ΑΕΚ : Ένας χρόνος Καρέρα

ΑΕΚ : Ένας χρόνος Καρέρα

Ήταν 8 Δεκεμβρίου του 2020 όταν η ΑΕΚ ανακοίνωνε την πρόσληψη του Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός ήταν ο τρίτος τεχνικός που θα καθόταν στον πάγκο της ομάδας τη συγκεκριμένη χρονιά, καθώς είχαν προηγηθεί οι Καρντόσο και Κωστένογλου. Ο πρώτος έφυγε με το… καλημέρα, ενώ ο δεύτερος κράτησε τα ηνία της ομάδας για περίπου τρεις μήνες.

Η Ένωση είχε επί της ουσίας βγει εκτός στόχων εκείνο το διάστημα και ο Καρέρα παρέλαβε καμένη γη. Ο Ιταλός τεχνικός, που θήτευσε δίπλα στον Αντόνιο Κόντε και πέτυχε σπουδαία πράγματα στη Ρωσία με την Σπαρτάκ, κατάφερε άμεσα να δώσει στίγμα. Να σουλουπώσει την ΑΕΚ, να της δώσει ταυτότητα και το σημαντικότερο νίκες.

Οι Κιτρινόμαυροι εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Γιουρόπα, έφτασαν στον τελικό του κυπέλλου και έγιναν ξανά ομάδα. Τα παραπάνω ήταν και ο λόγος που έκανε τη διοίκηση της ομάδας να εμπιστευτεί στον Καρέρα τα κλειδιά του συλλόγου και για τη φετινή σεζόν. Να του δώσει την ευκαιρία να «χτίσει» τη δική του ομάδα από την αρχή.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν από τα πιο «θερμά» για την ΑΕΚ σε επίπεδο μεταγραφών. Η Ένωση κάλυψε ότι κενό υπήρχε στο ρόστερ της, έκανε υπερβάσεις (Τάνκοβιτς, Γκαρσία) και έφτιαξε ένα σύνολο που δείχνει ικανό να διεκδικήσει τον τίτλο.

Ο Καρέρα στο διάστημα της παρουσίας του στην ομάδα έχει δείξει πως είναι ένας προπονητής παρεμβατικός. Όχι μόνο στα αμιγώς αγωνιστικά ζητήματα. Είναι μια έντονη προσωπικότητα, αλλά και ένας προπονητής που βρίσκεται κοντά στους παίκτες. Χωρίς, ωστόσο, να αφήνει να χαθεί ο έλεγχος ως προς την ιεραρχία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τελευταίο είναι το πώς χειρίστηκε πέρυσι τον Ογκνιέν Βράνιες, αλλά και τι έκανε εφέτος με τον Λιβάια, στο ματς με την Μπράγκα. Όταν δεν δίστασε να τον αποσύρει από το ματς κρίνοντας αδιάφορη την εικόνα του, λίγα λεπτά αφότου τον είχε περάσει ως αλλαγή.

ΑΕΚ και Καρέρα έχουν συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Το πώς θα εξελιχθεί η συνεργασία των δύο πλευρών είναι προς το παρόν άγνωστο. Προφανώς και όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Πόσω μάλλον οι προπονητές.

Τα περυσινά, έκαναν την ΑΕΚ να εμπιστευτεί τον Καρέρα και να τον στηρίξει. Τα φετινά έχουν αφήσει μάλλον ανάμεικτα συναισθήματα. Κυρίως λόγω της εικόνας της ΑΕΚ στην Ευρώπη, μιας και εντός συνόρων η Ένωση έχει παρουσιάσει ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο. Ο στόχος βεβαίως είναι ξεκάθαρος και περιλαμβάνει το πρωτάθλημα. Είναι σαφές πως οτιδήποτε λιγότερο για την ΑΕΚ εφέτος, δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απόλυτα επιτυχές. Ειδικά με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον όμιλό της στο Γιουρόπα.

Το βάρος της ΑΕΚ πέφτει στον τίτλο και για να κατακτηθεί, θα πρέπει ντέρμπι όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό, να κερδηθούν. Αν υστερεί σε κάτι η ΑΕΚ του Καρέρα, είναι στο να παίρνει «μεγάλα» παιχνίδια. Και εφέτος αυτό πρέπει να το αλλάξει, προκειμένου να κάνει το βήμα παραπάνω.

Το ντέρμπι της αγωνιστικής είναι ένα crash test για τον Δικέφαλο. Πιθανότατα και για τον ίδιο τον Καρέρα. Ο Ιταλός ξέρει πως η μεγαλύτερη πίεση βαραίνει τους δικούς του ώμους. Και θέλει και ο ίδιος να δείξει πως μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ στη γη της επαγγελίας και της χαρίσει τον τίτλο που δεν μπόρεσε πέρυσι.

Η Ένωση καλείται να αντιμετωπίσει μια ομάδα που έκανε μια νέα αρχή και που καίγεται για βαθμούς. Γι’ αυτό και το έργο της έχει διπλή δυσκολία. Μένει να φανεί αν ο Καρέρα θα προσεγγίσει το ματς με τον Παναθηναϊκό διαφορετικά από τα προηγούμενα ντέρμπι. Όπου αρέσκεται σε πιο συντηρητικές τακτικές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ