AEK : Ο Γολγοθάς του Γαλανόπουλου μέχρι τη λύτρωση κόντρα στη Λάρισα (pic & vids)

AEK : Ο Γολγοθάς του Γαλανόπουλου μέχρι τη λύτρωση κόντρα στη Λάρισα (pic & vids)

Η γκολάρα του Κώστα Γαλανόπουλου κόντρα στη Λάρισα αποτίναξε μια και καλή το κακό που είχε πάνω του εδώ και 11 μήνες και σηματοδότησε τη νέα αρχή με τον ίδιο να δείχνει πανέτοιμος για να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Η ΑΕΚ πέτυχε τέσσερα υπέροχα γκολ στο παιχνίδι κόντρα στη Λάρισα. Το ένα καλύτερο από το άλλο. Κάποια από αυτά μάλιστα μπορεί στο τέλος της σεζόν να έχουν θέση και στα κορυφαία της χρονιάς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η στιγμή που μένει από αυτόν τον αγώνα όμως δεν αφορά σε κανένα από αυτά. Και βασικά δεν συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά με το τέλος αυτού.

Το παιχνίδι έχει τελειώσει, οι παίκτες έχουν φύγει για τα αποδυτήρια και ο Κώστας Γαλανόπουλος δίνει συνέντευξη στη NOVA. Ή τουλάχιστον προσπαθεί, γιατί από ένα σημείο και μετά, όταν η κουβέντα πηγαίνει στις δύσκολες μέρες του τραυματισμού και των όσων στάθηκαν δίπλα του και τον στήριξαν, λυγίζει. Και μαζί του πιθανόν και οι περισσότεροι από όσους παρακολούθησαν το βίντεο και μπορούν να αντιληφθούν τι έχει περάσει αυτό το παιδί, μέχρι τη χθεσινή του Ανάσταση.

Ο τραυματισμός τη χειρότερη στιγμή

Υπάρχει… κατάλληλη στιγμή για να τραυματιστεί κανείς; Φυσικά και όχι και μακάρι να υπήρχε τρόπος να μην τραυματιζόταν ποτέ κανένας αθλητής. Όμως η αλήθεια είναι πως η μοίρα έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι στον Γαλανόπουλο. Μόλις έχει καθιερωθεί στην Εθνική ομάδα από τον Φαν Σιπ, πετυχαίνοντας μάλιστα και γκολ κόντρα με τη Βοσνία κι ενώ αρχίζει να γίνεται βασικός και στην ΑΕΚ (και με γκολ κόντρα στην Ξάνθη), αναγκάζεται να μπει στο χειρουργείο.

Στις 27 Δεκεμβρίου ο διεθνής μέσος πέρασε την πόρτα του χειρουργείου προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στον αστράγαλο. Ο χρόνος αποθεραπείας του είχε υπολογιστεί τουλάχιστον στους τρεις μήνες. Δεν είχε υπολογίσει κάτι όμως το ιατρικό επιτελείο. Ότι θα ερχόταν πανδημία.

Ο ποδοσφαιριστής από την πρώτη στιγμή ήταν αποφασισμένος να γυρίσει το συντομότερο δυνατό και δούλεψε σκληρά γι’ αυτό με ατελείωτες ώρες αποθεραπείας καθημερινά. Όμως ο ιός άλλαξε τα πλάνα και έκανε πολύ δύσκολο το έργο του αφού αναγκάστηκε να περιοριστεί στο σπίτι ελέω lock down και να χάσει πολύτιμο έδαφος για την επάνοδό του.

Έτσι αυτή πήγαινε από αναβολή σε αναβολή με τις εβδομάδες να κυλούν και Γαλανόπουλο να ακούμε, αλλά Γαλανόπουλο να μην βλέπουμε. Παράλληλα προέκυψε κι ακόμη ένα πρόβλημα που λίγο έλειψε να βάλει τέλος στην καριέρα του στην ΑΕΚ.

Το σίριαλ με το συμβόλαιο και η απόλυτη ανατροπή

Κι αυτό δεν είναι άλλο φυσικά από την υπόθεση με την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο παρά έναν μήνα 23χρονος άσος θα έμενε ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι κι έτσι έναν χρόνο πριν συμβεί αυτό, ξεκίνησαν οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για να γίνει επέκταση.

Κι ενώ αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι εύκολα-δύσκολα θα βρεθεί η λύση και θα γίνει το αυτονόητο, ο καιρός περνούσε χωρίς να υπάρχει εξέλιξη. Διάφορα σενάρια άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, η διαφορά στο οικονομικό φαινόταν αγεφύρωτη και τελικά στις 23 Αυγούστου τέθηκε εκτός ομάδας με εντολή του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Έτσι για δύο μέρες προπονήθηκε μόνος του, κι αυτό γιατί μόλις 48 ώρες αργότερα, στις 25 του ίδιου μήνα το σκηνικό ανατράπηκε άρδην. Με πρωτοβουλία του διοικητικού ηγέτη της Ένωσης που μίλησε προσωπικά με τον Γαλανόπουλο, μέσα σε λίγα λεπτά όχι μόνο υπήρξε συμφωνία αλλά έπεσαν και οι υπογραφές με την ΑΕΚ να ανακοινώνει την ανανέωση με τον παίκτη μέχρι το 2023.

Έτσι υπήρξε happy end σε μια ιστορία από την οποία δεν θα έβγαινε κερδισμένη καμία από τις δύο πλευρές αν υπήρχε διαφορετική κατάληξη. Η ΑΕΚ θα έχανε το μοναδικό μέχρι πρότινος (τώρα αρχίζουν και ξεπετάγονται κι άλλοι, βλέπε Μάχαίρα) προϊόν των ταλαιπωρημένων ακαδημιών της και ο Γαλανόπουλος θα έμενε ξεκρέμαστος σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη φάση της καριέρας της.

Η επιστροφή και η λύτρωση

Τα δύσκολα όμως είναι πια πίσω του οριστικά. Από τον Οκτώβριο άρχισε να προπονείται σε φουλ ρυθμούς και στις 5 Δεκεμβρίου πάτησε ξανά χορτάρι σε επίσημο ματς, όταν πέρασε αλλαγή στη θέση του Κρίστιτσιτς, στο παιχνίδι με τη Ζόρια. Είχαν περάσει 323 μέρες από την τελευταία φορά και το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στις 18 του περασμένου Δεκέμβρη.

Για να φτάσουμε στο απόγευμα της Κυριακής που φώναξε δυνατά σε όλους πως είναι εδώ. Πέρασε πάλι ως αλλαγή και με δυνατό σουτ στην κίνηση κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα της Λάρισας βάζοντας και τη δική του υπογραφή στη νίκη της ΑΕΚ. Ο Κώστας Γαλανόπουλος είναι ξανά εδώ, πανέτοιμος να δείξει το σπουδαίο ταλέντο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ