Ο ΠΑΟΚ τρέχει την κούρσα του τίτλου

Ο ΠΑΟΚ τρέχει την κούρσα του τίτλου

Ο ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του δείχνει πιο «σουλουπωμένος» στο παιχνίδι του, ενώ με τον Χρήστο Τζόλη σε αυτή την κατάσταση φαίνεται πως είναι έτοιμος να κυνηγήσει τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της Λαμίας και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ο Δικέφαλος του βορρά με σκόρερ τους Τζόλη και Βιεϊρίνια πέρασε από την πόλη της Φθιώτιδας, πήρε ένα σημαντικό τρίποντο και δείχνει ότι είναι φτιαγμένος για να κυνηγήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Οι Θεσσαλονικείς σε γενικές γραμμές στο παιχνίδι ήταν καλύτεροι από τη Λαμία και φαίνεται πως το νερό έχει μπει στο αυλάκι από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει «σουλουπώσει» το παιχνίδι της ομάδας και με εξαίρεση το ευρωπαϊκό ματς στην Ολλανδία με την Αϊντχόφεν έχει μόνο νίκες. Δείγμα ότι ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει το μέταλλό που θέλει ο προπονητής του και πως είναι έτοιμος για την μακρά κούρσα του πρωταθλήματος.

Εξάλλου, ο 47χρονος τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει καθίσει στην άκρη του πάγκου σε έξι ματς από την ημέρα που διαδέχθηκε τον Αμπέλ Φερέιρα σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχει 5 νίκες και την ήττα από την PSV. Οι ασπρόμαυροι μετά το ματς με τη Γρανάδα λοιπόν, έκαναν το 4×4 στο πρωτάθλημα κόντρα σε Παναιτωλικό (1-3), Απόλλων Σμύρνης (1-3), ΠΑΣ Γιάννινα (2-1) και Λαμία (0-2) και πήραν με εμφατικό τρόπο το εντός έδρας με την Αϊντχόφεν (4-1).

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, όμως η αρχή του Γκαρσία είναι θετική, ενώ παραμένει αξιοσημείωτο πως από την αρχή της σεζόν και μετά τις δυο απανωτές ήττες από την Κράσνονταρ στα προκριματικά, ο Δικέφαλος έχει μόνο την ήττα από την ολλανδική ομάδα. Συνολικά στο πρωτάθλημα μετράει σε 9 παιχνίδια έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες και βρίσκεται διαρκώς στο κυνήγι του Ολυμπιακού, με την ανάσα του να είναι «καυτή».

Το «φαινόμενο» Τζόλης

Μπορεί το πλάνο του Πάμπλο Γκαρσία και οι συνεχόμενες νίκες λοιπόν να έχουν αντίκρισμα και κυρίως λογική εξήγηση, αυτό όμως που δεν εξηγείται είναι το «φαινόμενο» Χρήστος Τζόλης, ο οποίος στα 18 του χρόνια έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες. Το παιδί-θαύμα του Δικεφάλου του βορρά που τις τελευταίες μέρες ακούγεται για αντικαταστάτης του Τζέιντον Σάντσο στην Ντόρτμουντ, δεν πτοείται και συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Ο 18χρονος εξτρέμ που αποτελεί το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο του ΠΑΟΚ είναι ένα παίκτης που Γκαρσία εκτιμάει πάρα πολύ και κυρίως πιστεύει πάρα πολύ. Εξάλλου αυτός είναι ο λόγος που είναι πλέον ένα βασικό γρανάζι στη «μηχανή» της ομάδας. Ο Τζόλης λοιπόν που έχει ξεπεράσει ήδη παίκτες όπως ο Ζαγοράκης και ο Μουσλίμοβιτς στο ευρωπαϊκό σκοράρισμα του Δικεφάλου του βορρά, συνεχίζει να βρίσκει δίχτυα και στο πρωτάθλημα.

Ο νεαρός ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για το διπλό του ΠΑΟΚ στη Λαμία, πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα του στη Superleague μετά από εκείνο της πρεμιέρας με την ΑΕΛ σε 9 συμμετοχές. Μάλιστα με το τέρμα αυτό ο Τζόλης έφτασε μέσα στη σεζόν τα 5, ενώ μεταξύ άλλων μετράει και 4 ασίστ σε σύνολο 15 αναμετρήσεων εκ των οποίων στις 11 ήταν βασικός.

Όπως αντιλαμβάνεται κανένας ο Τζόλης όσο περνάει ο καιρός εκτοξεύει ακόμη περισσότερο την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ενώ όλο και περισσότερα «μάτια» από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης τον παρακολουθούν. Η Ντόρτμουντ είναι μια από αυτές και δεν είναι η μόνη, ενώ θα απασχολήσει ακόμη πιο έντονα τα top 5 πρωταθλήματα μεσούσης της σεζόν και με όσα συνεχώς πετυχαίνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ