AEK με το… γκάζι πατημένο, 3-0 τη Λαμία

AEK με το… γκάζι πατημένο, 3-0 τη Λαμία

Με όμορφο θέαμα και με τέρματα των Λιβάι, Ενομπακάρε και Κρίστισιτς η Ένωση επικράτησε 3-0 της Λαμίας και ετοιμάζεται για την υπέρβαση με τη Βόλφσπουργκ.

Με τα νέα της μεταγραφικά αποκτήματα να κάνουν… σεφτέ και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα της Λαμίας με 3-0, έκανε το 2Χ2 στο πρωτάθλημα, ξεκούρασε παίκτες και πλέον πηγαίνει με φόρα για τον «τελικό» της Πέμπτης απέναντι στην Βόλφσμπουργκ. Οι Κιτρινόμαυροι είδαν τους Λιβάι Γκαρσία και Μπράιτ Ενομπακάρε να βρίσκουν δίχτυα (το άλλο γκολ ο Κρίστισιτς), τον νεαρό Μαχαίρα να… οργιάζει και γενικώς την ομάδα να παρουσιάζει ένα καλό πρόσωπο, παίρνοντας μια άνετη νίκη.

Ο Μάσιμο Καρέρα έκανε πάρα πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα ενόψει και της Βόλφσμπουργκ. Φανέλα βασικού πήραν οι Μπακάκης, Χνιντ, Λόπες, Σάκχοφ, Γκαρσία, αλλά και ο νεαρός Μαχαίρας. Μάλιστα ο τελευταίος ήταν και εκείνος που ολοκλήρωσε την πρώτη καλή προσπάθεια της ΑΕΚ, μόλις στο 1’, χωρίς ωστόσο να βρει στόχο.

Η Ένωση μπήκε δυνατά στο ματς. Έκλεισε την Λαμία στην περιοχή της, πίεσε και τελικώς άνοιξε το σκορ στο 13’, με τον Λιβάι Γκαρσία! Ο 23χρονος εξτρέμ στην πρώτη του συμμετοχή στην βασική ενδεκάδα άνοιξε λογαριασμό, κάνοντας το 1-0 για την ΑΕΚ με ωραίο πλασέ με το δεξί, σε μια φάση που είχε συμμετοχή και ο Ανσαριφάρντ.

Μετά το γκολ η Ένωση έδειξε να κατεβάζει κάπως στροφές. Οι Κιτρινόμαυροι ήλεγχαν το ματς, ωστόσο δεν ήταν πολύ κινητικοί. Η ομάδα του Καρέρα προσπαθούσε με υπομονή να ανοίξει την άμυνα της Λαμίας, που είχε κλείσει τους χώρους. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ απείλησε μια φορά με τον Ανσαριφάρντ, μία με τον Γκαρσία και μία με τον Μάνταλο. Σε φάσεις όμως που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν κλασικές. Έτσι το 1-0 ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο σκόρερ Γκαρσία βρήκε εκτός για να πάρει τη θέση του ο Λιβάια. Στο 51’ η Ένωση θα χάσει τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0 και να βάλει γερές βάσεις για τη νίκη. Ο Μαχαίρας θα «χορέψει» δύο αντιπάλους από αριστερά, θα σεντράρει, όμως η εξ επαφής κεφαλιά του Ανσαριφάρντ θα βρει το δοκάρι! Ενώ στη συνέχεια της φάσης η νέα κεφαλιά του Μάνταλου θα σταματήσει και πάλι στο δοκάρι!

Λίγο μετά ο Καρέρα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε δεύτερη αλλαγή καθώς ο Μπακάκης αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Βασιλαντωνόπουλος. Στο 65’ οι Κιτρινόμαυροι θα φτάσουν στο 2-0. Ο Μαχαίρας θα στρώσει εξαιρετικά στον Κρίστισιτς και ο Σέρβος με ένα καταπληκτικό σουτ θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ!

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ σκόραρε ξανά ο ρυθμός στο ματς έπεσε πολύ. Η Ένωση κρατούσε πλέον ένα ασφαλές προβάδισμα και δεν είχε λόγο να ανεβάσει στροφές, έχοντας προφανώς στο μυαλό και το παιχνίδι με την Βόλφσμπουργκ.

Ο Καρέρα άλλαξε πολλά πρόσωπα δίνοντας χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά και στον Ενομπακάρε. Η ΑΕΚ κρατούσε την μπάλα και μπήκε σε μια διαδικασία να διασφαλίσει το σκορ και τη νίκη, αφήνοντας τη δημιουργία σε δεύτερο πλάνο.

Στο 85’ κατάφερε να βρει πάντως και ένα τρίτο γκολ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της. Δημιουργός ήταν ο Αλμπάνης και σκόρερ ο Ενομπακάρε, που όπως και ο Γκαρσία, συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ!

Αυτό το 3-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να παίρνει μια σημαντική και άνετη νίκη, κρατώντας παράλληλα «φρέσκους» πολλούς από τους παίκτες της ενόψει του «τελικού» της Πέμπτης με την Βόλφσμπουργκ. Η Ένωση έκανε πλέον το «2Χ2» στο πρωτάθλημα και έφτασε τους 6 βαθμούς μετά από δύο αγώνες.

Το κλειδί: Το γρήγορο γκολ του Γκαρσία που πήγε το ματς εκεί που ήθελε η ΑΕΚ.

Το 10άρι: Ο Μαχαίρας. Το «διαμάντι» της ΑΕΚ έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Στον πάγκο: Ο Σκόνδρας. Τα βρήκε… σκούρα απέναντι στον Μαχαίρα και πέρασε ένα δύσκολο βράδυ.

Γιατί κόουτς: Ο Πετράκης καθυστέρησε να αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι και η Λαμία δεν μπόρεσε ποτέ επί της ουσίας να διεκδικήσει κάτι από την αναμέτρηση.

Γκολ: 13’ Γκαρσία, 65’ Κρίστισιτς, 85’ Ενομπακάρε

Κίτρινες: Σβάρνας, Σαραμαντάς

Κόκκινες: –

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης (53’ Βασιλαντωνόπουλος), Σβάρνας, Χνιντ, Λόπες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Γκαρσία (46’ Λιβάγια), Μάνταλος (61’ Σιμόες), Μαχαίρας (76’ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (76’ Ενομπακάρε)

Λαμία (Γ. Πετράκης, 4-2-3-1): Επασί, Σκόνδρας (77’ Μπιανκόνι), Βύντρα, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Νιάσε (60’ Μπουλούλης), Καραμάνος (76’ Βιγιάλμπα), Χατζηστραβός (57’ Βασιλόγιαννης), Προβυδάκης, Ρόμανιτς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ