Βασιλαντωνόπουλος : Ένας «νέος» ετών 28

Βασιλαντωνόπουλος : Ένας «νέος» ετών 28

Η… περίεργη διαδρομή του Έλληνα άσου, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ο «άνθρωπος των δανεισμών».

Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναιτωλικού, στην πρεμιέρα της Ένωσης στο πρωτάθλημα. Ο Μάσιμο Καρέρα εξέπληξε τους πάντες και του έδωσε φανέλα βασικού, χρησιμοποιώντας τον μάλιστα ως κεντρικό μέσο. Μια θέση που τον είδαμε για πρώτη φορά.

Ωστόσο ο 28χρονος άσος έδειξε σαν να την γνωρίζει καλά. Βρήκε συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, κάλυψε χώρους, έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και έκανε τη διαφορά για τους Κιτρινόμαυρους στον αγωνιστικό χώρο. Η παρουσία του «Βάσι» ήταν κομβική προκειμένου η ΑΕΚ να φύγει από το Αγρίνιο με το «τρίποντο» και αυτό αναγνωρίστηκε από όλους.

«Μπράβο Βάσι», «γερά Βάσι», «έτσι Βάσι» ήταν οι φωνές που ακούγονταν συνεχώς πίσω από τον πάγκο της ΑΕΚ, αλλά δεν ήταν φίλαθλοι. Ηταν οι ίδιοι οι συμπαίκτες του που με πρώτο τον αρχηγό Πέτρο Μάνταλο τον ενθάρρυναν σε κάθε στιγμή του αγώνα, ενώ την ίδια ώρα εξέφραζαν και τον θαυμασμό τους για την ώριμη εμφάνισή του αλλά και για το γεγονός ότι ανά πάσα στιγμή βρισκόταν παντού μέσα στο γήπεδο.

Ο Μάνταλος μάλιστα ήταν εκδηλωτικός από το πρώτο λεπτό προς τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο και ξέσπασε πολλές φορές υπέρ του σε όλες τις θετικές επεμβάσεις του στο παιχνίδι προσπαθώντας όσο περισσότερο μπορούσε να τον εμψυχώσει. Ενώ πολλά «μπράβο» εισέπραξε ο Έλληνας άσος και μετά το τέλος του αγώνα από τον προπονητή του, που τον επιβράβευσε για την δουλειά που έκανε στο ματς.

Aνάλογη αν όχι ακόμα καλύτερη ήταν όμως η εμφάνιση που έκανε απέναντι στην Σεντ Γκάλεν. Ο Βασιλαντωνόπουλος ήταν εκ των κορυφαίων για την Ένωση, παίζοντας μάλιστα και στη θέση του, εκείνη του δεξιού μπακ. Έβγαλε ενέργεια στο παιχνίδι του, είχε συνεισφορά σε όλους τους τομείς και κατάφερε ξανά να ξεχωρίσει. Τόσο που βάσει εικόνας να θεωρείται αυτή τη στιγμή ο βασικός μπακ της ΑΕΚ!

Ένα ταλέντο που χρειάστηκε χρόνο για να λάμψει

Ο Βασιλαντωνόπουλος είναι ένας παίκτης με ταλέντο και δυνατότητες. Ωστόσο, έχοντας φτάσει πλέον του 28 του χρόνια, θεωρείται ακόμα από πολλούς… μικρούς. Αιτία για το τελευταίο είναι οι συνεχόμενοι δανεισμοί του και το γεγονός πως δεν έχει κατορθώσει να καθιερωθεί σε μια ομάδα και να δείξει τον πραγματικό εαυτό του.

Η ΑΕΚ τον απέκτησε το 2015 από τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τους ανθρώπους της να έχουν εντυπωσιαστεί από την παρουσία του στην τότε Φούτμπολ Λιγκ και ιδίως στα ματς που τον αντιμετώπισαν. Ο Βασιλαντωνόπουλος ολοκλήρωσε μια εντυπωσιακή χρονιά με τον Απόλλωνα παίζοντας είτε ως δεξί μπακ, είτε ως δεξί εξτρέμ. Η ταχύτητα, η τεχνική αλλά και η ωριμότητα του τότε νεαρού άσου κέντρισαν το ενδιαφέρον της Ένωσης που προχώρησε στην μεταγραφή του.

Την πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ μέτρησε 5 συμμετοχές. Ο Δικέφαλος διέθετε τους Μπακάκη και Γκάλο για τη θέση του δεξιού μπακ, με τον Βασιλαντωνόπουλο να αποτελεί ουσιαστικά την Τρίτη επιλογή. Αυτή η συνθήκη οδήγησε το καλοκαίρι στην απόφαση να παραχωρηθεί δανεικός προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να εξελιχθεί.

Πρώτος σταθμός σε αυτή την μακρά διαδρομή δανεισμών που ακολούθησαν ήταν η Βέροια. Με την ομάδα της Ημαθίας ο Έλληνας άσος κατέγραψε 28 συμμετοχές, πραγματοποιώντας κάποιες εντυπωσιακές εμφανίσεις. Έδειξε πως μπορεί να σταθεί στο επίπεδο της μεγάλης κατηγορίας και να δώσει σημαντικές λύσεις.

Ωστόσο τα παραπάνω δεν ήταν αρκετά για να του εξασφαλίσουν και την επιστροφή του στην ΑΕΚ. Η Ένωση ήρθε σε συμφωνία με την Λαμία προκειμένου να παραχωρηθεί ξανά δανεικός ο «Βάσι». Ένας δανεισμός που τελικά είχε διάρκεια δύο ετών. Σε αυτά τα δύο χρόνια, ο Βασιλαντωνόπουλος πραγματοποίησε και τις καλύτερες εμφανίσεις του.

Αγωνίστηκε συνολικά σε 54 ματς, ενώ βρήκε και 2 φορές δίχτυα. Η ΑΕΚ αποφάσισε να επεκτείνει το συμβόλαιό του που ολοκληρωνόταν, όμως ούτε η περασμένη σεζόν τον βρήκε με τα κιτρινόμαυρα. Αυτή τη φορά ο Βασιλαντωνόπουλος μετακόμισε εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στην Πολωνία, για λογαριασμό της Γκόρνικ. Με τον πολωνικό σύλλογο έπαιξε σε 11 ματς πρωταθλήματος και κατάφερε να σκοράρει δύο φορές, αγωνιζόμενος κυρίως ως εξτρέμ.

Φέτος η πόρτα της ΑΕΚ άνοιξε ξανά στον Βασιλαντωνόπουλο. Μένει να φανεί αν αυτή τη φορά θα μείνει και ανοικτή, με τον Έλληνα άσο να κυνηγάει στα 28 του την καθιέρωση στην ομάδα με την οποία έχει συνδεθεί περισσότερο από κάθε άλλη, κι ας έχει φορέσει τη φανέλα της ελάχιστα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ