Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης 2-2 : Γκολ, θέαμα και… πέναλτι στο Περιστέρι

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης 2-2 : Γκολ, θέαμα και… πέναλτι στο Περιστέρι

Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης αναδείχτηκαν ισόπαλοι (2-2) στο Περιστέρι σε ένα χορταστικό παιχνίδι, όπου οι Περιστεριώτες ισοφάρισαν με δυο πέναλτι. Έντονα παράπονα από τους φιλοξενούμενους για τη διαιτησία.

Ο Απόλλων Σμύρνης έφτασε κοντά στο πρώτο του διπλό στο φετινό πρωτάθλημα, προηγήθηκε δυο φορές κόντρα στο Περιστέρι, όμως ο Ατρόμητος με δύο πέναλτι ισοφάρισε δύο φορές και έσωσε την παρτίδα.

Η Ελαφρά Ταξιαρχία ήταν καλύτερη στην έναρξη και των δυο ημιχρόνων, σκόραρε δυο φορές με τους Φατιόν (4′) και Ιωαννίδη (47′), αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να απαντήσουν από την άσπρη βούλα με δράστη τον Μανούσο (37′, 72′). Οι φιλοξενούμενοι σε γενικές γραμμές στάθηκαν πολύ καλύτερα από τον Ατρόμητο, ο Γιώργος Παράσχος είχε διαβάσει άριστα το ματς, όμως λογάριασε χωρίς τις δυο στιγμές που έστειλαν τον Μανούσο στα έντεκα βήματα.

Ο Μανούσος γλίτωσε τον Ατρόμητο από την ήττα, με τον Απόλλωνα από την άλλη να έχει μια πικρία για το τελικό αποτέλεσμα, όμως η εμφάνιση της ομάδας αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Όσον αφορά τη διαιτησία οι φιλοξενούμενοι έχουν έντονα παράπονα από τον Τζήλο για τον καταλογισμό του δεύτερου πέναλτι ειδικά, καθώς θεωρούν ότι έχει προηγηθεί φάουλ νωρίτερα στη φάση.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Απόλλωνα

Ο Απόλλωνας μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι και στην πρώτη του φάση στο παιχνίδι ευτύχησε να προηγηθεί με σκόρερ τον Φατιόν. Ο Αλβανός μέσος της Ελαφράς Ταξιαρχίας μετά από σέντρα του Μπεντινέλι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 4ο λεπτό του ματς.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στα πρώτα 15 λεπτά του ματς είχαν τον απόλυτο έλεγχο και κρατούσαν την μπάλα στην κατοχή τους, όμως μετά ο Ατρόμητος άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι. Στο 20ο λεπτό οι Περιστεριώτες είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους με τον Κωτσόπουλο, ο οποίος πήρε την κεφαλιά με τον Βέρχουλστ να αποκρούει την μπάλα.

Στο 36ο λεπτό είναι και η πιο σημαντική φάση του πρώτου ημιχρόνου με τον Ατρόμητο να κερδίζει πέναλτι. Πιο συγκεκριμένα, ο διαιτητής Τζήλος έδειξε την άσπρη βούλα σε χέρι του Ντομίνγκες, όταν ο Κωτσόπουλος πήδηξε για την κεφαλιά μετά από σέντρα του Λάζαρου. Ο Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Βέρχουλστ ισοφαρίζοντας σε 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονο, δεύτερο γκολ ο Απόλλωνας

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και πάλι ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά και μόλις στο 47ο λεπτό έκανε το 1-2 με σκόρερ των Ιωαννίδη. Σε μια φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ του Γιαννιώτη και μετά τη σέντρα του Μπεντινέλι από τα δεξιά, αρχικά η άμυνα του Ατρόμητου απομάκρυνε αλλά με την τρίτη ο Ιωαννίδης από κοντά πλάσαρε για το προβάδισμα της ομάδας του.

Ο Ατρόμητος και πάλι έψαχνε αντίδραση μετά το γρήγορο τέρμα του Απόλλωνα και στο δεύτερο μέρος και στο 65ο λεπτό είχε μια μοναδική ευκαιρία. Ο Γούτας πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος με τον Βέρχουλστ εντυπωσιακά να διώχνει σε κόρνερ. Στη φάση αυτή όμως ο Τζήλος πήγε στο VAR για να τσεκάρει τη φάση για τράβηγμα του Κιτοκό στον Χριστοδουλόπουλο.

Τελικά ο Τζήλος έδωσε πέναλτι, μετά από πέντε λεπτά, σε τράβηγμα του Κιτόκο στον Λάζαρο, με τους ανθρώπους του Απόλλωνα Σμύρνης να διαμαρτύρονται έντονα για την υπόδειξη αυτή. Ο ρέφερι δεν άλλαξε την απόφαση του και ο Μανούσος στο 72′ και πάλι από την άσπρη βούλα ισοφάρισε σε 2-2 για τον Ατρόμητο.

Στο 90ο λεπτό του ματς ο Χριστοδουλόπουλος έβγαλε μια καλή σέντρα όμως ο νεοεισελθών Ραμπέγιο δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση με την μπάλα από την κεφαλιά του να φεύγει άουτ. Το τελικό σκορ μπορεί να πει κανείς πως αδικεί κατά κάποιον τρόπο τους φιλοξενούμενους που ήταν καλύτεροι από τον Ατρομητο, που σώθηκε από την άσπρη βούλα.

Στους 12 βαθμούς πλέον ο Ατρόμητος, που την επόμενη εβδομάδα παίζει στην Λάρισα, στους 4 ο Απόλλων Σμύρνης που… έσπασε το σερί των 5 ηττών και παίζει εξ αναβολής ματς στην Τρίπολη με τον Αστέρα την ερχόμενη Τετάρτη.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ν. Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Κιβρακίδης (87′ Τομάσεβιτς), Γούτας, Γκαλβάο, Σάλομον (87′ Ούμπιδες), Χαρίσης (60′ Ριμπέγιο), Χριστοδουλόπουλος, Μανούσος, Κωτσόπουλος (78′ Ενσικουλού), Μάτιτς (60′ Μπουσούλατζιτς)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γ. Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Χουχούμης (57′ Τσαμπούρης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ (80′ Φερνάντεθ), Ιωαννίδης (87′ Ντάουντα), Μπεντινέλι, Μουνιέ (57′ Κιτοκό), Φατιόν (80′ Σλίβκα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ