Ο Χιμένεθ τρελός, ο Γκαρσία μάγκας;

Ο Χιμένεθ τρελός, ο Γκαρσία μάγκας;

Η δήλωση του Πάμπλο Γκαρσία περί φιλικών, θύμισε έντονα μια αντίστοιχη του Μανόλο Χιμένεθ προ τριετίας. Μόνο που τότε ήταν τρελός ο Σεβιγιάνος.

«Όλα τα παιχνίδια για εμάς είναι τελικοί, κάποιες ομάδες παίζουν φιλικά παιχνίδια, εμείς παίζουμε μόνο τελικούς…» είπε ο Πάμπλο Γκαρσία μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία. Χωρίς φυσικά να αναφέρει ονομαστικά ποιους και τί ακριβώς εννοεί.

Και αμέσως γνώρισε την αποθέωση από τον περίγυρο. Δημοσιογράφους, κόσμο κτλ. «Πέστα ρε Πάμπλο» είναι το κλίμα που επικρατεί από Τούμπα μεριά. Τους πνίγει η αδικία. Αυτοί να δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα κάθε Κυριακή κι άλλοι να περνάνε αέρα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι… άλλοι βρέθηκαν μπλεγμένοι σε σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας με άλλη ΠΑΕ της Super League. Πόσο εύκολα ξεχνάει ο κόσμος όμως…

Όταν βέβαια πριν από τρία χρόνια περίπου ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε μια αντίστοιχη δήλωση για ομάδες που τα δίνουν όλα κόντρα στην ΑΕΚ αλλά με άλλες ομάδες έχουν διαφορετική συμπεριφορά, ο μηχανισμός του ΠΑΟΚ όρμησε να τον φάει. Δώστου οι ειρωνείες τύπου «και τί θέλει; Να τον αφήνουν να κερδίζει;», δώστου οι προτροπές να πάει στον εισαγγελέα αν έχει στοιχεία.

Τώρα όμως, «τί κακό που δεν είναι μουγγός ο Γκαρσία». Ο Χιμένεθ γιατί έπρεπε να είναι μουγγός όταν έβλεπε ομάδες να παρατάσσονται μισές κόντρα στον ΠΑΟΚ για παράδειγμα επειδή είχαν 5-6 δανεικούς και με την ΑΕΚ να παίζουν με το μαχαίρι στα δόντια; Και κάποιοι από τους δανεικούς αυτούς να σκοράρουν μάλιστα εναντίον της; Βλέπε Ουάρντα στο Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-1 της σεζόν που η Ένωση πήρε το πρωτάθλημα.

Τότε ο Ισπανός ήταν τρελός, έβλεπε φαντάσματα, τα έλεγε γιατί φοβόταν ότι η ομάδα του δεν θα άντεχε. Δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί μέχρι το τέλος, και κοίταζε να δημιουργήσει κλίμα. Φυσικά λοιπόν τότε ο Χιμένεθ δεν ζήτησε από κανέναν αντίπαλο να… ανοίξει τα πόδια για να περάσει η ΑΕΚ. Δεν ζήτησε από καμία ομάδα να μην δίνει το 100% κόντρα στην ΑΕΚ.

Αυτό που ήθελε ήταν να παίζουν όλοι το ίδιο με όλους και ο καλύτερος στο τέλος ας πάρει το πρωτάθλημα. Τώρα ο Γκαρσία όμως είναι μάγκας. Τότε ο Χιμένεθ ήταν μόνο για χλευασμό. Μάλλον λοιπόν κι ο Γκαρσία τώρα βλέπει ότι δεν μπορεί με αυτή την ομάδα, με αυτό το ρόστερ να μείνει ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος και προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα. Μονά ζυγά δικά μας, δεν γίνεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ