Ολυμπιακός : Οι αλλαγές Γκαρθία ενόψει ΑΕΚ και η αυτοκριτική του Ισπανού

Ολυμπιακός : Οι αλλαγές Γκαρθία ενόψει ΑΕΚ και η αυτοκριτική του Ισπανού

Ο Γκαρθία θα μιλήσει στους παίκτες για τα λάθη στην Τρίπολη αλλά και ντέρμπι με την ΑΕΚ. Μονόδρομος η νίκη για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Ένωση. Οι αλλαγές που σκέφτεται ο Ισπανός για να φρεσκάρει την ομάδα του και η αυτοκριτική του Γκαρθία μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στην Τρίπολη μετά την ισοπαλία με τον Αστέρα (1-1) και πλέον το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για τους πειραιώτες. Οι ερυθρόλευκοι θα φιλοξενήσουν την Ένωση στο Καραϊσκάκη και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η νίκη είναι μονόδρομος για τη ομάδα του λιμανιού, μετά το στραβοπάτημα στην Τρίπολη.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία αναμένεται να μιλήσει σήμερα στους παίκτες του, για τα λάθη που έκαναν στο ματς με τον Αστέρα αλλά και για τον πολύ σημαντικό αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Ισπανός θα αναλύσει στους ερυθρόλευκους τι δεν πήγε καλά στην Τρίπολη και παράλληλα θα προσπαθήσει να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του, ενόψει του ντέρμπι με τους κιτρινόμαυρους.

Οι σκέψεις για αλλαγές

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος αναμένεται να κάνει αλλαγές στο βασικό σχήμα των ερυθρόλευκων, σε σχέση με την εντεκάδα που ξεκίνησε το ματς στην Τρίπολη. Σε ότι αφορά το δεξί άκρο της άμυνας όλα δείχνουν ότι ο Ομάρ Ελαμπντελαουί θα είναι στη βασική εντεκάδα των ερυθρόλευκων. Ο Νορβηγός έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και θα είναι στην αρχική εντεκάδα του Ολυμπιακού, ειδικά αν επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ του πορτογαλικού Τύπου, που θέλουν  τον Φιγκέιρας να ολοκληρώνει την μεταγραφή του στην Μπράγκα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Όσκαρ Γκαρθία σκέφτεται αλλαγή και στο κέντρο άμυνας των πειραιωτών, με τον Αλμπέρτο Μποτία να διεκδικεί τη θέση του Πάπε Σισέ. Ο Σενεγαλέζος δεν ήταν καλός στο ματς με τον Αστέρα και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να μείνει στον πάγκο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Σε ότι αφορά τον Οτζίτζα Οφόε, ο Βέλγος έπαιξε σαν αλλαγή στο ματς της Τρίπολης και έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει άμεσα τον Ολυμπιακό, παρά το ότι προέρχεται από απουσία λόγω θλάσης. Η ποιότητα του έμπειρου μέσου είναι αναμφισβήτητη και όλα δείχνουν ότι ο Όσκαρ Γκαρθία θα χρησιμοποιήσει τον Οτζίτζα στην αρχική εντεκάδα της ομάδας του λιμανιού.

Σίγουρη επίσης θα πρέπει να θεωρείται και η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού, καθώς η απουσία του Έλληνα μέσου στο πρώτο ημίχρονο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Απομένει να φανεί αν τελικά ο Γκαρθία θα διατηρήσει τον Μάριν στο βασικό σχήμα (ο Γερμανός δεν ήταν καλός στο παιχνίδι με τον Αστέρα) του Ολυμπιακού κόντρα στην Ένωση ή θα πάει σε άλλη επιλογή. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Μάριν δεν βοήθησε τους ερυθρόλευκους στο χθεσινό παιχνίδι.

Επιστροφή στο 4-2-3-1 και η αυτοκριτική του Γκαρθία

Ο Όσκαρ Γκαρθία αποφάσισε να παρατάξει τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-2 στην Τρίπολη, αφήνοντας εκτός τον Κώστα Φορτούνη. Ήταν μια επιλογή που δεν βγήκε στον 44χρονο τεχνικό, καθώς οι ερυθρόλευκοι είχαν πολλά θέματα, τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά, με αποτέλεσμα να σπαταλήσουν το πρώτο ημίχρονο. Ήταν μια απόφαση που κόστισε στους πρωταθλητές Ελλάδος και όλα δείχνουν πως οι ερυθρόλευκοι θα επιστρέψουν στο 4-2-3-1 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο Γκαρθία έκανε την αυτοκριτική του μετά το τέλος του αγώνα, κάτι που άλλωστε φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε. Στις συζητήσεις μάλιστα που είχε με τους συνεργάτες του, αναγνώρισε πως ο Ολυμπιακός έχασε ένα ημίχρονο (το πρώτο) κάτι που δείχνει ότι αναγνωρίζει πως κάποιες επιλογές του δεν αποδείχθηκαν σωστές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ