Η… κατάρα του Πρίγκιπα

Η… κατάρα του Πρίγκιπα

Από την στιγμή που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποχώρησε από το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, η ΑΕΚ οδεύει με... σπασμένα φρένα στον γκρεμό.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποτελεί κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Ένας άνθρωπος, που έχει συνδεθεί όσο κανείς άλλος με την «κιτρινόμαυρη» ιστορία. Ένας άνθρωπος που έχει προκαλέσει… εμφυλίους στην ομάδα, με τον κόσμο να χωρίζεται στα δύο. Η σχέση του Μπάγεβιτς με την Ένωση θα μπορούσε πολύ εύκολα να μεταφερθεί στην τηλεόραση, ως ένα σίριαλ με πολλά επεισόδια και πολλές ανατροπές. Ο Πρίγκιπας έχει αφήσει το στίγμα του ως παίκτης, ως προπονητής και ως εκτελεστικός διευθυντής.

Πολλοί «κιτρινόμαυροι» τίτλοι φέρουν την σφραγίδα του Ντούσκο. Δύο πρωταθλήματα κατέκτησε ως παίκτης και τέσσερα ως προπονητής της ΑΕΚ. Στα χέρια του η Ενωση… απογειώθηκε, έπαιξε τρομερό ποδόσφαιρο και ήταν κίνδυνος-θάνατος για όλους τους συλλόγους.

Με την αποχώρηση του Πρίγκιπα, ο Δικέφαλος έφτασε στον πάτο. Τα επόμενα χρόνια, οι «κιτρινόμαυροι» ξέχασαν τι πάει να πει η λέξη τίτλος και έφτασαν μέχρι και την απόλυτη ταπείνωση. Στα χωράφια της Γ’ και Β΄ Εθνικής. Πλέον, η ΑΕΚ είναι αντιμέτωπη με ένα… Deja Vu.

Η 29η Αυγούστου του 2018 αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για την ΑΕΚ και την μετέπειτα πορεία της. Μια μέρα μετά την πρόκριση της τότε ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη στους ομίλους του Champions League, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή.

Ήταν μια αναπάντεχη εξέλιξη, που κανείς δεν την περίμενε. Η Ένωση πέτυχε τον πιο σημαντικό της στόχο και ο Ντούσκο πήρε την απόφαση να πηδήξει από το… καράβι. Και αυτό που πίστευαν πολλοί, ήταν πως ο Βόσνιος αποχώρησε από την ΑΕΚ για λόγους υγείας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ανέφερε τότε:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή, την οποία κατείχε από το καλοκαίρι του 2013, όταν και ξεκίνησε η συνολική προσπάθεια ανασυγκρότησης της ομάδας μας σε όλα τα επίπεδα.

Πέραν του ότι αποτελεί διαχρονικά μία από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες στην 94χρονη ιστορία της ομάδας μας, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής με τρεις διαφορετικές ιδιότητες, αυτή του ποδοσφαιριστή, του προπονητή αλλά και του εκτελεστικού διευθυντή, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς υπήρξε καθοριστικός παράγοντας της αναγέννησης του συλλόγου και εκ των εμπνευστών του πενταετούς πρότζεκτ, το οποίο έφερε και πάλι την ΑΕΚ από την Γ’ Εθνική στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ σέβεται απόλυτα την απόφαση του Ντούσαν Μπάγεβιτς να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους. Θα αποτελεί, άλλωστε, για πάντα από τα πλέον επίτιμα μέλη της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας.

Ντούσκο, σε ευχαριστούμε για όλα!».

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έφυγε τότε από την ομάδα, με την ΑΕΚ πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια και στους ομίλους του Champions League μετά από 12 χρόνια. Με τον Ντούσκο στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή, η Ένωση έφτασε τότε στο… Έβερεστ.

Με την αποχώρησή του όμως, τα πάντα άλλαξαν και η ιστορία μιλάει από μόνη της. Το δεξί… χέρι του Δημήτρη Μελισσανίδη έφυγε, με τον «Τίγρη» να εμπιστεύεται άλλους συνεργάτες και το αποτέλεσμα τελικά να αποδεικνύεται καταστροφικό. Μπορεί, το γυαλί να… ράγισε μεταξύ των δυο ανδρών, με τον Μελισσανίδη να επιλέγει άλλους ανθρώπους, που δεν είχαν και μεγάλη σχέση με το άθλημα.

Σαμπανάτζοβιτς : «Μελισσανίδης και Μπάγεβιτς η συνταγή των τίτλων» - to10.gr

Η ΑΕΚ… σταμάτησε να διεκδικεί το πρωτάθλημα

Δύο χρόνια μετά την αποχώρηση του Ντούσκο και η ΑΕΚ μένει εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος από τον Οκτώβρη. Τη σεζόν 2018-2019, η Ένωση ήταν κάκιστη, τερματίζοντας στο -23 από τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Ενώ, την εφετινή σεζόν τα πήγε… καλύτερα. Έμεινε μόλις 22 πόντους πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Δύο χρονιές, δύο φορές στην τρίτη θέση με χαοτικές διαφορές. Και με την Ένωση να μην αντέχει στην πίεση του πρωταθλητισμού.

Το σημαντικότερο όμως για την ΑΕΚ, είναι ότι διαλύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η πρωταθληματική ομάδα. Δεν επενδύθηκε τίποτα στην ΑΕΚ της σεζόν 2017-2018, με τον κατήφορο να μην έχει τελειωμό.

Βράζουν» με τον Μελισσανίδη οι οπαδοί της ΑΕΚ! (pics) - to10.gr

Δύο σερί χρονιές… βόλτα στον τελικό

Πάμε και στο θέμα που έχει προκύψει με τους… καταραμένους τελικούς για την ΑΕΚ. Τέσσερις σερί χαμένους μετράει η Ένωση, γράφοντας ιστορία. Ωστόσο, τις τελευταίες δύο χρονιές, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν σαν να μην υπήρχαν.

Η Ένωση δεν εμφανίστηκε ούτε στον τελικό του 2019 με τον ΠΑΟΚ, αλλά ούτε και στον χθεσινό τελικό με τον Ολυμπιακό στον Βόλο. Ο «κιτρινόμαυρος» οργανισμός έδειξε και τις δυο χρονιές, πως δεν καταλάβαινε ακριβώς που βρίσκεται. Μια ομάδα χαμένη, χωρίς ταυτότητα και χωρίς κανένα πλάνο παραδόθηκε άνευ όρων στις… ορέξεις των αντιπάλων της.

Τέταρτος σερί χαμένος τελικός για την ΑΕΚ του Μελισσανίδη | to10.gr

Και ο Μπάγεβιτς, που βρίσκεται;

Αλήθεια, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που βρίσκεται; Αποσύρθηκε για λόγους υγείας; Ο Ντούσκο είναι στην καλύτερη μοίρα αυτή την στιγμή. Ο «Πρίγκιπας» ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Βοσνίας, με τα σχόλια να είναι διθυραμβικά. Οι Βόσνιοι δείχνουν σοβαροί και με τον Μπάγεβιτς στον πάγκο απέσπασαν τον βαθμό της ισοπαλίας στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ιταλία.

Στην πρεμιέρα του ο πολύπειρος τεχνικός, κατάφερε να σταματήσει το σερί των 11 νικών της Ιταλίας και να πάρει τον βαθμό, με το τελικό 1-1 στη Φλωρεντία, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. «Εργο Μπάγεβιτς» σημείωνε η «Οσλομποτζένιε», στάζοντας… μέλι για τον 71χρονο.

Αποθέωση Μπάγεβιτς στη Βοσνία | to10.gr

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κατείχε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην Ένωση. Μόνο και μόνο η προσωπικότητά του περίσσευε στην Ένωση. Τα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια ήταν… εκκλησία και κανείς δεν τολμούσε να πει το οτιδήποτε. Γιατί, πολύ απλά υπήρχε ο Ντούσκο.

Πολλοί, πίστεψαν πως η αποχώρηση του Πρίγκιπα, θα έφερνε καινούριο αέρα στην ΑΕΚ. Γιατί ως γνωστόν, για όλα έφταιγε ο Μπάγεβιτς που σάρωσε τους τίτλους με τους «κιτρινόμαυρους».

Τελικά, το μόνο που ήρθε στην ΑΕΚ ήταν η… καταστροφή. Ο Δικέφαλος είναι εξαφανισμένος τα τελευταία δύο χρόνια.Ο  Τίγρης ακούει τον κάθε… Γιαννάκη και η ομάδα εκπέμπει SOS. Μπορεί, όλα αυτά να είναι τυχαία. Και η κατρακύλα της Ένωσης τα τελευταία χρόνια να μη συνδέεται με την αποχώρηση του Μπάγεβιτς. Ωστόσο, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται σαν… φάρσα για την ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ