Κέρκυρα – Πλατανιάς : 2-0

Κέρκυρα – Πλατανιάς : 2-0

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Κέρκυρας, Τουράμ πέτυχε δύο γκολ στην μεγάλη νίκη της ομάδας του με 2-0 επί του Πλατανιά.

Η Κέρκυρα πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Πλατανιά με 2-0, στο ματς που οι δύο ομάδες έπαιζαν μια κατηγορία. Οι γηπεδούχοι κατέκτησαν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς και ελπίζουν σε παραμονή στην σούπερ λίγκα. Αντίθετα ο Πλατανιάς παρέμεινε στον «βυθό» της βαθμολογίας και πλέον θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγει τον υποβιβασμό. Μεγάλος πρωταγωνιστής της Κέρκυρας ο Τουράμ που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Το ντεμπούτο του Γιάννη Ματζουράκη στην τεχνική ηγεσία των γηπεδούχων ήταν επιτυχημένο, καθώς οι Φαίακες ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα και πήραν μια πολύ μεγάλη νίκη. Η Κέρκυρα έφτασε τους 14 βαθμούς και συνεχίζει να ελπίζει σε παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία, αφήνοντας πέντε βαθμούς πίσω της τον Πλατανιά, που παραμένει τελευταίος στην βαθμολογία.

Ηγέτης ο Τουράμ

Ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ της Κέρκυρας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, καθώς σημείωσε όπως προαναφέραμε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς.

Οι νησιώτες πήραν το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και είναι αναμφισβήτητο πως είχαν πολύ καλύτερη εικόνα από τον Πλατανιά ειδικά μετά το πρώτο 15λεπτο. Οι Φαίακες είχαν δύο πολύ μεγάλες φάσεις για να προηγηθούν αλλά και στις δύο περιπτώσεις το οριζόντιο δοκάρι τους στέρησε τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν.

Η πρώτη φορά με την κεφαλιά του Τουράμ στο 40’ και η δεύτερη με το εξαιρετικό πλασέ του Επστάιν στο 45’. Τελικά η υπεροχή της Κέρκυρας απέδωσε καρπούς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο γκολκίπερ του Πλατανιά ανέτρεψε τον Τουράμ. Ο Ευαγγέλου έδωσε το πέναλτι και ο παίκτης που το κέρδισε έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

«Καθάρισε» στο δεύτερο

Ο Βραζιλιάνος στράικερ ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, καθώς ήταν αυτός που πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Παυλίδη και με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0 στο 75’, «κλειδώνοντας» τη νίκη και την κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών για την ομάδα του.

Η επικράτηση των γηπεδούχων ήταν πανάξια καθώς η Κέρκυρα έδειξε πόσο πολύ ήθελε τη νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα. Αντίθετα, ο Πλατανιάς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τόσο σημαντικού παιχνιδιού και πλέον θεωρείται απίθανο να καταφέρει να μείνει στην σούπερ λίγκα.

Το κλειδί: Το πάθος και το πείσμα των παικτών της Κέρκυρας, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην επικράτηση των γηπεδούχων.

10άρι: Ο Τουράμ ήταν ο ηγέτης της Κέρκυρας στο ματς. Πέτυχε δύο γκολ, είχε δοκάρι κι έκανε άνω – κάτω την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων.

Στον πάγκο: Η αμυντική λειτουργία των παικτών του Πλατανιά. Πολλά λάθη και μηδέν συγκέντρωση από την ομάδα των Χανίων.

Γιατί κόουτς: Ο Μανουέλ Ρόκα είδε την ομάδα του να μην κάνει ούτε μια ευκαιρία σε ματς που επί της ουσίας κρίνονταν μια κατηγορία.

Κέρκυρα – Πλατανιάς 2-0

Διαιτητής: Δ. Ευαγγέλου.

Γκολ: 45+, 75’  Τουράμ (πεν.)

Κίτρινες κάρτες: 24’ Μπαλάφας, 45+ Τουράμ, 65’ Σπίνουλας, 66’ Γεωργίου  – 24΄Ενσικουλού, 34’ Βάντερσον

Αποβολές: 81’ Βάντερσον.

ΚΕΡΚΥΡΑ: (Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Αναστασίου, Σιόντης, Μπαλάφας (73’ Αρτυματάς), Ρόλε (78’ Ζορμπάς), Γεωργίου, Έπσταϊν (68’ Παυλίδης), Τουράμ.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ:
(Ρόκα): Κλιάιτς, Νίλι, Καρυπίδης, Στάμου, Βάντερσον, Δημούτσος, Μάλσα, Ντουαλά (64’ Στόιτσεφ), Κοροβέσης (76’ Γκρέλτσακ), Ενσικουλού, Πετρόπουλος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ