Παναθηναϊκός : Αξιοποιείται η «προίκα» της ΓΗΠΕΛ για το Βοτανικό

Παναθηναϊκός : Αξιοποιείται η «προίκα» της ΓΗΠΕΛ για το Βοτανικό

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα βασιστεί στο αρχιτεκτονικό σχέδιο και στην οικοδομική άδεια του 2006.

Στην «προίκα» της ΓΗΠΕΛ θα βασιστεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο δεν θα καταρτιστεί από την αρχή, αλλά θα χρησιμοποιήσει ως πρώτη ύλη το αντίστοιχο του 2006, το οποίο είχε πληρώσει αδρά η τότε ιδιοκτησία και το οποίο προέβλεπε μία εγκατάσταση στα πρότυπα του Dragao της Πόρτο.

Φυσικά, δεν θα παρθεί αυτούσιο. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει (οικοδομικά, νομικά, ασφάλεια κ.α.) και τα πρότυπα θα προσαρμοστούν στα σύγχρονα στάνταρ.

Η επιλογή της προσαρμογής και όχι από  το «μηδέν» οφείλεται σε δύο λόγους: οικονομικό και χρονικό. Η εκπόνηση ενός νέου σχεδίου θα χρειαζόταν αρκετούς μήνες και θα καθυστερούσε τις υπόλοιπες διεργασίες. Επίσης, θα κόστιζε πολλά χρήματα που θα επιβάρυναν την ΠΑΕ. Αντίθετα, η προσαρμογή της παλιάς θα έχει κόστος κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου προσδιορίζεται στις 35.000 περίπου και θα προβλεφθεί δυνατότητα επέκτασης για το μέλλον, εάν οι περιστάσεις το απαιτούν. Όσο για τα λειτουργικά έξοδα της εγκατάστασης, θα βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εκτός από τους χώρους που θα ενοικιαστούν σε ιδιώτες.

Εξυπακούεται ότι δεν θα εκδοθεί νέα οικοδομική άδεια για το γήπεδο, αφού με αυτό τον τρόπο αρκεί η αναθεώρηση της παλιάς, Μία διαδικασία που δεν θα διαρκέσει πολύ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ