Στίβεν Ντεφούρ : Το… παιδί του Μπόλονι κυκλοφορεί ελεύθερο και στο Βέλγιο το συζητούν

Στίβεν Ντεφούρ : Το… παιδί του Μπόλονι κυκλοφορεί ελεύθερο και στο Βέλγιο το συζητούν

Ο Στίβεν Ντεφούρ έχει συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία στο - μακρινό αλλά και πρόσφατο - παρελθόν με τον Λάζλο Μπόλονι. Ο 32χρονος δεν έχει βρει ακόμα ομάδα και οι Βέλγοι βάζουν στο κόλπο τον Παναθηναϊκό.

Συνεργάστηκαν μαζί για πρώτη φορά στη Σταντάρ Λιέγης. Το μακρινό 2008. Όταν ο Ντεφούρ ήταν ακόμα 20 χρονών. Ανήκει και εκείνος στη μακρά λίστα ορισμένων σπουδαίων ποδοσφαιριστών που έχουν… βγει στην αγορά ως παιδιά του Λάζλο Μπόλονι. Οι δυο τους, ο Στίβεν Ντεφούρ και ο Λάζλο Μπόλονι, συναντήθηκαν ξανά μερικά χρόνια αργότερα. Στην Αντβέρπ, σε μια συνεργασία όμως που δεν είχε την ίδια θετική εξέλιξη με την προηγούμενη.

Βλέπετε το 2008 ο Ντεφούρ ήταν στο ξεκίνημά του. Φρέσκος. Με προοπτική και εξέλιξη και με γερά πόδια. Που από την αγκαλιά του Μπόλονι πήρε μεταγραφή στην Πόρτο. Το 2019 οι τραυματισμοί τον ταλαιπώρησαν και για αρκετό διάστημα τον άφησαν εκτός γηπέδων. Ήταν όμως μια προσωπική επιλογή του Λάζλο Μπόλονι, που ήθελε την εμπειρία του και τις παραστάσεις του. Τη μεταδοτικότητά του προς τους συμπαίκτες του.

Ο Ντεφούρ από τον Ιούλιο και μετά κυκλοφορεί ελεύθερος. Το μονοετές συμβόλαιό του με την Αντβέρπ ολοκληρώθηκε, η συνεργασία του Μπόλονι με τον σύλλογο επίσης. Τέσσερις μήνες μετά, ο Μπόλονι έρχεται στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό και ο Ντεφούρ παραμένει στην αγορά των free agents. Στο Βέλγιο συζητούν μια ενδεχόμενη τρίτη συνεργασία μεταξύ των δύο, αυτή τη φορά επί ελληνικού εδάφους.

Ο Βέλγος με τη σπουδαία καριέρα δεν διανύει πάντως και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Τις τελευταίες μέρες αγωνίστηκε σε ένα φιλικό με τη Μέχελεν, ομάδα από την οποία είχε ξεκινήσει την καριέρα του. Και τα δημοσιεύματα στο Βέλγιο λένε πως ίσως η διοίκηση του συλλόγου αποφασίσει να του κάνει μια πρόταση που θα στηρίζεται στις… συμμετοχές. Όχι και τόσο τιμητικό.

Αξίζει να θυμίσουμε πως πριν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα τον Ιούλιο, το όνομά του είχε έρθει στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού. Ως μια επιλογή του Τσάβι Ρόκα, που φέρεται να είχε επικοινωνήσει μαζί του. Αλλά τότε το κασέ του έμοιαζε απλησίαστο, ενώ υπήρχαν ενδοιασμοί και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Αν μπορεί ο Μπόλονι να επαναφέρει το θέμα; Στο Βέλγιο ισχυρίζονται πως υπάρχει διάθεση. Στον Παναθηναϊκό, όμως, πήραν ήδη τον Μαουρίσιο. Ίδια θέση με τον Ντεφούρ. Αναζητούν στην αγορά των ελεύθερων 1-2 ακόμα ποδοσφαιριστές που ίσως μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά είναι αμφίβολο αν θα πάνε για παίκτη με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ας αφήσουμε ανοιχτό το παραθυράκι. Διότι ο Μπόλονι είναι εκείνος που θα κάνει τις τελικές εισηγήσεις στον Αλαφούζο. Κι αν πιστέψουμε όσα μαθαίνουμε, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είναι… ξετρελαμένος με την επιλογή που έχει κάνει. Θεωρεί πως πέτυχε διάνα με τον Μπόλονι. Και με όσους ξετρελαίνεται, τους κάνει και τα χατίρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ