Ο Πογιάτος έχει «κανονάκια», αλλά τελειώνουν

Ο Πογιάτος έχει «κανονάκια», αλλά τελειώνουν

Το «10» μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά την ισοπαλία με τη Λάρισα, τους προβληματισμούς και τη στάση του Αλαφούζου και τις φωνές στο περιβάλλον του.

Ο Ντάνι Πογιάτος χρειαζόταν απεγνωσμένα το «διπλό» στη Λάρισα για να αντιστρέψει τις αρνητικές εντυπώσεις, μετά την ήττα της πρεμιέρας στην Τρίπολη. Ωστόσο, το γκολ του Πινακά στο 87′ έφερε την ισοφάριση της Λάρισας και καθιστά επισφαλή τη δουλειά του Ισπανού στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Κακά τα ψέματα, η αμφισβήτηση που είχε εκδηλωθεί εξαρχής στο πρόσωπο του Ισπανού έχει μεγαλώσει και έχει «παγιωθεί». Ωστόσο, η αποπομπή του Πογιάτος δεν εξαρτάται από τους οπαδούς, αλλά από τον Γιάννη Αλαφούζο… Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι αυτός ο οποίος εξετάζει τα δεδομένα και θα αποφασίσει για την τύχη του 42χρονου Ίβηρα…

Ισχύουν τα λεγόμενα του Σαββάτου

Ο Αλαφούζος δεν έκρυβε τον προβληματισμό του μετά την ισοπαλία στη Λάρισα. Όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για την απόδοση της ομάδας, αφού δεν παρουσιάζει την αναμενόμενη πρόοδο. Αντίθετα, η εικόνα του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια (φιλικά και επίσημα) μοιάζει με την ευθεία γραμμή ενός… χαλασμένου καρδιογραφήματος… Ίδιες δυσλειτουργίες, στα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα και αδυναμίες που δεν διορθώνονται.

Μέχρι που φτάνει ο προβληματισμός του Αλαφούζου; Σίγουρα όχι στην απόλυση του Πογιάτος, τουλάχιστον προς το παρόν. Ισχύει αυτό που τόνισε ο Αλαφούζος το προηγούμενο Σάββατο (26/9) στη σύσκεψη που είχε στο «Γεώργιος Καλαφάτης» με τον Τσάβι Ρόκα και τον Πογιάτος. Πως εμπιστεύεται τους δύο Ισπανούς, για αυτό τους όρισε επικεφαλής για την υλοποίηση του ποδοσφαιρικού πλάνου και περιμένει τη σταδιακή βελτίωση του Παναθηναϊκού.

Η επικοινωνία, ο κανόνας και η… ισπανική εξαίρεση

Λίγη ώρα μετά την ισοπαλία στη Λάρισα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «10», ο Αλαφούζος επικοινώνησε με τον Ρόκα. Ο μεγαλομέτοχος συνομίλησε με τον τεχνικό διευθυντή για τη νέα απώλεια βαθμών του Παναθηναϊκού και άκουσε την άποψη του για τα κακώς κείμενα. Αποφάσεις εν θερμώ δεν πρόκειται να πάρει ο Αλαφούζος. Δεν τον χαρακτηρίζουν τέτοιες συμπεριφορές και το αποδεικνύει η διαχρονικά αντιμετώπιση του προς τους προπονητές.

Με τελευταίο παράδειγμα την περσινή κακή εκκίνηση του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, όταν μετά τις ήττες από τον ΟΦΗ και τον Άρη, τέθηκε ζήτημα για τον Γιώργο Δώνη. Ο Δώνης είχε εκφράσει την πρόθεση να παραιτηθεί, αλλά ο Αλαφούζος δεν αποδέχτηκε την παραίτηση και τον στήριξε για να δουλέψει, με συνέπεια την επαναφορά του Τριφυλλιού σε θετική τροχιά.

Η μόνη περίπτωση που ο Αλαφούζος παρενέβη τις αρχές του, ήταν όταν απέλυσε τον Φάμπρι τρεις μήνες μετά την πρόσληψη του. Ο συμπατριώτης του Πογιάτος ανέλαβε τα καθήκοντα του στις 8 Ιανουαρίου του 2013 και απομακρύνθηκε στις 31 Μαρτίου του ίδιου, προτού καν συμπληρώσει τρεις μήνες στον πάγκο…

Οι φωνές που παίζουν το ρόλο τους

Ο Αλαφούζος πιστεύει ότι ένας προπονητής δικαιούται πίστωση χρόνου για να δουλέψει. Και αντιλαμβάνεται ότι φέτος οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες λόγω της πανδημίας, που άφησε μικρότερα περιθώρια στις ομάδες για προετοιμασία. Παρότι διαπιστώνει πολλά «στραβά» στον Παναθηναϊκό, από την άλλη ο Αλαφούζος αναγνωρίζει ελαφρυντικά στον Πογιάτος, τα οποία επικαλέστηκε το Σάββατο ο Ισπανός προπονητής. Υπό αυτό το πρίσμα, η λέξη «τελικός» δεν περιγράφει το χαρακτήρα που θα έχει για τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Θα είναι σημαντικό ματς για τον Πογιάτος, αλλά όχι καθοριστικό.

Πάντως, στην εξίσωση προστίθεται ένας αστερίσκος… Πλέον, άτομα στο περιβάλλον του Αλαφούζου του επισημαίνουν ότι ο Πογιάτος πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη που λαμβάνει. Για την ώρα, αυτό δεν συμβαίνει. Με τον Ισπανό η στασιμότητα της ομάδας διατηρείται αμετάβλητη. Και αυτές οι φωνές θα πληθύνουν, ειδικά εάν το ματς με τον Άρη δεν έχει καλή κατάληξη για τον Παναθηναϊκό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ