Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Εξαιρετική δουλειά κάνει ο Κάτας στον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Παναθηναϊκός : Εκεί θα κριθεί η χρηματοδότηση της Διπλής Ανάπλασης

Το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τον τελευταίο λόγο για την παροχή κεφαλαίων για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης.

Παναθηναϊκός : Εκεί θα κριθεί η χρηματοδότηση της Διπλής Ανάπλασης | to10.gr

Τα μνημόνια συναντίληψης που θα υπογράψουν για τη Διπλή Ανάπλαση η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, με τον Δήμο Αθηναίων και τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, δεν είναι το… τέλος του δρόμου. Είναι ένας σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός, αλλά ο πιο σπουδαίος κόμβος για την υλοποίηση του πρότζεκτ είναι το Ταμείο Ανάκαμψης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για τον μηχανισμό που σύστησε η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο οποίος θα διανείμει πανευρωπαϊκά περίπου 750 δισεκατομμύρια ευρώ (μέσω δανείων και επιδοτήσεων) για την ανάκαμψη από την κρίση της πανδημίας. Για την Ελλάδα αντιστοιχούν περίπου 32 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για δημόσιες επενδύσεις ή για ιδιωτικά έργα μεγάλης σημασίας.

Από αυτόν τον μηχανισμό φιλοδοξούν να αντλήσουν κεφάλαια για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης ο Δήμος Αθηναίων και τα αρμόδια υπουργεία. Τα κυβερνητικά στελέχη και οι δημοτικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι ασχολούνται με το πρόζεκτ, έχουν εντοπίσει τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης, στα οποία πιστεύουν ότι θα «κουμπώσει» το χρηματοδοτικό πλάνο τους.

Όμως, δεν αρκεί η δική τους βούληση. Όλες οι εξελίξεις τελούν υπό την αίρεση της εποπτεύουσας αρχής που θα διαχειριστεί το Ταμείο Ανάκαμψης. Το συγκεκριμένο όργανο θα αναλάβει τη διαχείριση των κονδυλίων και θα αποφανθεί για το αν η Διπλή Ανάπλαση πληροί τις προδιαγραφές για να λάβει χρηματοδότηση.

Η ομάδα που έχει συσταθεί και ασχολείται με τη Διπλή Ανάπλαση, υποχρεούται να καταρτίσει έναν πλήρη φάκελο και να τον καταθέσει προς έγκριση. Εφόσον πάρει το «ΟΚ» των εποπτών του Ταμείου (οι οποίοι λογοδοτούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση), τότε θα διασφαλιστούν οριστικά τα χρήματα για την έναρξη των εργασιών…

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από