Ολυμπιακός : Το πήρε -πάνω του- ο Εμβιλά με την Σεντ Ετιέν

Ολυμπιακός : Το πήρε -πάνω του- ο Εμβιλά με την Σεντ Ετιέν

Στην τελική ευθεία για την απόκτηση του 30άχρονου μέσου ο Ολυμπιακός.

Εξελίξεις στην υπόθεση Γιαν Εμβιλά. Στην πιο ενδιαφέρουσα μεταγραφική ιστορία του καλοκαιριού που όπως φαίνεται θα έχει happy end. Σύμφωνα με πληροφορίες ο διεθνής μέσος έχοντας συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό ανέλαβε την τελευταία αποστολή: Πριν πάρει κάρτα επιβίβασης για την πτήση με τελικό προορισμό το «Ελ. Βενιζέλος».

Την αποστολή να κάψει την αντίσταση της Σεντ Ετιέν η οποία δεν αρκείται πλέον σε ένα «συναινετικό» διαζύγιο όπως από την αρχή ήθελε προκειμένου να γλιτώσει το μεγάλο συμβόλαιο του 30άχρονου άσου. Αξιώνει και ένα ποσό «μεταγραφής». Οι απαιτήσεις της είναι κάπου στο ένα εκατ ευρώ. Και όπως από χθες αναφέραμε τις προβάλει σχεδόν σε όλες τις ιστορίες αυτού του τύπου. Για όσους ποδοσφαιριστές δεν θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ της, ελέω υψηλών συμβολαίων. Υπάρχει πάντα και το παράδειγμα του Μιγκέλ Τράουκο το όνομα του οποίου «έπαιξε» πριν από εβδομάδες για ον Ολυμπιακό. Πριν οι Ερυθρόλευκοι αποφασίσουν αφενός να αποκτήσουν τον Χοσέ Χολέμπας, αφετέρου να συμπληρώσουν το παζλ της αριστερής πλευράς με τον Ματέους Ρέις της Ρίο Άβε: Μιας ακόμη ανοιχτής μεταγραφικής υπόθεσης.

Ο Εμβιλά λοιπόν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι αυτές τις ώρες σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση των «Στεφανουά». Για να λύσει το θέμα του. Άμεσα. Και αυτό προφανώς δείχνει την διάθεση του Γάλου άσου για να πιάσει λιμάνι. Μια ώρα αρχύτερα. Σε μια περίοδο που ο Ολυμπιακός δεν θέλει να «ανοίγει» πολύ τη μεταγραφική κουβέντα μιας και βρισκόμαστε σε εβδομάδα τελικού, αλλά που όπως ο καθένας καταλαβαίνει ο χρόνος έχει τη σημασία του. Οι Ερυθρόλευκοι στο βάθος του μήνα έχουν τα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Και εκεί παίζεται η πρώτη αληθινά μεγάλη πρόκληση της σεζόν. Το εισιτήριο για τους ομίλους. Τα έσοδα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία συνολικά για το ποδόσφαιρο. Η αίγλη του ανταγωνισμού στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Και ο Εμβιλά άλλωστε στο Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να παίξει. Το δέλεαρ της παρουσίας εκεί δεδομένα έπαιξε τον ρόλο του στη συμφωνία με τον Ολυμπιακό.

Και με την ευκαιρία: Ο Γάλλος είχε και άλλες προτάσεις και δη από την αγορά της Τουρκίας. Πιθανότατα και με περισσότερα χρήματα. Επέλεξε τους Πειραιώτες. Όπως ακριβώς έκανε ο Ραφίνια ο οποίος συνολικά μπορούσε για δύο χρόνια να κερδίσει 800.000 ευρώ παραπάνω αν διάλεγε τη φανέλα της Γαλατά Σαράι. Δείχνει κάτι αυτό για τον Ολυμπιακό. Για το όνομα του στη διεθνή αγορά. Αλλά και για τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν αυτές τις δύσκολες μεταγραφικές υποθέσεις.

Για το θέμα, έγραψε πριν από λίγο και η «Εκιπ» η οποία επιβεβαίωσε πως είναι πλέον πιθανό η γαλλική ομάδα να αφήσει τον Εμβιλά ελεύθερο. Θυμίζει άλλωστε το ρεπορτάζ πως Η Σεντ Ετιέν τον απέκτησε ως ελεύθερο. Και κυρίως το δέλεαρ πως η αποχώρηση του «αποδεσμεύει» ένα ποσό της τάξης των 8 εκατ ευρώ για την επόμενη διετία. Οι αποδοχές του και άλλα τόσα που ισοδυναμούν με τους φόρους. Γράφει επίσης ότι υπάρχει στο τραπέζι μια εξαιρετική συμφωνία και για τον παίκτη. Ετησίως 1.6 εκατ ευρώ από τον Ολυμπιακό. Ο Εμβιλά θα ήθελε για τρία χρόνια. Οι Ερυθρόλευκοι συμφώνησαν μαζί του για δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ