Φεντερίκο Μακέντα : Εκνευρισμός, πίεση, αριθμοί που απογοητεύουν

Φεντερίκο Μακέντα : Εκνευρισμός, πίεση, αριθμοί που απογοητεύουν

Ο Μακέντα βγήκε αλλαγή και εκνευρίστηκε. Όπως είχε εκνευριστεί και στα ματς με ΟΦΗ και Άρη. Οι αριθμοί του, όμως, λένε πως ο προπονητής του έπραξε σωστά.

Αν τον δεις στο γήπεδο, θα διαπιστώσεις πως βγάζει έναν εκνευρισμό που όμοιό του δεν έχουμε ξανά δει. Θα ήταν έως και λογικό αν εξακολουθούσε να είναι στον «αέρα» το θέμα του συμβολαίου του. Όμως φρόντισε η διοίκηση να του δώσει τη στήριξη που επιζητούσε. Να μετατρέψει τον Φεντερίκο Μακέντα σε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Να τον κάνει να νιώσει σημαντικός σε μια περίοδο που τα φώτα έπεφταν πάνω στον Καρλίτος. Και όλοι περίμεναν τον Ισπανό φορ να πάρει την ομάδα πάνω του.

Πως το ανταποδίδει ο Φεντερίκο Μακέντα όλο αυτό; Με… στράβωμα. Απέναντι σε όλους και σε όλα. Ό,τι τον χαλάει το επικοινωνεί. Με τρόπο άκομψο, που δε μας είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα στην παρουσία του στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια.

Το έκανε με τον Ντάνι Πογιάτος στο παιχνίδι με τον Άρη. Ο Ισπανός προπονητής τον άφησε στον πάγκο για 70 λεπτά, παίζοντας με τον Καρλίτος στην κορυφή της επίθεσης. Κι ενώ έκανε ζέσταμα, σταμάτησε και κοιτούσε απλά το παιχνίδι.

Φάνηκε ο εκνευρισμός του από την αντίδρασή του στο γκολ ισοφάρισης στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ. Δεν έτρεξε να πάρει την μπάλα, δεν πανηγύρισε, αλλά έβγαλε την μπλούζα τους για να τη δείξει σε οπαδούς του ΟΦΗ που ήταν σε… ταράτσα.

Και το αποκορύφωμα ήταν το απόγευμα του Σαββάτου. Δεν κοίταξε καν τον Μπόλονι όταν βγήκε αλλαγή, πέταξε το μπουκάλι με το νερό, δεν έκρυψε ούτε δευτερόλεπτο τη δυσαρέσκειά του και την… τσαντίλα του για το γεγονός πως έγινε αλλαγή.

Έκανε λάθος, όμως, ο προπονητής του που τον έβγαλε από το παιχνίδι; Τόσο η εικόνα του Ιταλού, όσο και οι αριθμοί, λένε πως όχι… Ο Μακέντα ήταν άφαντος σε όλο το παιχνίδι. Δε βοηθούσε στην ανάπτυξη, δεν απειλούσε, δεν κατάφερε – για ακόμα ένα παιχνίδι – να συνεργαστεί με τον Καρλίτος. Και ο Ισπανός δεν ήταν καλός αλλά το… πάλευε. Ο Ιταλός έμοιαζε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Σε όλα τα ματς έως τώρα ο Μακέντα δε θυμίζει σε τίποτα απ’ τον παίκτη που μας είχε συνηθίσει.

Τι λένε οι αριθμοί; Δύο γκολ σε οχτώ αγώνες. Ένα με τη Λάρισα και ένα με τον ΟΦΗ. Μόλις οχτώ τελικές προσπάθειες σε αυτά τα οχτώ ματς, μία δηλαδή σε κάθε ματς κατά μέσο όρο. Ένα χαμένο πέναλτι, στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ. Καμία ασίστ και 33 λάθη.

Το πιο… παράξενο; Ο Μακέντα έχει κάνει σε οχτώ αγώνες, 22 φάουλ. Δεν είναι πολλά. Είναι υπερβολικά για επιθετικό. Πέρσι είχε κάνει 54 όλα κι όλα σε 33 αγώνες και πρόπερσι 44 σε 26 ματς. Δηλαδή φέτος έχει κάνει τα μισά σε οχτώ ματς σε σχέση με τα 26 προπέρσινα! Δείγμα και αυτό πως ο Ιταλός έχει χάσει την ηρεμία που τον διακρίνει.

Και μαζί με την ηρεμία, ο Παναθηναϊκός έχει χάσει έναν αξιόπιστο επιθετικό που είχε τα δύο τελευταία χρόνια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ