Ιονούτ Νεντελτσεάρου : Αυτός είναι ο Ρουμάνος που κλείνει η ΑΕΚ

Ιονούτ Νεντελτσεάρου : Αυτός είναι ο Ρουμάνος που κλείνει η ΑΕΚ

Ένας παίκτης... γεννημένος για την Ντιναμό Βουκουρεστίου. Πολλές φορές, γύρισε την... πλάτη στην Στεάουα, λόγω της αγάπης του για τα «κόκκινα σκυλιά». Δοκίμασε την τύχη του στην Ρωσία και τώρα βρίσκεται στο κατώφλι της ΑΕΚ. Αυτός είναι ο Ιονούτ Νεντελτσεάρου.

Μόλις δυο ομάδες στην μέχρι τώρα καριέρα του. Σύντομα, αναμένεται να γίνουν τρεις. Ο Ιονούτ Νεντελτσεάρου βρίσκεται στη λίστα της ΑΕΚ, με την Ένωση να θέλει να ενισχυθεί στο κέντρο της άμυνας. Μετά και τη μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Europa League, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην απόκτηση στόπερ, με τον διεθνή Ρουμάνο να είναι μια από τις βασικές περιπτώσεις που εξετάζονται σοβαρά από τον Ίλια Ίβιτς.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ βρίσκονται σε συζητήσεις με την Ούφα και υπάρχει αισιοδοξία για αίσιο τέλος στην υπόθεση. Μάλιστα, ο 24χρονος στόπερ φαίνεται πως θέλει πολύ να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Ο διεθνής Ρουμάνος δήλωσε πως τα έχει βρει σε όλα με την Ένωση και το μόνο που απομένει είναι το deal της ΑΕΚ με τη ρωσική ομάδα.

Από την Ντιναμό Βουκουρεστίου στην Ούφα. Από την Ρουμανία στην Ρωσία και όπως φαίνεται η επόμενη… στάση θα είναι στην Ελλάδα. Ποιος είναι ο 24χρονος αμυντικός για τον οποίο ενδιαφέρεται η ΑΕΚ;

Πραγματοποίησε το όνειρό του με την Ντιναμό, σε… πείσμα του θείου του

Από μικρός στην Ντιναμό Βουκουρεστίου. Μόνο για αυτή την ομάδα ζούσε και ανέπνεε. Μόνο σε αυτόν τον σύλλογο ήθελε να αγωνιστεί και φρόντιζε να το κάνει ξεκάθαρο συνεχώς σε όλους. Ακόμα και στον… θείο του. Ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ είναι ανιψιός ενός θρύλου του ρουμανικού ποδοσφαίρου και του αντίπαλου δέους της Ντιναμό. Της Στεάουα Βουκουρεστίου. Ο Ιονούτ είναι ανιψιός του Στέφαν Σέιμς, με τον παλαίμαχο αμυντικό να έχει φύγει από τη ζωή από το καλοκαίρι του 2011.

Σε ηλικία 7 ετών, βρέθηκε στις ακαδημίες των «κόκκινων σκυλιών», με το όνειρο του μικρού να παίρνει σιγά-σιγά σάρκα και οστά.

Ο Στέφαν Σέιμς όμως είχε παράπονο και ήθελε… απεγνωσμένα να οδηγήσει τον ανιψιό του στην Στεάουα, αλλά αυτός ανένδοτος. Μοναδική του επιλογή ήταν η Ντιναμό.

«Προσευχόταν να πάω στην Στεάουα. Αλλά εγώ, υποστήριζα από μικρός την Ντιναμό. Του είπα, ότι δεν είχα να επιλέξω τίποτα. Όταν ήμουν 5 χρονών, πήγα για πρώτη φορά στο γήπεδο της Ντιναμό και στα 7 ξεκίνησα να παίζω για την ομάδα. Θα ήταν παράξενο να μετακινηθώ στην Στεάουα», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του ο 24χρονος παίκτης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Μου έλεγε έλα και έλα στην Στεάουα. Μου έλεγε ότι θα με φρόντιζε γιατί δούλευε εκεί, αλλά εγώ ποτέ δεν το ήθελα. Είμαι από μικρός στην Ντιναμό, δε θα μπορούσα ποτέ να πάω σε αντιπάλους. Είμαι πραγματικός οπαδός της Ντιναμό», πρόσθεσε ο Ιονούτ Νεντελτσεάρου, ο οποίος δεν ήθελε να ανάψει το… φυτίλι της αντιπαράθεσης.

Σε ηλικία 17 ετών, ο Νεντελτσεάρου πήρε… προαγωγή, καθώς ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Ντιναμό. Τα χρόνια περνούσαν και στην ομάδα του Βουκουρεστίου, κατάφερε να εξελιχθεί σε κολώνα της άμυνας.

Με τη φανέλα των «κόκκινων σκυλιών» κατέγραψε συνολικά 111 συμμετοχές, με τον νεαρό να είναι ηγέτης στο κέντρο της άμυνας. Μάλιστα, τα Μέσα της χώρας τον αποθέωναν συχνά-πυκνά για τις εμφανίσεις του και την προσωπικότητά του: «Από τους λίγους αυθεντικούς παίκτες της ομάδας. Ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες του συλλόγου», υπογράμμιζαν στην Ρουμανία.

Ο νεαρός στόπερ ήταν σημαία της Ντιναμό και μεγαλωμένος με τις αξίες του συλλόγου. Ωστόσο, είχε φτάσει πλέον η κατάλληλη στιγμή για τον ίδιο να αναζητήσει νέες… περιπέτειες.

Η… περιπέτεια στην Ρωσία

Η ώρα της αποχώρησης είχε φτάσει για τον Ιονούτ Νεντελτσεάρου, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2018 πουλήθηκε στην ρωσική Ούφα. Επαιξαν ρόλο βεβαίως και τα οικονομικά προβλήματα της Ντιναμό, με την ομάδα του Βουκουρεστίου να παραχωρεί τον Ρουμάνο αμυντικό στον σύλλογο της Ρωσίας.

Από την αρχή της θητείας του, ο νεαρός στόπερ πήρε τη φανέλα του βασικού στο… σπίτι του. Η Ούφα αποτελούσε ένα είδους στοίχημα για τον Νεντελτσεάρου, καθώς για πρώτη φορά έβγαινε εκτός συνόρων για χάρη κάποιας άλλης ομάδας.

Ο Ρουμάνος αμυντικός προσαρμόστηκε γρήγορα στα δεδομένα του ρωσικού πρωταθλήματος και έγινε… βράχος στα μετόπισθεν. Οι αντίπαλοι επιθετικοί είχαν δύσκολο έργο, με τον υψηλόσωμο (1.90)  στόπερ να παίζει καταλυτικό ρόλο και στην εξασφάλιση του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Europa League.

Στο ρουμάνικο, αλλά και στο ρωσικό πρωτάθλημα κυριαρχεί η δύναμη, με τον Νεντελτσεάρου να παίρνει… άριστα σε αυτό το κομμάτι. Με τη φανέλα της Ούφα έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 75 συμμετοχές, ενώ μέσω των εμφανίσεών του κέρδισε και μια θέση στην εθνική της χώρας του. Εχει παίξει σε 11 ματς (σε 5 αγώνες έβγαλε 90λεπτο) των Ρουμάνων, με τον ομοσπονδιακό προπονητή να τον εμπιστεύεται απόλυτα.

Ionut Nedelcearu - Player profile 20/21 | Transfermarkt

Πολλοί οι… μνηστήρες

Ο Ιονούτ Νεντελτσεάρου έφτασε πολλές φορές κοντά στην έξοδο, καθώς το όνομα του «έπαιζε» δυνατά στην Ευρώπη. Το καλοκαίρι του 2019 ακούστηκε έντονα για την Ρόμα, με τη μεταγραφή όμως να μην πραγματοποιείται και τον ίδιο να τοποθετείται επί του θέματος.

«Η Ρόμα ενδιαφέρθηκε για μένα. Υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών. Ο πρόεδρος ήρθε σε επαφή με τον μάνατζερ μου και μου είπε ότι ήμουν στη λίστα των Τζιαλορόσι. Αλλά, δεν ξέρω μετά τι συνέβη. Πήραν άλλον παίκτη».

Φυσικά, δεν ήταν μόνο η Ρόμα που βρέθηκε στο… κατώφλι του Ρουμάνου. Η Μπρέσια ήταν η άλλη ιταλική ομάδα που ενδιαφέρθηκε έντονα για τον δανεισμό του 24χρονου στόπερ, ενώ και η Γουότφορντ «έπαιξε» στα ρεπορτάζ. Μάλιστα, ο σύλλογος από το Νησί ήταν διατεθειμένος να δώσει μέχρι και 4 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του, με την περίπτωση όμως να μην προχωράει.

Η ΑΕΚ ψάχνει έναν ηγέτη για τα μετόπισθεν, με τα χαρακτηριστικά του Ιονούτ Νεντελτσεάρου να ταιριάζουν στα «θέλω» των ανθρώπων της ΑΕΚ. Ουσιαστικά, η Ένωση θέλει έναν νέο… Βράνιες, με τον Ρουμάνο στόπερ να φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ