Βοτανικός: Στον Παναθηναϊκό η ονοματοδοσία με έσοδα 3 εκατομμυρίων ετησίως!

Βοτανικός: Στον Παναθηναϊκό η ονοματοδοσία με έσοδα 3 εκατομμυρίων ετησίως!

Το έσοδο από την παραχώρηση του ονόματος του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό μένει στον Παναθηναϊκό.

Ακόμα μία πτυχή της συμφωνίας του Δήμου Αθηναίων με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός έρχεται στην επιφάνεια! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΠΑΕ θα διατηρήσει την εκμετάλλευση της ονοματοδοσίας του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου, εκτός από τη ενοικίαση των σουιτών. Σε αντίθεση με τις εμπορικές χρήσεις που δικαιούται και τις οποίες η ΠΑΕ παραχωρεί στον Δήμο σε αντάλλαγμα για την απαλοιφή του ετήσιου μισθώματος.

Ο συγκεκριμένος όρος είναι ευνοϊκός για τον Σύλλογο, αφού ένα κρίσιμο έσοδο της Διπλής Ανάπλασης θα καταλήξει στην ΠΑΕ και κατά ένα μέρος στον Ερασιτέχνη. Ο Δήμος θα καρπωθεί και αυτός ένα ποσοστό από την παραχώρηση της ονοματοδοσίας, όπως προβλέπεται στη σύμβαση.

Ο Δήμος επιλέγει να μεταφέρει αυτή τη διαδικασία στην ΠΑΕ, επειδή για αυτόν είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα η αναζήτηση προσφορών και επιλογής. Ως νομικό πρόσωπο του κράτους, δεσμεύεται από τη νομοθεσία για δημόσιο διαγωνισμό, πλειοδοσία κ.α.

Αντίθετα, η ΠΑΕ είναι ιδιωτικό νομικό πρόσωπο και μπορεί να κινηθεί γρήγορα και ευέλικτα σε μία τέτοια συμφωνία. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι η ΠΑΕ έχει την υποχρέωση να ψάξει στην αγορά για την εταιρία που θα θελήσει να διαφημιστεί στο όνομα του νέου γηπέδου.

Σε ότι αφορά τα προσδοκώμενα έσοδα, στην ΠΑΕ πιστεύουν ότι θα εξασφαλίσουν ακόμα και 3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Η ΑΕΚ θα πάρει από τον ΟΠΑΠ για την ονοματοδοσία της «Αγιάς-Σοφιάς» σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ενώ στην πρώτη ονοματοδοσία για το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Βοτανικό, η Marfin του Αντρέα Βγενόπουλου είχε υπογράψει δεκαετή σύμβαση με αντίτιμο άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ