ΠΑΟΚ : Η περίεργη κατάσταση του Κάρολ Σβιντέρσκι

ΠΑΟΚ : Η περίεργη κατάσταση του Κάρολ Σβιντέρσκι

Ο Πολωνός επιθετικός έχει καθηλωθεί στον πάγκο του ΠΑΟΚ και δεν έχει την ίδια μεταχείριση από τον Άμπελ Φερέιρα, που είχε την προηγούμενη σεζόν…

Τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά για τον Κάρολ Σβιντέρσκι… Διότι οι αριθμοί δείχνουν ότι ο Πολωνός επιθετικός δεν νιώθει άνετα στην Τούμπα αυτή την περίοδο. Για την ακρίβεια, ο Άμπελ Φερέιρα θεωρεί ότι ο 23χρονος επιθετικός δεν ταιριάζει στην αγωνιστική φιλοσοφία που διδάσκει στον ΠΑΟΚ.

Όχι, ο Φερέιρα δεν πιστεύει ότι ο Σβιντέρσκι δεν έχει ικανότητες. Το αντίθετο. Απλώς, αυτό που ζητάει (τουλάχιστον, μέχρι τώρα) ο Φερέιρα από τον επιθετικό του, ο Σβιντέρσκι δεν έχει τα προσόντα να το υπηρετήσει. Ενώ ο Τσούμπα Άκπομ για παράδειγμα, είχε τα χαρακτηριστικά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Πορτογάλου προπονητή.

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Στα τέσσερα επίσημα παιχνίδια του ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2020-2021, ο Σβιντέρσκι έχει παίξει σε όλα, όμως μόνο ως αλλαγή και για μόλις 109 λεπτά. Ακόμα και στο παιχνίδι με την Κράσνονταρ στη Ρωσία, στο οποίο ο Φερέιρα δεν είχε άλλο στράικερ στη διάθεση του μετά την πώληση του Άκπομ, ο Σβιντέρσκι έπαιξε μόλις για 6 λεπτά. Ο Πορτογάλος προπονητής προτίμησε να χρησιμοποιήσει ως «false 9» τον Τζόλη, παρά να δώσει περισσότερο χρόνο στον Πολωνό επιθετικό.

Η διαχείριση του Σβιντέρσκι από τον Φερέιρα αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον μετά την έλευση του Αντόνιο Τσόλακ στη Θεσσαλονίκη. Ο Κροάτης επιθετικός έχει παρόμοιο στυλ με τον Σβιντέρσκι και με βάση τη λογική, θα έχει προβάδισμα στις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας.

Για να γίνει κατανοητή η αντίθεση, πέρυσι υπό τις οδηγίες του ίδιου προπονητή, ο Σβιντέρσκι έπαιξε σε 41 παιχνίδια με 2.271 λεπτά. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής σκόραρε 14 γκολ και μοίρασε 1 ασίστ.  Φέτος, στις 4 συμμετοχές δεν έχει να επιδείξει επιδόσεις.

Σαφώς, ο Σβιντέρσκι είναι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον ΠΑΟΚ. Στη Superleague που κυριαρχούν οι κλειστές άμυνες, ο Πολωνός έχει αποδείξει τη χρησιμότητα του. Όμως, τον ρόλο θα τον αναλάβει σε πρώτη φάση ο Τσόλακ. Εάν ο Σβιντέρσκι έχει τα ψυχικά αποθέματα και την αυτοπεποίθηση ώστε να αναγκάσει τον Άμπελ να τον επαναφέρει στην ενδεκάδα, θα φανεί στην πορεία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ