To unfair του Ζεσούς, ο Μαρτίνς και ο Σεμέδο

To unfair του Ζεσούς, ο Μαρτίνς και ο Σεμέδο

Μάθημα της πρώτης δημοτικού στην κοινωνία του ποδοσφαίρου: Ποτέ δεν μιλάς για ποδοσφαιριστή που ανήκει σε άλλη ομάδα.

Ένα δωμάτιο τρόπαια. Και ένα… στρέμμα σεβασμός για τον προπονητή. Ο άνθρωπος όμως είναι προφανώς άλλη ιστορία.

Παραδόξως τη διαχωριστική γραμμή, ο Ζόρζε Ζεσούς την σχηματίζει μόνος του. Σε μια παράξενη αυτοχειρία. Ακατανόητη ακόμη και αν πιστεύεις ότι η Γη γυρίζει γύρω σου.

Μάθημα της πρώτης δημοτικού στην κοινωνία του ποδοσφαίρου: Ποτέ δεν μιλάς για ποδοσφαιριστή που ανήκει σε άλλη ομάδα. Δεν πρόκειται για κλισέ. Αυτονόητο σεβασμού, λέγεται.

Τις μεταγραφές στο ποδόσφαιρο τις κάνουν οι διοικήσεις. Ο προπονητής μπορεί να επιλέξει έναν «στόχο». Μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει μαζί του, περιγράφοντας την επιθυμία του ή και τον ρόλο που σκοπεύει να προσφέρει στο rotation του. Μπορεί να πιέσει τον τεχνικό του διευθυντή ή και τον ιδιοκτήτη.

Απαγορεύεται όμως να μπαίνει σε… ξένα αποδυτήρια. Πολλώ δε μάλλον όταν γνωρίζει πως εκείνα ανήκουν σε έναν προσωπικό του φίλο: Τον Πέδρο Μαρτίνς, στην προκειμένη περίπτωση.

«Ο Σεμέδο έχει συνεργαστεί μαζί μου και ξέρει τι θέλω» είπε χθες βράδυ -μετά την νίκη της Μπενφίκα επί της Μορεϊρένσε- ο τεχνικός των Λουζιτανών επαναφέροντας εκ νέου στο τραπέζι το όνομα του 26άχρονου κεντρικού αμυντικού του Ολυμπιακού.

Η Μπενφίκα ήρθε για τον Σεμέδο. Η πρόταση της απορρίφθηκε. Στον Πορτογάλο στόπερ οι Ερυθρόλευκοι φέρεται να έχουν καταθέσει πρόταση ανανέωσης. Στο μεταξύ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην ευθεία για μια από τις σημαντικότερες αγωνιστικές παρτίδες της σεζόν: Εκείνη που εάν και εφόσον θα κατοχυρώσει την παρουσία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν αποκλείεται οι Λουζιτανοί να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν αποκλείεται να θελήσουν να το κάνουν έχοντας εξασφαλίσει πρωτίστως τη συμφωνία τους με τον ποδοσφαιριστή. Το μεταγραφικό παράθυρο θα είναι ανοιχτό για καμιά δεκαριά μέρες ακόμη. Και φυσικά όλα μπορεί να συμβούν.

Αυτά όμως δεν είναι δουλειές προπονητών. Ακόμη και αν η πίεση στο δωμάτιο ξεπερνά το επίπεδο του φυσιολογικού. Το να προσπαθείς να παίξεις με το μυαλό ενός ποδοσφαιριστή υπενθυμίζοντας την παρουσία σου, δεν σε κολακεύει.

Ο Πέδρο Μαρτίνς τηλεφώνησε στον Ζόρζε Ζεσούς πριν από μερικές εβδομάδες. Τον ρώτησε για τον Ραφίνια. Ζήτησε τη γνώμη του. Για τον χαρακτήρα του. Για την συνέπεια του στη καθημερινότητα. Πράγματα που κουβεντιάζουν οι προπονητές. Και κατ επέκταση μια πράξη σεβασμού. Για την ίδια την άποψή του συναδέρφου του που εν το μεταξύ έφτιαχνε βαλίτσες για την επιστροφή του στη Πορτογαλία.

Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου μπακ από τη Φλαμένγκο στον Ολυμπιακό όμως είχε ολοκληρωθεί.

Όποιος καταλαβαίνει τη διαφορά, αντιλαμβάνεται και γιατί ο 50άχρονος τεχνικός των Ερυθρόλευκων θα είχε κάθε δικαίωμα σήμερα να διαγράψει το τηλέφωνο του Ζεσούς από τη μνήμη του κινητού του.

Ο Σεμέδο με τον Μαρτίνς και τη φανέλα του Ολυμπιακού κατάφερε να πετύχει τη δική του ολική επαναφορά στο προσκήνιο. Η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανέβηκε και πάλι ψηλά. Μαζί και το ενδιαφέρον συλλόγων που επιθυμούν την υπογραφή του.

Είπαμε όμως αυτό είναι κάτι. Και αυτό που έκανε ο Ζεσούς δημόσια, κάτι άλλο. Κάτι που δεν κολακεύει μια από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες της Ιβηρικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ