Τα επόμενα τρία «βήματα» για τη Διπλή Ανάπλαση

Τα επόμενα τρία «βήματα» για τη Διπλή Ανάπλαση

Ποια είναι τα «γρανάζια» που πρέπει να κινηθούν από εδώ και πέρα, για την οριστική επίλυση του γηπεδικού του Παναθηναϊκού.

Η υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης για τη Διπλή Ανάπλαση ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων, την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, το Υπουργείο Ανάπτυξης και την ΑΕΠ Ελαιώνας (Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς) είναι ένα σημείο καμπής. Σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του έργου σε επίπεδο προετοιμασίας και το θέτει υπό κρατικό μανδύα.

Ωστόσο, μέχρι να… πάρουν μπροστά οι μπουλντόζες, απαιτούνται άλλα 2+1 «βήματα». Το δύο είναι προαπαιτούμενα για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης και το τρίτο θα κρίνει εάν η Παναθηναϊκό Πολιτεία θα είναι πλήρης, με την εγκατάσταση της ομάδας μπάσκετ στο Βοτανικό.

Το πρώτο «βήμα» αφορά τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος Παναγιώτης Μαλακατές τόνισε στη δήλωση του ότι θα συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση μόλις υποχωρήσει η πανδημία, προκειμένου το σώμα να εγκρίνει ή να απορρίψει τη συμφωνία. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η σύγκληση προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο.

Το δεύτερο «βήμα» και το πιο καθοριστικό είναι ο φάκελος με τις προδιαγραφές του έργου, που θα υποβληθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Η εποπτεύουσα αρχή του Ταμείου θα κρίνει εάν η Διπλή Ανάπλαση πληροί τα κριτήρια για να λάβει χρηματοδότηση από τα κοινοτικά κονδύλια. Ουσιαστικά, από αυτό το «ναι» θα εξαρτηθεί το πρότζεκτ.

Τέλος, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου ο Δήμος Αθηναίων θα προσεγγίσει εντός 30 ημερών την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για να μάθει εάν εκείνη επιθυμεί να συμπεριληφθεί στο έργο και υπό ποιες προϋποθέσεις. Η συμμετοχή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι προαιρετική και η Διπλή Ανάπλαση μπορεί να προχωρήσει και χωρίς αυτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ