Παναθηναϊκός : Το σχέδιο του Μπόλονι για το αιώνιο ντέρμπι

Παναθηναϊκός : Το σχέδιο του Μπόλονι για το αιώνιο ντέρμπι

Ο Λάζλο Μπόλονι έδειξε στην τελευταία δοκιμή αυτά που σκέφτεται για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Το10.gr έχει το ρεπορτάζ.

Δοκίμασε πολλές από τις σκέψεις του ο Λάζλο Μπόλονι στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος. Ο Ρουμάνος έχει επεξεργαστεί πολύ στο μυαλό του το σημερινό (21/1, 19:30) ντέρμπι των αιωνίων και μόνο οι συνεργάτες του ξέρουν προς τα που κλίνει. Ίσως και να μην έχει κατασταλάξει ακόμα και να λάβει τις τελικές αποφάσεις του πριν τη μεσημεριανή τακτική.

Πάντως, αυτό που φαίνεται να έχει πάρει προβάδισμα στην τακτική του Μπόλονι είναι το 4-2-3-1, εν όψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Σε αυτό το σύστημα πειραματίστηκε ο Ρουμάνος τις τελευταίες μέρες και προβληματίζεται για τους παίκτες που θα το στελεχώσουν.

Καταρχάς, στα μετόπισθεν, οι επιλογές του Μπόλονι μοιάζουν «κλειδωμένες», λόγω και των απουσιών. Ο Διούδης στην εστία, οι Σένκεφελντ και Πούγγουρας στο κέντρο της άμυνας, ο Σάντσες στο δεξιό άκρο και ο Ζαγαρίτης στο αριστερό άκρο. Επίσης, δεν «σπάει» το δίδυμο των αμυντικών χαφ Κουρμπέλη και Μαουρίσιο.

Μεσοεπιθετικά, ο Χατζηγιοβάνης φαντάζει αδιαπραγμάτευτος ως δεξιός εξτρέμ και ο Καρλίτος θα αρχίσει στην επίθεση ως μοναδικός προωθημένος. Ο Μπόλονι θεωρεί ότι ο Βιγιαφάνιες έχει 60 ποιοτικά λεπτά σε ένα ματς με ένταση και αναμένεται να του αναθέσει τον ρόλο του «

δεκαριού». Όσο για τον αριστερό εξτρέμ, ο Ρουμάνος χρησιμοποίησε εναλλάξ τους Χουανκάρ και Αϊτόρ στην τελευταία πρόβα στην προπόνηση της Παρασκευής.

Ο Χουανκάρ αποκτήθηκε ως αριστερός μπακ το καλοκαίρι, αλλά έχει παίξει συχνά στο παρελθόν σε πιο προωθημένες θέσεις, οπότε δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής. Σαφώς, ο Αϊτόρ είναι πιο ικανός στο επιθετικό κομμάτι, αλλά ο Μπόλονι αμφιταλαντεύεται για τη βοήθεια που θα δώσει ανασταλτικά.

Το σχέδιο του 4-3-3 φαίνεται πως έχει υποχωρήσει στην προτίμηση του Μπόλονι, απόρροια και της έλλειψης λύσεων στον «άξονα». Ο Μπόλονι πιστεύει στο ταλέντο του Αλεξανδρόπουλου, όμως κρίνει πως ο 19χρονος αμυντικός χαφ χρειάζεται δουλειά για να αντέξει στην πίεση ενός παιχνιδιού όπως το αποψινό στο Φάληρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ