Αρης : Για αυτό χρειάζεται υπομονή ο Μπεναλουάν

Αρης : Για αυτό χρειάζεται υπομονή ο Μπεναλουάν

Ο Γιοάν Μπεναλουάν έκανε την πρώτη του προπόνηση με την φανέλα του Άρη, ωστόσο θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Ο Γιοάν Μπεναλουάν αποκτήθηκε στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών και είναι ο εκλεκτός για το κέντρο της άμυνας του Άρη. Ο 33χρονος στόπερ πραγματοποίησε χθες (09/10) την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και έδειξε ότι ανυπομονεί για το επίσημο ντεμπούτο του.

Ωστόσο, ο Άκης Μάντζιος γνωρίζει, ότι ο έμπειρος άσος χρειάζεται χρόνο, προκειμένου να είναι έτοιμος να πάρει λεπτά συμμετοχής. Συγκεκριμένα, ο διεθνής αμυντικός έχει να αγωνιστεί από τις 19 Ιουλίου, όπου έπαιξε μόλις για πέντε λεπτά.

Γενικά, την τελευταία διετία, ο Τυνήσιος άσος έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς ενώ μία εγχείρηση στη μέση τον άφησε για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης. Εκεί ωφελείται και το γεγονός πως δεν απέδωσε στη Νότιγχαμ Φόρεστ, αφού τους πρώτους μήνες στον αγγλικό σύλλογο, ήταν βασική μονάδα στο κέντρο της άμυνας.

Η εμπειρία που έχει ο Μπεναλουάν μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο της αμυντικής γραμμής του Άρη και αυτό το γνωρίζει ο Έλληνας τεχνικός.

Αυτός ήταν ο λόγος, άλλωστε, που ο προπονητής επέλεξε, ο Λίντσεϊ Ροζ να εκτίσει την τιμωρία του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και όχι σε κάποιο από τα ματς με Απόλλων Σμύρνης (εντός) και Λάρισα (εκτός). Διότι υπολογίζει πως, ίσως τότε να είναι πολύ πιο έτοιμος ο Τυνήσιος, προκειμένου να αγωνιστεί.

Οι πρώτες «απαιτήσεις» του Μάντζιου προς τον νεοαποκτηθέντα ποδοσφαιριστή, είναι να καλύψει το χαμένο έδαφος σε φυσική κατάσταση και αγωνιστικό ρυθμό. Μόλις γίνει αυτό, ο 33χρονος θα είναι έτοιμος να πάρει τα πρώτα του λεπτά με τους «κίτρινους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ