ΠΑΟΚ : Η παράξενη ιστορία με τον Γιόζιπ Μίσιτς

ΠΑΟΚ : Η παράξενη ιστορία με τον Γιόζιπ Μίσιτς

Στην Τούμπα εμφανίζονταν βέβαιοι ότι ο Γιόζιπ Μίσιτς θα μείνει στον ΠΑΟΚ, όμως ο τραυματισμός του τον Ιούνιο άλλαξε τα σχέδια του Κροάτη χαφ.

Το ρεπορτάζ της κροατικής ιστοσελίδας «sportklub.gr» για τον επαναπατρισμό του Γιόζιπ Μίσιτς είναι το… έσχατο επεισόδιο σε ένα σήριαλ που διαρκεί πολλούς μήνες. Ένα σήριαλ που φάνηκε να παίρνει διάφορες τροπές, αλλά μάλλον δεν θα έχει αυτή που επιθυμούσαν στην Τούμπα: την παραμονή του Κροάτη μέσου στον Θερμαϊκό. Διότι εάν ισχύουν οι τελευταίες πληροφορίες από την Κροατία, ο Μίσιτς θα αγωνιστεί στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο Μίσιτς εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 Ιανουαρίου του 2019, με δανεισμό διάρκειας 1,5 έτους από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Το πρώτο εξάμηνο δεν βοήθησε πολύ τον ΠΑΟΚ, αλλά τη σεζόν 2019-2020 εξελίχτηκε σε αναντικατάστατο στην ενδεκάδα, καταγράφοντας 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 6 γκολ και 11 ασίστ.

Όπως ήταν φυσιολογικό, η διοίκηση του ΠΑΟΚ κίνησε τις διαδικασίες για να διατηρήσει τον Μίσιτς στο ρόστερ. Είτε με επέκταση του δανεισμού, είτε με αγορά. Τους τελευταίους μήνες, αρκετές φορές διαδόθηκαν φήμες ότι συμφώνησε με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν με επίσημη ανακοίνωση.

Ωστόσο, είχε επικρατήσει η εντύπωση ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο 26χρονος μέσος θα συνεχίσει στους «ασπρόμαυρους». Όλα αυτά μέχρι τις 12 Ιουνίου, όταν παραμονή του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για τα Play Off της Superleague, ο Κροάτης χαφ τραυματίστηκε. «Εκτός πλάνων του Αμπέλ Φερέιρα για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν πρόκειται να μείνει ο Γιόζιπ Μίσιτς. Στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, αλλά και στην κλινική εξέταση ο Κροάτης διαπιστώθηκε πως έχει μια κύστη στη βουβωνική χώρα και την προσεχή εβδομάδα θα υποβληθεί σε επέμβαση. Ως εκ τούτου δεν θα μπορέσει ν’ αγωνιστεί στους αγώνες που απομένουν για τη Super League και το Κύπελλο Ελλάδας» ανέφερε η ενημέρωση του Δικεφάλου.

Αίφνης, τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν… Ο τραυματισμός του Μίσιτς αποδεικνύεται πιο σοβαρός απ’ ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, αφού ο ποδοσφαιριστής δεν έχει αποθεραπευτεί. Ούτε και έχει δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποθεραπεία του. Συγχρόνως, δεν έχει ληφθεί ξεκάθαρη απόφαση για το μέλλον του. Παρότι στον ΠΑΟΚ μέχρι πριν λίγο καιρό επέμεναν ότι ο Μίσιτς θα μείνει στη Θεσσαλονίκη, οι πληροφορίες από την Πορτογαλία έδιναν άλλη διάσταση στην υπόθεση…

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δήλωσε τον Μίσιτς στη λίστα για τη Liga NOS, σε μία εξέλιξη που δεν αιφνιδίασε τους «ασπρόμαυρους». Διότι αν και δεν το ομολογούν, ξέρουν ότι στην παρούσα φάση, ο Μίσιτς δεν σκέφτεται να γυρίσει στην Ελλάδα. Αντίθετα, ο Κροάτης προτιμά τον επαναπατρισμό, όπου θα συνεχίσει την αποθεραπεία του σε ένα γνώριμο περιβάλλον, κοντά στην οικογένεια του.

Κάπως έτσι προέκυψε το σενάριο του δανεισμού του Μίσιτς στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν θα χάσει την κυριότητα του 26χρονου ποδοσφαιριστή και θα τον αφήσει να αναρρώσει πλήρως. Κάτι που θα συμβεί πιο σύντομα, εάν ο Μίσιτς έχει καλύτερη ψυχολογία. Το πότε θα ξαναπατήσει ο Κροάτης στο χορτάρι είναι άγνωστο. Αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα το κάνει στην Τούμπα, αλλά στην έδρα της Ντιναμό…

Update 22:30: Σπόρτινγκ και Ντιναμό έδωσαν τα χέρια και ο Μίσιτς μετακομίζει στο Ζάγκρεμπ ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ