Η πραγματική βαθμολογία της Superleague

Η πραγματική βαθμολογία της Superleague

Γιατί οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Πολλώ δε μάλλον στην εποχή του covid.

Όχι. Προφανώς δεν υπάρχει προηγούμενο. Να είμαστε με την 8η αγωνιστική συμπληρωμένη και να σχηματίζεται ολόκληρο σταυρόλεξο με αναμετρήσεις που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έχουν καταφέρει να διεξαχθεί ως εδώ. Μόνο σε αυτό το διήμερο τα covid κρούσματα απαγόρεψαν τη διεξαγωγή τριών αναμετρήσεων.

Συνολικά μας λείπουν 11 στα πρώτα 56 και ένας Θεός ξέρει πως θα καταφέρουμε κάποια στιγμή να πετύχουμε το αυτονόητο της εναρμόνισης: Να απολαύσουμε το προνόμιο να έχουμε όλες τις ομάδες με ίδιο αριθμό αγώνων, ώστε να προκύπτει και μια κανονική βαθμολογία με ίδιο παρονομαστή για κάθε συμμετέχοντα στη Σούπερ Λιγκ.

Ρίχνεις λοιπόν μια ματιά σήμερα στον πίνακα. Βλέπεις τους βαθμούς. Αν δεν κοιτάξεις όμως την παρένθεση που αφορά στα ματς που έχει δώσει κάθε ομάδα άκρη δεν βγάζεις. Βλέπεις ας πούμε τον ΠΑΟΚ (15β) να είναι έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό (16β) και τον Άρη (16β) που οδηγούν την κούρσα, αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις πως επί της ουσίας είναι ήδη σε μια απόσταση ως και -4 από εκείνους. Ότι πιθανότατα έχει έναν βαθμό λιγότερο και από την τέταρτη της βαθμολογίας ΑΕΚ (13β). Μπερδευτήκατε; Λογικό. Δεν έχουν όλες οι ομάδες τα ίδια ματς ως εδώ. Ο Ολυμπιακός, ο Άρης, η ΑΕΚ έχουν παίξει τα έξι από τα οκτώ, ο ΠΑΟΚ έχει τα επτά. Και έτσι πάει και για τους 14 μονομάχους.

Ποιος λοιπόν είναι ίσως ο πιο ασφαλής τρόπος για να διαβάσεις αυτή τη στιγμή τον βαθμολογικό πίνακα; Μετρώντας αποκλειστικά τις απώλειες που έχει ο καθένας ως εδώ. Το τι έχει χάσει ο καθένας σε αυτό το ξεκίνημα μοιάζει με ένα πιο αξιόπιστο κριτήριο για να προκύψουν και μια σειρά από συμπεράσματα. Αν λοιπόν μπεις στον πειρασμό; Θα διαπιστώσεις ότι η βαθμολογία που διαβάζεις έχει σοβαρές διαφορές σε σχέση με την άλλη.

Ολυμπιακός και Άρης είναι όντως παρέα στην πρώτη θέση. Διότι σε σύνολο 18 βαθμών για τον καθένα έχουν χάσει από 2, και μάλιστα από τον ίδιο αντίπαλο: Τον ΠΑΣ Γιάννενα. Στη λίστα με τις λιγότερες απώλειες ακολουθεί η ΑΕΚ. Σε επτά ματς έχει χάσει από τον Ατρόμητο και έχει έρθει ισόπαλη με τον ΠΑΟΚ. Μετρά λοιπόν 5 χαμένους βαθμούς σε έξι ματς. Ο ΠΑΟΚ έχει τρεις ισοπαλίες (Ατρόμητος, Βόλος, ΑΕΚ) άρα μετρά έξι χαμένους βαθμούς σε επτά ματς. Στη 5η θέση συναντάς τον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος τυπικά είναι 7ος. Έχει χάσει οκτώ βαθμούς σε έξι παιχνίδια. Έναν λιγότερο από τον Βόλο που έχει χάσει 9 σε επτά ματς.  Στην 7η θέση είναι ο Ατρόμητος: Έχει χάσει 13 βαθμούς σε 8 αγωνιστικές, όσες η ΑΕΛ σε έξι.

ΠΑΣ Γιάννενα και Παναθηναϊκός έχουν προλάβει να χάσουν ήδη 15 βαθμούς σε οκτώ αγωνιστικές, και αν οι Παγουράδες είναι νεοφώτιστοι τα λόγια για τους Πράσινους είναι περιττά. Άλλους τόσους βαθμούς (15) έχει χάσει και ο Απόλλωνας σε έξι ματς. Η Λαμία έχει χάσει πάλι 17 βαθμούς σε έξι αναμετρήσεις. Ο ΟΦΗ 18 σε 8 και όσο για την ομάδα που μετρά ως τώρα τις μεγαλύτερες απώλειες; Είναι ο Παναιτωλικός: 20 σε 8 παιχνίδια.

ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Ολυμπιακός2 σε 6
Άρης2 σε 6
ΑΕΚ5 σε 6
ΠΑΟΚ6 σε 7
Αστέρας8 σε 6
Βόλος9 σε 7
Ατρόμητος13 σε 8
ΑΕΛ13 σε 6
Απόλλωνας15 σε 6
ΠΑΣ15 σε 8
Παναθηναϊκός15 σε 8
Λαμία17 σε 6
ΟΦΗ18 σε 8
Παναιτωλικός20 σε 8

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ