Φορτούνης για σέντερ φορ…

Φορτούνης για σέντερ φορ…

Ο Φορτούνης πρώτο φαβορί για να αντικαταστήσει τους Ελ Αραμπί, Χασάν στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού, με Παναθηναϊκό, Σίτι. Ο ρόλος του Μασούρα και οι Σουντανί, Κάιπερς.

Η τύχη έπαιξε πολύ άσχημο και σκληρό παιχνίδι στον Ολυμπιακό. Οι δύο βασικοί επιθετικοί του και οι πιο αξιόπιστες «παραγωγικές δυνάμεις» του, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Αχμέντ Χασάν, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και πλέον θα πρέπει να μείνουν εκτός για διάστημα που δεν μπορεί να υπολογιστεί αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, δεδομένα θα χάσουν τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τη Μάντεστερ Σίτι. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να αναζητά ήδη τον ποδοσφαιριστή που θα επιλέξει για την κορυφή της επίθεσης της ομάδας του. Και τον Κώστα Φορτούνη να ετοιμάζεται…

Ακόμη δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για τις σκέψεις του Μαρτίνς. Εξάλλου, δεν έχουν περάσει παρά μερικές ώρες από την επιβεβαίωση και του θετικού κρούσματος του Ελ Αραμπί. Ωστόσο, ήδη οι πληροφορίες/εκτιμήσεις που προκύπτουν από το Ρέντη αναφέρουν ότι στο μυαλό του βρίσκεται το όνομα του Φορτούνη.

Ο Μαρτίνς έχει αποφασίσει, πλέον, ότι πρέπει να βρει τρόπο να βάλει στο «κόλπο» της 11άδας του Ολυμπιακού. Πλέον, μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τους Χασάν και Ελ Αραμπί, έχει την ευκαιρία να το πράξει. Εστω και σε μία θέση που δεν έχουμε συνηθίσει τον αρχηγό των Πειραιωτών. Αλλά μία θέση που δεν του είναι και άγνωστη.

Ο Φορτούνης έχει αγωνιστεί πέντε φορές ως σέντερ στην καριέρα του στον Ολυμπιακό. Τέσσερις φορές στην Ευρώπη, κόντρα σε Μπαρτσελόνα (0-0, 31/10/2017), Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (1-3, 22/11/2017), Ρεάλ Μπέτις (0-1, 29/11/2018) και Μίλαν (3-1, 13/12/2018). Και μία στο πρωτάθλημα, με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-0, 16/12/2018). Σε αυτές τις 5 παρουσίες, σε πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό παιχνίδι, έχει καταγράψει συνολικά 1 γκολ και 1 ασίστ.

Πώς μπορεί να βρει εφαρμογή η χρησιμοποίηση του Φορτούνη σε αυτή τη θέση; Σε αυτό το σχήμα και πάντα με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί σε σχηματισμό 4-3-2-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό; Με «κλειδί» τον (υγιή) Γιώργο Μασούρα. Καθώς εάν, τελικά, ο Μαρτίνς κάνει πράξη τη σκέψη του να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα τον «Φόρτου», τότε ο 26χρονος μεσοεπιθετικός θα αγωνιστεί και πάλι (σ.σ. όπως κόντρα στον ΟΦΗ), σε θέση δεύτερου επιθετικού. Ώστε με τα τρεξίματα, την πίεση και την ικανότητά του στο γκολ, να σχηματίσει ένα «ελαφρύ», αλλά πολύ επικίνδυνο δίδυμο με αρχηγό του Ολυμπιακού. Με τους Βαλμπουενά και Μπρούμα να είναι οι δύο παίκτες που αυτή τη στιγμή έχουν προβάδισμα για τα άκρα.

Βεβαίως, ο Ολυμπιακός έχει κι άλλες λύσεις για την επίθεσή του. Ο Χιλάλ Σουντανί είναι μία από αυτές. Ο Αλγερινός ουσιαστικά έχει μονιμοποιηθεί ως ο 3ος σέντερ φορ, πίσω από τους Ελ Αραμπί και Χασάν. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο επιλέχθηκε να είναι στη λίστα του Champions League, μπροστά από τον Ούγκο Κάιπερς. Ο Σουντανί και ο Βέλγος στράικερ είναι δύο σημαντικές λύσεις, που αυτή τη στιγμή, ωστόσο, φαίνεται να περνούν σε δεύτερη μοίρα. Εκτός κι αν ο Μαρτίνς αλλάξει άποψη την τελευταία στιγμή. Κάτι που αυτή την ώρα δεν δείχνει το πιο πιθανό σενάριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ