Ολυμπιακός : Ελ Αραμπί και Χασάν = 13/17 (76%, vids)

Ολυμπιακός : Ελ Αραμπί και Χασάν = 13/17 (76%, vids)

Οι δύο σέντερ φορ του Ολυμπιακού έχουν συμμετοχή στα 13 από τα 17 γκολ που έχουν πετύχει φέτος οι Ερυθρόλευκοι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τι άλλο να τους ζητήσει ο Μαρτίνς;

Τον 15αύγουστο φιλοξένησε τον Μο Σαλάχ στην Αθήνα. Από εδώ ξεκίνησαν για τις ολιγοήμερες διακοπές τους με σκάφος στα ελληνικά νησιά. Εδώ του σύστησε τον Κώστα Τσιμίκα που ήδη έφτιαχνε βαλίτσες για το Λίβερπουλ και προφανώς ήθελε να γνωρίσει από πριν τον «Βασιλιά» του Άνφιλντ. Εδώ θα του είπε και αρκετές λεπτομέρειες για το συμβόλαιο που υπέγραψε εκείνες τις ημέρες με τον Ολυμπιακό. Τη συμφωνία που καθιστά τον –περί ου ο λόγος- Αχμέντ Χασάν κάτοικο του μεγάλου λιμανιού για την επόμενη τριετία.

Και όσο για τα υπόλοιπα; Ο φορ των Ερυθρόλευκων είναι σίγουρο πως έχει μπόλικα να αναφέρει στον «κολλητό» του. Μαζί είναι από χθες. Ξανά. Αυτή τη φορά στο Κάιρο. Στις υπηρεσίες της εθνικής Αιγύπτου που το επόμενο δεκαήμερο δίνει δύο ματς-κλειδί με το Τόγκο για την πρόκριση στο Κόπα Άφρικα. Μάλιστα, ο επιθετικός του Ολυμπιακού έκανε έκπληξη στην γιαγιά του, την οποία είχε να δει αρκετό καιρό. Ο διεθνής άσος ανέβασε στα social media το σχετικό βίντεο, εκφράζοντας την αγάπη του για τη γιαγιά του.

Είναι βέβαιο πως ο 27άχρονος θα θέλει να περιγράψει στον καλύτερο του φίλο, τον πιο όμορφο μήνα (και κάτι) που πέρασε σαν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Τον μήνα που οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν πως δεν έχουν έναν βασικό «εκτελεστή» στις υπηρεσίες τους, αλλά δύο. Διότι δεν είναι μόνο ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Είναι και ο MVP των σαράντα τελευταίων ημερών. Ο Αχμέντ Χασάν που σκοράρει κατά ριπάς οδηγώντας το όνειρο εντός και εκτός συνόρων για τους νταμπλούχους.

Γκολ κάθε 59.2 λεπτά

Πρώτα εκείνο το γκολ στα Γιάννενα (4/10) με τον ΠΑΣ που το VAR με το έτσι θέλω ακύρωσε αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα της βραδιάς, στη μοναδική ως τώρα απώλεια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Έπειτα το γκολ με τη Μαρσέιγ που έβαλε την ομάδα του Μαρτίνς με το δεξί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ακολούθως εκείνο με τον Ατρόμητο (17/10) που κλείδωσε ένα δύσκολο βράδυ στο Φάληρο. Μετά τα δύο γκολ με τον Απόλλωνα (31/10). Και βέβαια κερασάκι στην τούρτα αυτό με τον ΟΦΗ προχθές στο Ηράκλειο. Στα τελευταία επτά ματς με την Ερυθρόλευκη ο Αχμέντ Χασάν πέτυχε έξι γκολ, μέτρησαν τα πέντε. Τα έξι από τα τελευταία δέκα, ή τέλος πάντων τα πέντε από τα τελευταία εννέα. Η ουσία δεν αλλάζει. Ο Αιγύπτιος ήταν ο άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του σε αυτό το δεύτερο κομμάτι της σεζόν. Σε μια περίοδο που ακόμη όλοι… ψάχνονται. Συνολικά η φετινή στατιστική του λέει 5 γκολ και 2 ασίστ σε 415΄αγωνιστικά λεπτά. Κάνει «κάτι» που καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα κάθε 59,2 λεπτά σε μια επίδοση σχεδόν εξωπραγματική για τα ελληνικά δεδομένα. Απόλυτα «οικονομικός».

Οι δύο τους 13/17

Προφανώς ο κατάλληλος άνθρωπος πλάι στον Ελ Αραμπί που από το ξεκίνημα της σεζόν έχει και εκείνος μια άκρως ενδιαφέρουσα σοδειά (6 γκολ σε 11 συμμετοχές). Συνολικά ο Ολυμπιακός στα πρώτα 11 ματς της σεζόν (6 για την Σούπερ Λιγκ και 5 στο Τσάμπιονς Λιγκ) έχει σκοράρει 17 γκολ: Οι σέντερ φορ του έχουν πετύχει τα 11 σχηματίζοντας καθαρό «1» ανά παιχνίδι.  Με δεδομένο ότι οι ασίστ του Χασάν με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό ήταν στους Μασούρα και Καφού οι σέντερ φορ της ομάδας του Μαρτίνς ανεβάζουν το ποσοστό συμμετοχής στα γκολ σε 13/17 (76%). Τι άλλο άραγε να ζητήσεις από εκείνους. Όχι τώρα, από τις 21 του Νοέμβρη και πέρα όταν οι Πειραιώτες επιστρέφουν σε αγωνιστική τροχιά, και μάλιστα με ντέρμπι (φιλοξενώντας τον Παναθηναϊκό).

Η νέα εθνική διακοπή ξεκίνησε. Ο Χασάν και ο Ελ Αραμπί είναι ήδη στις πατρίδες τους για να ενισχύσουν τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα. Λείπουν ακόμη, ο Ντρέγκερ (Τυνησία), ο Καμαρά (Γουινέα), ο Σισέ (Σενεγάλη), ο Κρίστινσον (Ισλανδία), ο Σεμέδο (Πορτογαλία), ο Ραντζέλοβιτς (Σερβία). Και φυσικά οι πέντε Έλληνες (Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Μασούρας με την Ανδρών, Βρουσάι και Τζολάκης με τον Ελπίδων). Δεκατρείς λοιπόν οι απόντες  από σήμερα στον Ρέντη –χθες η ομάδα είχε ρεπό-. Θα ήταν 14 αν δεν προέκυπτε και ο covid στην περίπτωση του Ουσεινού Μπα. Μισή ομάδα μακριά από την βάση της για το επόμενο δεκαήμερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ