ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2 : Θριαμβευτής στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός, σε βαθιά κρίση ΑΕΚ και… Καρέρα!

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2 : Θριαμβευτής στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός, σε βαθιά κρίση ΑΕΚ και… Καρέρα!

Η ομάδα του Μπόλονι πέρασε «σβηστά» από το ΟΑΚΑ επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΚ, που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, με τη θέση του Ιταλού τεχνικού να είναι από σήμερα στον «αέρα»

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του ντέρμπι του ΟΑΚΑ, επικρατώντας της ΑΕΚ με 1-2 και βυθίζοντας την Ένωση σε μια βαθιά κρίση. Οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν από σήμερα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ο Μάσιμο Καρέρα. Μάλιστα φαίνεται πως πλέον υπάρχει «χοντρό» θέμα με τον Ιταλό τεχνικό, η θέση του οποίου είναι στον… αέρα!

Οι Πράσινοι ήταν το απόλυτο αφεντικό του ματς, πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Μακέντα και Κουρμπέλη και επί της ουσίας δεν κινδύνεψαν παρά μονάχα σε ελάχιστες περιπτώσεις. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό σκορ με τον Ολιβέιρα στο 87’. Αυτή η νίκη δίνει τεράστια ψυχολογική ώθηση στον Παναθηναϊκό, την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ βλέπει τον ουρανό πάνω από τα Σπάτα να συννεφιάζει επικίνδυνα.

To ντέρμπι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να απειλεί πρώτος και μάλιστα με κλασική ευκαιρία. Στο 3’ μετά από σέντρα του Βιγιαφάνιες η μπάλα πέρασε από όλους, μεταξύ αυτών και του Τσιντώτα, όμως ο Μαουρίτσιο εξ επαφής δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα, σημαδεύοντας πάνω από το δοκάρι! Γενικώς οι Πράσινοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και η ΑΕΚ κατάφερε να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση μετά το 15’.

Η Ένωση κρατούσε την μπάλα, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Αντίθετα στο 34’ ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ και έκανε το 0-1! Μετά από κάθετη του του Χατζηγιοβάννη ο Μακέντα θα βρεθεί απέναντι στον Τσιντώτα και θα τον νικήσει με πλασέ, με την μπάλα να περνά κάτω από το σώμα του τερματοφύλακα της Ένωσης!

Ενώ στο 38’ η ομάδα του Μπόλονι θα φτάσει μια ανάσα και από ένα δεύτερο γκολ! Μετά από τραγικό λάθος του Ινσούα ο Βιγιαφάνιες βρέθηκε απέναντι στον Τσιντώτα, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε τεράστια επέμβαση και κράτησε την ομάδα του στο ματς.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τον έλεγχο, είχαν πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελαν και η ΑΕΚ ήταν μπλοκαρισμένη. Και λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο βρήκαν και δεύτερο γκολ! Ο Ζαγαρίτης θα «χορέψει» την άμυνα της Ένωσης από αριστερά, θα μπει στην περιοχή, θα γυρίσει στον Κουρμπέλη και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα κάνει το 0-2 με πλασέ, αφού η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και εν συνεχεία πέρασε καθαρά τη γραμμή! Σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με την εικόνα της ΑΕΚ να είναι απογοητευτική ο Καρέρα προχώρησε σε διπλή αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Παουλίνιο αντί Βασιλαντωνόπουλου και Γκαρσία αντί Τάνκοβιτς. Ωστόσο και πάλι η εικόνα των γηπεδούχων παρέμεινε υποτονική και προβληματική.

Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε το ματς και η ΑΕΚ μπορούσε να διασπάσει την αμυντική του διάταξη. Στο 65’ ο Καρέρα θα τα παίξει όλα για όλα ρίχνοντας στο ματς και τον Ολιβέιρα αντί του Σάκχοφ, με τη διάταξη του Δικεφάλου να γίνεται πλέον 4-4-2. Στο 72’ η Ένωση θα χάσει σπουδαία ευκαιρία να μειώσει το σκορ και να μπει ξανά στο ματς, όταν η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ από το ύψος του πέναλτι και με τον Διούδη εκτός εστίας, έφυγε λίγο άουτ.

Ο Μπόλονι «φρέσκαρε» την ομάδα του με τον Αγιούμπ αντί του Μακέντα και τον Καρλίτος αντί του Βιγιαφάνιες. Η ΑΕΚ έγινε ξανά απειλητική στο 76’ με ένα ωραίο σουτ του Μάνταλου που απέκρουσε με δυσκολία ο Διούδης. Στο 87΄η ΑΕΚ θα μειώσει το σκορ και θα δώσει ξανά ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Παουλίνιο θα σεντράρει από δεξιά, ο Ολιβέιρα θα κοντρολάρει και από κοντά θα κάνει το 1-2 με πλασέ.

Ενώ δύο λεπτά μετά η ΑΕΚ θα αγγίξει το 2-2! Ο Μαχαίρας θα μπει στην περιοχή του ΠΑΟ από αριστερά, θα γυρίσει παράλληλα την μπάλα, αυτή θα φύγει από τον Διούδη όμως πριν ο Λιβάγια προλάβει να τη στείλει στα δίχτυα, θα απομακρύνει ο Σένκεφελντ. Τελικώς το 1-2 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει από το ΟΑΚΑ με μια τεράστιας σημασίας νίκη.

Το κλειδί: Το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού που… έκοψε τα πόδια της ΑΕΚ.

Το 10άρι: Ο Κουρμπέλης. Πέρα από το γκολ έκανε συνολικά ένα εξαιρετικό ματς.

Στον πάγκο: Ο Λιβάγια. Ο Κροάτης δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να γίνει απειλητικός.

Γιατί κόουτς: Ο Μάσιμο Καρέρα για ακόμα μια φορά πήρε βαθμό κάτω από τη βάση. Η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του ήταν… αστεία, ενώ δεν μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα από τον πάγκο.

Γκολ: Μακέντα 34’, Κουρμπέλης 45’, Ολιβέιρα 87’

Κίτρινες: Λιβάγια (19’), Κρίστισιτς (40’), Ινσούα (75’) – Βιγιαφάνες (44’), Ζαγαρίτη (60’), Μακέντα (67’), Διούδη (90’+).

Κόκκινες:

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (46’ Παουλίνιο), Σβάρνας, Νεντελτσεάρου (82’ Χνιντ), Ινσούα, Σάκχοφ (66’ Ολιβέιρα), Κρίστισιτς, Τάνκοβιτς (46’ Γκαρσία), Μάνταλος, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (82’ Μαχαίρας)

Παναθηναϊκός (Λ. Μπόλονι, 4-3-3): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίτσιο, Αλεξανδρόπουλος (86’ Πούγγουρας), Χατζηγιοβάννης (87’ Χουανκάρ), Βιγιαφάνες (70’ Καρλίτος), Μακέντα (72’ Αγιούμπ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ