Η πρώτη αλλαγή: Ο Πογιάτος σκέφτεται το 4-4-2

Η πρώτη αλλαγή: Ο Πογιάτος σκέφτεται το 4-4-2

Η ταυτόχρονη παρουσία του Καρλίτος με τον Μακέντα ως επιθετικό δίδυμο στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα με τον Άρη, ο απειλητικός Παναθηναϊκός και ο λόγος που ο Πογιάτος σκέφτεται την αλλαγή σχήματος.

Η ταυτόχρονη παρουσία του Καρλίτος με τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα με τον Άρη έκανε τους «πράσινους» περισσότερο επιθετικούς. Η περιοχή του Άρη γέμισε με πράσινες φανέλες, αφού Καρλίτος και Μακέντα βρίσκονταν μόνιμα μέσα στο «κουτί», ενώ το ταυτόχρονο ανέβασμα των γραμμών έφερε πίεση και ευκαιρίες.

Είναι χαρακτηριστική μία φάση λίγο πριν το ματς μπει στο τελευταίο του δεκάλεπτο που ο Χατζηγιοβάνης σέντραρε από τα δεξιά και η μπάλα πέρασε και από Καρλίτος και από Μακέντα που έκαναν ταυτόχρονη κίνηση. Αλλά δεν την πρόλαβαν.

Η παρουσία και των δύο επιθετικών του Παναθηναϊκού, αλλά δίπλα – δίπλα στην κορυφή της επίθεσης και όχι με τον έναν σε θέση εξτρέμ μπήκε στο μυαλό του Ντάνι Πογιάτος. Ίσως αυτή να είναι και η πρώτη μεγάλη αλλαγή που σκέφτεται ο προπονητής του Παναθηναϊκού για να γυρίσει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί και για να κάνει την ομάδα του πιο απειλητική. Για να της δώσει την ευκαιρία να φτάνει πιο εύκολα μπροστά στην αντίπαλη εστία και να σκοράρει.

Είναι αλήθεια πως η απόφαση του προπονητή να αφήσει τον Μακέντα στον πάγκο δεν άρεσε στον Ιταλό. Και είναι επίσης αλήθεια πως από τη στιγμή που ο Μακέντα μπήκε στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός έγινε περισσότερο επιθετικός, πιο απειλητικός. Ο Πογιάτος το είδε. Και αναμένεται να το αλλάξει.

Το πιθανότερο είναι πως στην Κρήτη θα τους δούμε και πάλι και τους δύο από την αρχή, ίσως όμως σε ένα διαφορετικό σχήμα. Σε 4-4-2. Είτε και με τους δύο στην κορυφή, είτε με τον Μακέντα λίγα μέτρα πίσω από τον Καρλίτος. Ανάλογα και αν θα προλάβει να είναι έτοιμος ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος με την είσοδό του στην ομάδα αναμένεται να φέρει αλλαγές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ