ΑΕΚ : Ο «γρίφος» του δεξιού εξτρέμ

ΑΕΚ : Ο «γρίφος» του δεξιού εξτρέμ

Οι σκέψεις του Καρέρα για να καλύψει το κενό του Λιβάι Γκαρσία.

Ο τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία ήρθε στο χειρότερο δυνατό σημείο. Ο 23χρονος άσος είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο γήπεδο, δείχνοντας πως μπορεί να κάνει τη διαφορά για την Ένωση και να αποτελέσει ένα από τα βασικά της «όπλα» σε Ελλάδα αλλά και Ευρώπη.

Πλέον οι Κιτρινόμαυροι καλούνται να πορευτούν για τον επόμενο ενάμιση μήνα χωρίς τον Γκαρσία. Η αντικατάστασή του δεν μοιάζει εύκολη υπόθεση και ο Μάσιμο Καρέρα έχει να λύσει έναν δύσκολο «γρίφο». Οι επιλογές του είναι αρκετές, καθώς υπάρχουν τρεις παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν στον ρόλο του δεξιού εξτρέμ, με τον καθένα εξ αυτών να προσφέρει διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Ο Καρέρα θα δοκιμάσει τις επιλογές του μέσα στην εβδομάδα και θα βγάλει τα συμπεράσματά του, που θα τον οδηγήσουν και στην απόφαση αρχικά για την ενδεκάδα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ που έρχεται.

Μάρκο Λιβάια

Ο Μάρκο Λιβάια μέχρι στιγμής αγωνίζεται κατά βάση αριστερά στην επίθεση. Μια θέση που τον καθιέρωσε πέρυσι ο Καρέρα και που ο Κροάτης φορ έδειξε να ανταποκρίνεται. Φέτος ωστόσο έχει ξεκινήσει μουδιασμένα τη σεζόν. Ο Λιβάια ψάχνει ακόμα τα αγωνιστικά του πατήματα και το καλό του πρόσωπο.

Αυτό, ίσως προκύψει μέσω ενός νέου ρόλου. Αυτού του δεξιού εξτρέμ. Ο Καρέρα στη ροή αγώνων έχει μεταθέσει στην απέναντι πτέρυγα τον Κροάτη επιθετικό και είναι πιθανό αυτό να συμβεί και τώρα.

Η παρουσία του Τάνκοβιτς στο ρόστερ δίνει τη δυνατότητα στον Ιταλό προπονητή να καλύψει με μια ποιοτική λύση την αριστερή πτέρυγα και έναν παίκτη που γνωρίζει τη θέση καλά. Σε αυτό το σενάριο, ο Λιβάια λογικά θα μετατεθεί δεξιά, έχοντας μια ελευθερία κινήσεων στο παιχνίδι του, μιας και δεν συνηθίζει να μένει στη γραμμή, αλλά να έρχεται προς τον άξονα.

Θεοδόσης Μαχαίρας

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας έχει αρπάξει από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του έχει δώσει ο Μάσιμο Καρέρα και δικαίως έχει κερδίσει μια θέση στα πλάνα του. Ο Ιταλός τεχνικός ποντάρει πολλά στον νεαρό άσο και μάλιστα, δεν αποκλείεται να τον δούμε ακόμα και βασικό στο ματς με τον ΠΑΟΚ! Ο Καρέρα ξεκίνησε τον Μαχαίρα στο φιλικό με τον Ιωνικό, δίνοντάς του τον ρόλο του δεξιού εξτρέμ. Μια θέση στην οποία ο προπονητής εκτιμά πως ο Μαχαίρας μπορεί να ανταποκριθεί.

Ο νεαρός άσος, παρ’ ότι σίγουρα βολεύεται περισσότερο να παίζει από αριστερά με ανάποδο πόδι, έχει πείσει τον Καρέρα πως μπορεί να δώσει λύσεις και στα δεξιά. Γι’ αυτό και ο Μαχαίρας θέτει γερή υποψηφιότητα για το βασικό σχήμα του μεγάλου αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ο νεαρός εξτρέμ του Δικεφάλου λογίζεται ως μια σταθερή μονάδα στο rotation του Ιταλού τεχνικού και η απουσία του Γκαρσία, είναι δεδομένο πως θα του ανοίξει ένα μεγαλύτερο «παράθυρο» για την ενδεκάδα.

Χρήστος Αλμπάνης

O Χρήστος Αλμπάνης δεν έχει κατορθώσει ακόμα να μπει δυναμικά στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ. Ο Έλληνας εξτρέμ φαίνεται να είναι ένα «κλικ» πίσω από τους… ανταγωνιστές του για τις θέσεις των άκρων. Μιας και είναι σαφές πως ο Μαχαίρας τον έχει… προσπεράσει όσον αφορά τις εναλλακτικές του Καρέρα για τις πτέρυγες.

Βεβαίως η ΑΕΚ έχει ξεκαθαρίσει στον Αλμπάνη πως τον υπολογίζει και αυτός είναι και ο λόγος που η ομάδα θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο που τελειώνει το καλοκαίρι. Ως εκ τούτου το διάστημα της απουσίας του Γκαρσία, αναμένεται να δούμε τον Αλμπάνη να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Η θέση του δεξιού εξτρέμ δεν του είναι άγνωστη, μιας και έχει χρησιμοποιηθεί εκεί και πέρυσι. Παρότι είναι ένας παίκτης που προτιμά να κινείται στα αριστερά. Εκείνο που μένει να φανεί είναι πως θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και αν θα κατορθώσει να κερδίσει περισσότερο την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ