Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-2

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-2

Με μεγάλο πρωταγωνιστή για ακόμη μία φορά τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, η ΑΕΚ πέρασε με 2-1 από την Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Ο Λιβάγια είχε δώσει προβάδισμα στην Ένωση, πριν ισοφαρίσει ο Μπαράλες στο φινάλε του ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ έδειξε αντίδραση μεγάλης ομάδας, χαρακτήρα, αποφασιστικότητα και αποδίδοντας εντυπωσιακό ανά διαστήματα ποδόσφαιρο πήρε τεράστιας σημασίας νίκη στην Τρίπολη επί του Αστέρα με 2-1. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν σε μεγάλα κέφια την τριπλέτα Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς και Λιβάγια και επέστρεψαν στις επιτυχίες, αφήνοντας πίσω τους το στραπάτσο με τη Ζόρια.

Έτσι ο Δικέφαλος παρέμεινε σε επαφή με την κορυφή, περνώντας από μια δύσκολη έδρα. Τα γκολ της νίκης για την ΑΕΚ πέτυχαν οι Λιβάγια και Ανσαριφάρντ, ενώ για τον Αστέρα είχε ισοφαρίσει ο Μπαράλες.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με διάταξη 4-2-3-1, τον Μάνταλο δεκάρι, τον Ανσαριφάρντ κορυφή και στα άκρα τους Τάνκοβιτς, Λιβάγια. Η Ένωση απείλησε μόλις στο 1’ με ένα σουτ του Ανσαριφάρντ μέσα από την περιοχή που έκοψε με προβολή ο Σουάρεθ.

Στο 13’ όμως, στη δεύτερη τελική της, η ΑΕΚ θα βρει το γκολ! Μετά από ωραίο γύρισμα του Σάκχοφ και κεφαλιά-πάσα του Τάνκοβιτς η μπάλα θα φτάσει στον Λιβάγια που θα «εκτελέσει» σε πρώτο χρόνο για το 0-1! Ο Δικέφαλος βρήκε έτσι το γρήγορο γκολ που ήθελε προκειμένου να δώσει το δικό του τέμπο στο ματς. Και το έκανε.

Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν συνεχώς κίνηση στο χώρο και αναπτύσσονταν ωραία. Στο 21’ μάλιστα απείλησαν ξανά με ένα δυνατό σουτ του Μάνταλου από πλάγια θέση, μέσα στην περιοχή, που έφυγε λίγο πάνω από την εστία. Ένα τρία λεπτά ένα καταπληκτικό σουτ του Τάνκοβιτς με πολλά φάλτσα «έγλειψε» το δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Κάπου εκεί ο Αστέρας βγήκε λίγο πιο μπροστά. Οι γηπεδούχοι κράτησαν καλύτερα την μπάλα, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ από την άλλη έδειξε να κατεβάζει λίγο ρυθμό, κλείνοντας τους χώρους και περιμένοντας την ευκαιρία για κάποια αντεπίθεση. Στο 43’ η Ένωση θα χάσει σπουδαία ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ. Μετά από ωραία συνεργασία των Μάνταλου, Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς και την παρέμβαση του Κώτσιρα στη φάση, ο Παπαδόπουλος θα κάνει δύσκολη επέμβαση με το πόδι. Ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Ινσούα θα κοντράρει.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως ο Αστέρας θα ισοφαρίσει, στην πρώτη ευκαιρία του στο ματς! Μετά από σέντρα του Άλβαρεζ από αριστερά ο Μπαράλες θα νικήσει στον αέρα τον Τσιγκρίνσκι και με κεφαλιά θα κάνει το 1-1! Σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε στο ίδιο γήπεδο με την ίδια νοοτροπία. Η ομάδα του Καρέρα είχε την μπάλα στα πόδια και έψαχνε ορθολογικά το γκολ. Και το βρήκε στο 58’ με εντυπωσιακό τρόπο! Ο Λιβάγια άνοιξε εκπληκτικά δεξιά στον Βασιλαντωνόπουλο, αυτός έκοψε στον Σάκχοφ, ο Ουκρανός βρήκε στην περιοχή τον Ανσαριφάρντ που με ένα πλασέ στο «παραθυράκι» της εστίας έκανε το 1-2!

Οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στο 63’ όταν ο Άλβαρεθ εκτόξευσε μια «οβίδα» από τα 40 μέτρα, με την μπάλα να περνά ξυστά από το δοκάρι του Τσιντώτα. Δέκα λεπτά μετά η Ένωση θα χάσει τεράστια ευκαιρία για το 1-3. Μετά από πάσα του ασταμάτητου χθες Λιβάγια ο Τάνκοβιτς θα βρεθεί απέναντι στον Παπαδόπουλο, όμως το πλασέ του θα αποκρουστεί από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Από εκεί και μετά η ΑΕΚ κατέβασε στροφές και παίζοντας και με τον χρόνο, πήρε αυτό που ήθελε, με το 1-2 να μένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Το κλειδί: Η αποφασιστικότητα και η επιμονή που έδειξε η ΑΕΚ για τη νίκη.

Το 10άρι: Ο Λιβάγια. Έκανε στο γήπεδο τα πάντα.

Στον πάγκο: Ο Φερνάντεζ. Ο Αστέρας περίμενε πολλά περισσότερα στο συγκεκριμένο ματς.

Γιατί κόουτς: Ο Καρέρα άλλαξε τη διάταξη και έδωσε στον κάθε παίκτη τον ρόλο που του πήγαινε. Ενώ ήταν εξαιρετικός και στη διαχείριση του ματς. Από την άλλη ο Ράσταβατς δεν δικαιώθηκε για τις επιλογές του. Ιδίως εκείνες που ήρθαν από τον πάγκο.

Γκολ: Λιβάγια 14’, Μπαράλες 43’, Ανσαριφάρντ 58’

Κίτρινες: Μπαράλες (53’) – Ινσούα (32’), Κρίστισιτς (90’+)

Κόκκινες:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ