Ο Κλάτενμπεργκ εξηγεί πότε το χέρι είναι πέναλτι

Ο Κλάτενμπεργκ εξηγεί πότε το χέρι είναι πέναλτι

Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αναφέρθηκε στον κανονισμό που αφορά το χέρι μέσα στην περιοχή, με αφορμή μια φάση από το ματς της Λίβερπουλ με τη Λιντς,

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σχολίασε στην «Daily Mail» τις αμφισβητούμενες φάσεις από την πρεμιέρα της Premier League και αναφέρθηκε στον κανονισμό που αφορά το χέρι μέσα στην περιοχή, με αφορμή το πέναλτι που δόθηκε στη Λίβερπουλ κόντρα στη Λιντς, για χέρι του Κοχ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρώην ρέφερι, ήταν σωστή η υπόδειξη του διαιτητή καθώς εδώ και δύο χρόνια έχει καταργηθεί το κριτήριο της σκοπιμότητας για τον καταλογισμό ή μη ενός πέναλτι.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο Μάικλ Όλιβερ ήταν 100 τοις εκατό σωστός στον καταλογισμό του πρώτου πέναλτι της Λίβερπουλ όταν το σουτ του Σαλάχ εκτρέπεται από το μηρό του αμυντικού του Λιντς Ρόμπιν Κοχ και χτυπά πάνω στο χέρι του. Ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα – και δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να μιλούν γι ‘αυτό δύο χρόνια αργότερα – αλλά η λέξη “σκόπιμη” έχει αφαιρεθεί από τους νόμους του παιχνιδιού.

Δεν έχει σημασία ότι ο Koch δεν χτύπησε σκόπιμα την μπάλα, το χέρι του ήταν απλωμένο και σε αφύσικη θέση, έκανε το σώμα του μεγαλύτερο.Δεν έχει σημασία επίσης ότι η μπάλα είχε παραμορφωθεί πριν χτυπήσει το χέρι του. Ο Κοχ είχε ρίξει το σώμα του στο σουτ και ανέλαβε τον κίνδυνο. Γι ‘αυτό τώρα βλέπετε πολλούς αμυντικούς να πλησιάζουν σε τέτοιες καταστάσεις με τα χέρια τους πίσω από την πλάτη τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ