Άλμπερτ Μπουρλά : Ο Έλληνας στο τιμόνι της Pfizer που υποστηρίζει τον Άρη

Άλμπερτ Μπουρλά : Ο Έλληνας στο τιμόνι της Pfizer που υποστηρίζει τον Άρη

Από τη στιγμή που έγινε η γνωστή η εντυπωσιακή πρόοδος της Pfizer στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, σε πρώτο πλάνο βρέθηκε ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος είναι γνωστός και για τα «κίτρινα» αισθήματα του.

Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα» δήλωσε ο Δρ Άλμπερτ Μπούρλα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία το εμβόλιό της κατά του κορωνοιού μειώνει κατά 90% τον κίνδυνο μόλυνσης.

Ο κ. Μπούρλα είναι Έλληνας και πήρε το διδακτορικό του στη βιοτεχνολογία της αναπαραγωγής από την κτηνιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ τρέφει αισθήματα για τον Άρη, τον οποίο και υποστηρίζει.

Χαρακτηριστική είναι μία πρόσφατη ανάρτηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, από συνάντησή του με τον Μπουρλά στη Θεσσαλονίκη. Αυτή συνοδευόταν από μία φωτογραφία στην Πλατεία Αριστοτέλους και τα θέματα τα οποία συζήτησαν, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο Άρης για τον οποίο τρέφουν μεγάλη αγάπη!

Ποιός είναι ο Άλμπερτ Μπουρλά

Γεννημένος του 1961, ο Μπουρλά, απόγονος μιας παλαιάς εβραϊκής οικογένειας της Θεσσαλονίκης, είναι κάτοχος διδακτορικού στην βιοτεχνολογία της αναπαραγωγής από ΑΠΘ.

Το 1993 άρχισε να εργάζεται στον τομέα της κτηνιατρικής φαρμακευτικής της Pfizer και ως τεχνικός διευθυντής για το τμήμα υγείας των ζώων της εταιρείας στην Ελλάδα.

Ανέλαβε διάφορους εκτελεστικούς ρόλους στην εταιρεία, ενώ από το 2019 βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας, ως Διευθύνων Σύμβουλος και τον Ιανουάριο του 2020 ανέλαβε χρέη εκτελεστικού προέδρου.

Τον Απρίλιο του 2019 βραβεύτηκε ως |Διαπρεπής Έλληνας Ηγέτης| της παγκόσμιας φαρμακευτικής διαδικασίας, από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. «Γεννήθηκα, σπούδασα, ερωτεύτηκα και παντρεύτηκα στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη ήταν και είναι το κέντρο της ζωής μου» είχε δηλώσει ο Αλβέρτος Μπουρλά σε συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά και την Καθημερινή.

«Η ελληνικότητά μου είναι έντονη, οι αναμνήσεις μου από την Ελλάδα με έχουν σημαδέψει. Ας μην ξεχνάμε ότι έφυγα μεγάλος από την Ελλάδα, έφυγα όταν ήμουν ήδη 34-35 χρόνων και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα χρόνια που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου να τα περάσω στην Ελλάδα. Ολοι οι φίλοι μου εξακολουθούν να είναι οι φίλοι που είχα τότε. Κάθε καλοκαίρι γυρνάω στην Ελλάδα και με περιμένουν και πάμε διακοπές μαζί. Κάθε καλοκαίρι», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ