Παναθηναϊκός : Οδηγός τα πεπραγμένα του Ντρεοσί στη Γαλλία

Παναθηναϊκός : Οδηγός τα πεπραγμένα του Ντρεοσί στη Γαλλία

Ο νέος γενικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει δώσει δείγματα γραφής για τη δουλειά του.

Από την ημέρα που ο Γιάννης Αλαφούζος απέπεμψε τον Αγησίλαο Τουμαζάτο από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις 5 Φεβρουαρίου του 2018, το πόστο του γενικού διευθυντή έμεινε κενό. Μετά από 2,5 χρόνια, ο Αλαφούζος κάλυψε τη θέση με την πρόσληψη του Πιέρ Ντρεοσί. Βέβαια, ο Γάλλος έχει τελείως διαφορετικό προφίλ από τον προκάτοχο του.

Ο Τουμαζάτος ήταν ένας τεχνοκράτης, ο οποίος ασχολούταν με υποθέσεις οικονομικής και διαχειριστικής φύσεως. Ο Ντρεοσί έχει ποδοσφαιρικό υπόβαθρο και θα έχει μεγάλη επίδραση στην ομάδα, όχι τόσο στο λογιστήριο και στην ηγεσία της ΠΑΕ.

Αυτό ακριβώς ζητά ο Αλαφούζος από τον Ντρεοσί: παρεμβατικότητα στο ποδοσφαιρικό τμήμα ώστε το ποιοτικό ρόστερ να αποδώσει τα αναμενόμενα και υποστήριξη στον Λάζλο Μπόλονι για να συμμαζέψει τα πεπραγμένα του Ντάνι Πογιάτος….

Εργαζόμενος στην Παρί ΦΚ, ο Πιερ Ντρεοσί δούλεψε με έναν πλούσιο συμπατριώτη του, τον ιδιοκτήτη της συμβουλευτικής εταιρίας Alpha Group, Αλμπέρτ Φερασί. Ο Φερασί είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και ανέλαβε την Παρί ΦΚ το 2012, με σκοπό να την οδηγήσει στο Σαμπιονά και να την καθιερώσει μεταξύ των μεγάλων της χώρας.

Ο Ντρεοσί είναι ο άνθρωπος ο οποίος ανέλαβε την αποστολή να υλοποιήσει την επιθυμία του Φερασί, εκπονώντας ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Με σίγουρες και σταθερές κινήσεις, η Παρί ΦΚ μεγάλωσε ποδοσφαιρικά, προβιβάστηκε κατηγορίες και τώρα μοιάζει έτοιμη από τη δεύτερη κατηγορία, να ανεβεί στην πρώτη.

Αυτή η επιτυχία πιστώνεται πρωτίστως στον Ντρεοσί, ο οποίος οργάνωσε έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό από το μηδέν και αξιοποίησε τα χρήματα του Φερασί. Πλέον, η Παρί ΦΚ έχει συμπράξει και με το κράτος του Μπαχρέιν, το οποίο απέκτησε το 20% των μετοχών της ομάδας και θα επενδύσει στην ενίσχυση του ρόστερ.

Ο Ντρεοσί δεν είναι πια στο Παρίσι, μετακόμισε στην Αθήνα, αλλά βλέπει το δημιούργημα του να εξελίσσεται περαιτέρω και να καταλήγει εκεί που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.

Παραδοσιακά οι γαλλικές ομάδες έχουν πρόσβαση στις αγορές της Αφρικής, λόγω των δεσμών που έχει διατηρήσει η Γαλλία με πολλές αφρικανικές χώρες από την περίοδο της αποικιοκρατίας. Αγορές που κρύβουν ακατέργαστα διαμάντια, τα οποία μπορούν να αποκτηθούν με χαμηλό κόστος.

Άλλωστε, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει παρά να κοιτάξει στον Ολυμπιακό, ο οποίος με τον Κριστιάν Καρεμπέ και τον Φρανσουά Μοντεστό έχει εντοπίσει «λαβράκια» στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, όπως τους Καμαρά, Μπα, Σισέ και άλλους.

Μία ανάλογη «φάμπρικα» επιθυμεί για τον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος και ο Ντρεοσί έχει τις διασυνδέσεις για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες. Ταυτόχρονα, ο Ντρεοσί ουδέποτε στην καριέρα του ήταν… κολλημένος με τη Γαλλία. Έχει ανοιχτές τις κεραίες του και σε άλλα ποδοσφαιρικά «παζάρια», στη Λατινική Αμερική, ακόμα και στην Ασία.

Μετά από πολλά χρόνια στη δουλειά, ο Ντρεοσί έχει τα κανάλια για να φέρει ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα κοστίζουν λίγο και θα μπορούν να εξελιχτούν. Χωρίς όμως να το παρακάνει και να αποκόψει τον Παναθηναϊκό από τις ελληνικές «ρίζες» του, κάτι που έχει θέσει ο Αλαφούζος ως προαπαιτούμενο να μην συμβεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ