ΑΕΚ : Τρία στα τρία μέχρι τη διακοπή αλλιώς arrivederci e grazie

ΑΕΚ : Τρία στα τρία μέχρι τη διακοπή αλλιώς arrivederci e grazie

Τα πράγματα είναι απλά για την ΑΕΚ στα επόμενα τρία ματς. Ή κάνει το απόλυτο και συνεχίζει να ζει, έστω και με τα προβλήματά της ή τελειώνει η χρονιά από τώρα.

Το ευρωπαϊκό μαρτύριο για την ΑΕΚ τελείωσε με τη διεκπεραίωση κόντρα στη Λέστερ το βράδυ της Πέμπτης και πλέον οι «κιτρινόμαυροι» επικεντρώνονται στις εντός των τειχών υποχρεώσεις τους. Αυτές που θα κρίνουν πολλά και για πολλούς από εδώ και πέρα και κυρίως μέχρι τη διακοπή για τις γιορτές.

Τότε που η Ένωση θα έχει δώσει τρία ματς τα οποία θα καθορίσουν το αν θα παραμείνει ζωντανή στην υπόθεση τίτλος ή θα πει «αντίο» για ακόμη μία φορά από πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν. Εννιά μέρες για την ακρίβεια, από την προσεχή Κυριακή που φιλοξενηθεί από τον Απόλλωνα Σμύρνης στην αγαπημένη της Ριζούπολη μέχρι τη Δευτέρα στις 21 του μηνός που θα υποδεχτεί τον Βόλο στο ΟΑΚΑ.

Η υπόσχεση Καρέρα κι ο Ολυμπιακός

Δύο ματς που φυσικά δε νοείται να υπάρξει η παραμικρή απώλεια βαθμών. Το παιχνίδι βέβαια που αποτελεί σταθμό πλέον για την ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα είναι εκείνο με τον Ολυμπιακό ενδιάμεσα, την ερχόμενη Τετάρτη. Ο Δικέφαλος βρίσκεται ήδη στο -6 από τους «ερυθρόλευκους» και ενδεχόμενη ήττα σημαίνει απλά ότι βγαίνει εκτός από οποιαδήποτε συζήτηση μπορεί να γίνει για διεκδίκηση πρωταθλήματος.

Ένας Ολυμπιακός που τα τελευταία δύο χρόνια μετράει κόντρα στην ΑΕΚ πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες σε επτά ματς για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αν αυτό δεν είναι ένα παραπάνω κίνητρο για όλους στην Ένωση ώστε να δώσουν απαντήσεις, τότε τι να κάνουν τα group therapy και οι διάφορες επισκέψεις στα Σπάτα.

Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί ακόμη το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη το οποίο πάει για μέσα Ιανουαρίου όταν και η ΑΕΚ θα έχει ήδη δώσει και το ματς του δεύτερου γύρου με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εύλογα διαπιστώνει κανείς ότι η ΑΕΚ έχει να ανέβει ένα βουνό και δεν έχει περιθώρια για απώλειες πλέον.

Ο Καρέρα φέρεται να υποσχέθηκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη πως θα δει μια άλλη ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όσο και να τον στηρίζει ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας, αν αυτό δεν γίνει μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας για τη συνέχεια. Ήδη ο κόσμος είναι στα… κάγκελα και μαζί του που τόσο καιρό δεν έχει καταφέρει να βρει μια λύση για το αμυντικό χάλι, μετά το κλίμα θα έχει γίνει ασήκωτο για τον Ιταλό.

Οι ευθύνες του Ίβιτς

Το «μπαλάκι» βέβαια πέφτει και στον Ίβιτς που καλείται στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο να βρει τουλάχιστον ένα αξιόπιστο δεξί μπακ για το οποίο ήδη έχει βγει στην αγορά. Ο Σέρβος έχει κι αυτός τις ευθύνες του για την αμυντική εικόνα της ομάδας καθώς στο σχεδιασμό του καλοκαιριού δεν τέθηκε καν κουβέντα για ενίσχυση στα άκρα της άμυνας ενώ και η απόκτηση Χνιντ ήταν δική του εισήγηση και μέχρι τώρα δεν δικαιώνει τις προσδοκίες.

Με λίγα λόγια, με τρία στα τρία η ΑΕΚ κερδίζει ηρεμία και χρόνο για να προχωρήσει στο 2021, σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο μπαίνει σε έναν κυκεώνα που κανείς δεν ξέρει πού θα την βγάλει σε αγωνιστικό επίπεδο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ