«Αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε»

«Αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε»

Η οικογένεια του Ολυμπιακού τίμησε τη μνήμη των 21 θυμάτων της τραγωδίας της θύρας 7, με το μνημόσυνο που έγινε στο Καραϊσκάκη, 37 χρόνια μετά το καταραμένο δείλι της 8ης Φεβρουαρίου 1981. «Αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε» βροντοφώναξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

Η οικογένεια του Ολυμπιακού δεν ξεχνά και δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ. Για την ομάδα του Πειραιά, ο θρύλος του συλλόγου έχει γραφτεί το αίμα της νιότης. Με το κατακκόνινο αίμα των 21 νέων που έχασαν την ζωή τους, το καταραμένο δείλι της 8ης Φεβρουαρίου 1981. Συμπληρώνονται 37 χρόνια από την τραγωδία της θύρας 7. Λίγα λεπτά μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ με 6-0, ο απέραντος θρήνος.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Καραϊσκάκη, το ετήσιο μνημόσυνο για τα αδικοχαμένα θύματα της θύρας 7. Η οικογένεια του Ολυμπιακού ήταν εκεί για να βροντοφωνάξει «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε». Οι ομάδες απ’ όλα τα τμήματα των πειραιωτών έδωσαν το παρών, μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Για να δείξουν πως οι 21 ψυχές παραμένουν ζωντανές στο σπίτι τους. Στο Καραϊσκάκη τους. Στα σκαλοπάτια και στα τσιμέντα που βάφτηκαν κόκκινα.

Το παρών στο μνημόσυνο έδωσε όπως κάθε χρόνο, ο μεγαλομέτοχος και ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. Παρών και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ήταν εκεί οι διοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. Ήταν εκεί η ποδοσφαιρική και η μπασκετική ομάδα και όπως προαναφέραμε, ομάδες από όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Ανείπωτη πίκρα και αγιάτρευτος ο πόνος για τα παιδιά που χάθηκαν τόσο μα τόσο άδικα. Κι ο λαός του Ολυμπιακού πάντα εκεί για να φωνάζει πως η ιστορία της ομάδας του λιμανιού, έχει γραφτεί με μια μελάνη που δεν σβήνει. Το αίμα.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ