Ο Ολυμπιακός είπε στην FIFA αυτό που όλοι σκέφτονται…

Ο Ολυμπιακός είπε στην FIFA αυτό που όλοι σκέφτονται…

Μια σπουδαία πρωτοβουλία. Και η αφετηρία για μια συζήτηση με περιεχόμενο. Όχι για το ποδόσφαιρο, αλλά για τον ποδοσφαιριστή.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ταξιδεύει προς την κορύφωση του. Τα «θετικά» κρούσματα πλέον μετρούνται κατά εκατοντάδες χιλιάδες σε καθημερινή βάση, οι απώλειες ξεπέρασαν παγκοσμίως τις 1.300.000 ανθρώπινες ζωές.

Και ενώ το ποδόσφαιρο καταφέρνει ακόμη να κρατά τα φώτα του ανοιχτά, έχοντας θωρακίσει ικανοποιητικά το προϊόν του; Προφανώς και συμβαίνουν πράγματα που αν μη τι άλλο απαιτούν μια ειλικρινή συζήτηση. Η εμπειρία άλλωστε από το εθνικό παράθυρο που μόλις «έκλεισε» είναι συγκεκριμένη. Και η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι εκείνη που καλείται να πάρει μια σειρά από αποφάσεις.

Ποδοσφαιριστές που ταξιδεύουν για να συναντήσουν και να τιμήσουν το εθνόσημο και τελικά βρίσκονται παγιδευμένοι στον covid. Δεκάδες τα θετικά κρούσματα σε καθημερινή βάση όταν ανοίγουν τα «εθνικά παράθυρα». Και εντάξει στην Ευρώπη. Εντάξει γενικώς για τις ισχυρές εθνικές ομοσπονδίες ανά τον κόσμο που είναι σε θέση να τηρήσουν με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τι γίνεται όμως με την Αφρική και τέλος πάντων με εκείνες τις γωνιές της Γης που ούτε η οικονομική δυνατότητα υπάρχει, ούτε καλά-καλά ο ιός αντιμετωπίζεται με την προσοχή που επιβάλλεται;

Ο Μαντί Καμαρά στην προηγούμενη εθνική διακοπή, αποχώρησε από την εθνική ομάδα (μαζί με όλους τους συμπαίκτες του) διότι η ομοσπονδία της Γουινέας τους έστειλε στην Πορτογαλία να μείνουν τέσσερις-τέσσερις στο ίδιο δωμάτιο. Επέστρεψε στην Ελλάδα και λίγες ημέρες μετά διαγνώστηκε θετικός. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έμεινε στη Ντουάλα του Καμερούν έπειτα από την διάγνωση του χθες και το Μαρόκο το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να αφήσει εκεί μαζί και τον γιατρό της αποστολής. Ο Αχμέντ Χασάν θα πρέπει να νιώθει προνομιούχος που τουλάχιστον είναι στην πατρίδα του την Αίγυπτο.

Προφανώς και όλοι θέλουμε να συνεχιστεί το ποδόσφαιρο. Προφανώς και πρόκειται για αληθινό αγαθό ειδικά τώρα στην εποχή του lockdown 2. Προέχει όμως ο ποδοσφαιριστής. Ο ίδιος ο άνθρωπος. Η υγεία του. Και τελικά μήπως είναι ο καιρός να κουβεντιάσουμε αν μπορούν να γίνονται όλα μαζί; Έχει ανοίξει ήδη μια μεγάλη κουβέντα γύρω από τα παραπάνω στο υψηλότερο επίπεδο. Και με τον τρόπο του ο Ολυμπιακός έβαλε ήδη το δικό του λιθαράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ερυθρόλευκοι απέστειλαν την Πέμπτη επιστολή στην Παγκόσμια Ομοσπονδία στην οποία περιγράφουν όλα τα παραπάνω. Ένα μήνυμα στο οποία χώρεσαν, τα περισσότερα από εκείνα που σκέφτεται η φίλαθλη κοινότητα. Μια προτροπή για «προβληματισμό». Μια κίνηση που ίσως δώσει λίγη παραπάνω ώθηση προκειμένου η FIFA να αναλάβει δράση.

Να εξετάσει διεξοδικά τα δεδομένα. Και φυσικά να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις. Για το ποδόσφαιρο. Αλλά και για τους ποδοσφαιριστές.

Λεπτομέρειες για την επιστολή του Ολυμπιακού δεν έχουν γίνει γνωστές. Η κίνηση του όμως επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά πως οι Ερυθρόλευκοι αποτελούν ενεργό κύτταρο στον οργανισμό του ποδοσφαίρου. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που την περασμένη Άνοιξη διατήρησε την ενότητα της Σούπερ Λιγκ και βοήθησε ουσιαστικά για την επιστροφή των ομάδων στην δράση με θέα την ολοκλήρωση της σεζόν, με προσωπική παρέμβαση του ίδιου του Βαγγέλη Μαρινάκη. Και δεν χρειάζεται να θυμίσουμε πως οι νταμπλούχοι προφανώς και θεωρούν μεγάλη τιμή το να έχουν στις τάξεις τους όσο το δυνατόν περισσότερους διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Εδώ το πράγμα όμως είναι πλέον πιο σοβαρό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ