Πάμπλο Γκαρσία : Η δικαίωση και η μεγάλη ευκαιρία ενός «πολεμιστή» (vids)

Πάμπλο Γκαρσία : Η δικαίωση και η μεγάλη ευκαιρία ενός «πολεμιστή» (vids)

Ο Πάμπλο Γκαρσία αναλαμβάνει τα ηνία του ΠΑΟΚ, μετά την ξέφρενη πορεία του με την Κ19 και to10.gr παρουσιάζει τον «ατίθασο» Ουρουγουανό που λατρεύει ο κόσμος του Δικεφάλου του βορρά.

Ο Πάμπλο Γκαρσία κατά το παρελθόν και ειδικότερα τα τελευταία δυο χρόνια έχει συνδεθεί ουκ ολίγες φορές με τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Το αγαπημένο παιδί της οικογένειας Σαββίδη, αλλά και του κόσμου του Δικεφάλου του βορρά τις προηγούμενες δυο φορές δεν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, όμως αυτή φαίνεται πως είναι η τρίτη και φαρμακερή.

Ο Αμπέλ Φερέιρα «κούνησε» μαντήλι από τη Θεσσαλονίκη, αφού συμφώνησε σε όλα με την Παλμέιρας, ο ΠΑΟΚ ικανοποιήθηκε οικονομικά από τη βραζιλιάνικη ομάδα, άπαντες έμειναν ευχαριστημένοι και πλέον ο Δικέφαλος του βορρά περνάει στην επόμενη μέρα.

Η επόμενη μέρα η οποία ήταν και είναι προδιαγεγραμμένη, καθώς ο άνθρωπος για αυτή τη δουλειά, ο ιδανικός αντικαταστάτης είναι ο Ουρουγουανός. Ένας προπονητής άπειρος που δεν έχει βρεθεί σε τέτοιο επίπεδο ξανά, αλλά κυρίως ένας τεχνικός που ξέρει καντάρια μπάλα, έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του στην Κ19 και κυρίως έχει ένα τρομακτικό «δέσιμο» με τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Ο Γκαρσία τέσσερα χρόνια μετά δικαιώνεται και παίρνει τη μεγάλη ευκαιρία από την οικογένεια Σαββίδη, η οποία συχνά-πυκνά τόνισε ότι ο Ουρουγουανός είναι ο νέος προπονητής. Ο κατάλληλος για αυτή τη θέση. Έτσι και γίνεται λοιπόν με τον Γκαρσία να ετοιμάζεται για μια μεγάλη ευκαιρία που μπορεί να τον εκτοξεύσει ως προπονητή. Αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.

Ο Γκαρσία είναι ιδανικός για αυτή τη δουλειά

Ο Πάμπλο Γκαρσία μπορεί να μην έχει την εμπειρία και τις παραστάσεις ως προπονητής, όμως σαν παίκτης έχει δει και έχει ζήσει τα πάντα. Έχει πραγματοποιήσει σπουδαία καριέρα σε Ρεάλ, Μίλαν, Θέλτα, Οσασούνα και ΠΑΟΚ φυσικά, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή φαίνεται να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Ο Ουρουγουανός είναι ο μοναδικός που ξέρει τόσο καλά τον οργανισμό ΠΑΟΚ και την εξέλιξη του τα τελευταία χρόνια, ενώ εκτός αυτού είχε συνεργασία με την πρώτη ομάδα βγάζοντας μέσα σε λίγους μήνες μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου (Τζόλης, Μιχαηλίδης).

Είναι άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ξέρει επίσης το ρόστερ του Δικεφάλου απέξω κι ανακατωτά, ενώ έχει άριστες σχέσεις τόσο με τη διοίκηση, αλλά κυρίως με τον κόσμο της ομάδας. Όλα αυτά συν την ποδοσφαιρική του ευφυϊα, το ποδοσφαιρικό του θράσος, αλλά και την ικανότητα του ως προπονητή, τον κάνουν όχι απλά τον ιδανικό αντικαταστάτη του Φερέιρα αλλά τον μοναδικό τεχνικό που θα περάσει από τον ΠΑΟΚ και θα μείνει για πάρα πολλά χρόνια. Είναι και η επιθυμία του εξάλλου, όπως ο ίδιος έχει πει αρκετές φορές.

Η «τρελή» πορεία με την Κ19

Ο Πάμπλο Γκαρσία από την ποδοσφαιρική του καριέρα, μέχρι την προπονητική αποτελεί τον ίδιο εκκεντρικό χαρακτήρα. Δεν δέχεται πολλά λόγια, μόνο πράξεις, ενώ είναι και πολύ σκληρός όποτε χρειαστεί, όπως ήταν στο γήπεδο. Κάτι που έζησαν από πρώτο χέρι οι τρεις Κ19 που προπόνησε.

Ο σπουδαίος Ουρουγουανός μέσος αποφάσισε να συνδέσει την ζωή του με τον ΠΑΟΚ και να συνεχίσει στα γήπεδα ως προπονητής της Κ20, που έχει μετονομαστεί σε Κ19 πλέον. Εχει ήδη κατακτήσει τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, ενώ έχει βγάλει παίκτες, όπως ο Τζόλης, ο Μιχαηλίδης και ο Κούτσιας.

ΠΑΟΚ Κ20 – Λεβαδειακός Κ20 4-2

Όλοι μέλη της πρώτης ομάδας, με τον Γκαρσία να έχει μια μοναδική ευκαιρία να «μεγαλώσει» ακόμη περισσότερο αυτά τα τρία παιδιά, αλλά και να φέρει στην πρώτη ομάδα περισσότερους. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 43χρονος κατέκτησε αήττητα πρωταθλήματα με την Κ19, αγνοούσε η ομάδα του την ήττα για πολλούς μήνες και κυρίως από την αφάνεια, έφερε την Κ19 του ΠΑΟΚ να είναι αυτή τη στιγμή μια «μηχανή» παραγωγής παικτών.

Το απίστευτο «δέσιμο» με τον κόσμο

Η ζωή του Πάμπλο Γκαρσία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ΠΑΟΚ πλέον και δη με αρκετές γενιές ταλαντούχων νεαρών, και όχι μόνο, ποδοσφαιριστών. Από το 2008 όταν και υπέγραψε ως παίκτης, μέχρι το 2014 που έφυγε για την Ξάνθη, αλλά και ως προπονητής, ο Ουρουγουανός είχε δημιουργήσει μια «τρελή» σχέση με τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Από την περιβόητη μπουνιά στον Ντιόγκο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το πολύ σκληρό παιχνίδι, αλλά και το πάθος που έβγαζε, από την πρώτη κιόλας χρονιά του έγινε «ένα» με τους οπαδούς. Εξάλλου το είχε δηλώσει ότι έπαιζε για αυτούς, τα έδινε όλα για τον κόσμο και φυσικά κι εκείνος τον λάτρεψε όσο ελάχιστους. Πιθανότατα ο Γκαρσία να είναι ο πλέον αγαπητός ξένος που πέρασε από την Τούμπα.

Αυτό σίγουρα είναι και στα θετικά της επιλογής Σαββίδη για να αναλάβει την ομάδα, αφού μπορεί να λειτουργήσει και σαν… αλεξικέραυνο στις στραβές. Μόνο αυτός μπορεί να ζητήσει και να πάρει πίστωση χρόνου. Ο Ουρουγουανός ξέρει πολύ καλά να ταυτίζεται με τον κόσμο του ΠΑΟΚ όπως απέδειξε η ανάρτησή του με την μπουνιά στον Ντιόγκο πριν λίγο καιρό. Μια έκρηξη μαγκιάς και τσαμπουκά του Γκαρσία μπορεί ακόμα και να εξαφανίσει ένα κακό αποτέλεσμα. Ο «ασπρόμαυρος» κόσμος πάντως θα είναι στο πλευρό του…

Τι θα αλλάξει…

O Πάμπλο Γκαρσία έχει ένα έτοιμο και ιδιαίτερα ταλαντούχο ρόστερ να διαχειριστεί. Οι αλλαγές του τουλάχιστον σε πρώτη φάση θα είναι στην ψυχολογία της ομάδας, η οποία και είναι ανεβασμένη μετά την εμφάνιση και την ισοπαλία με την Γρανάδα. Αυτό όμως δεν φτάνει.

Οι πωλήσεις βασικών παικτών και η έλευση νέων θέλει χρόνο για να δέσει το σύνολο και ο Γκαρσία επωμίζεται τον ρόλο. Τρία χρόνια στην Κ19 κάθε χρόνο είχε άλλους παίκτες και σε μικρό χρονικό διάστημα δημιουργούσε εντυπωσιακά σύνολα. Το επίπεδο είναι διαφορετικό, όμως ο Ουρουγουανός φαίνεται να το έχει.

Σίγουρα η επόμενη διακοπή για τις εθνικές ομάδες θα του δώσει την ευκαιρία να δουλέψει στα κομμάτια που θέλει. Όμως η βάση υπάρχει. Το ρόστερ έχει βάθος, ο 43χρονος έχει υψηλού επιπέδου παίκτες και μπορεί το «κράμα» έμπειρων και νέων να το κάνει ένα και να φέρει ξανά τον ΠΑΟΚ στον δρόμο των επιτυχιών.

Στο ξεκίνημα θα δώσει βάση στο ψυχολογικό κομμάτι, στη συνέχεια θα βάλει στο παιχνίδι παίκτες, όπως ο Βιεϊρίνια που ήρθε πρόσφατα στην ομάδα, ενώ δεδομένα θα χρησιμοποιήσει τους παίκτες που έβγαλε αυτός πολύ περισσότερο. Τζόλης, Μιχαηλίδης και Κούτσιας θα πάρουν πολύ χρόνο, ενώ παράλληλα θα βγάζει και νέα παιδιά από την πλούσια σε ταλέντο Κ19, με σκοπό να δημιουργήσει έναν ΠΑΟΚ ισχυρό για πολλά χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ