Ο κυνικός Άρης που κάνει πρωταθλητισμό

Ο κυνικός Άρης που κάνει πρωταθλητισμό

Οι κιτρινόμαυροι έχουν πετύχει τις έξι από τις οκτώ νίκες τους στο πρωτάθλημα με σκορ 1-0.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης με το αγαπημένο του 1-0.

Αυτή ήταν η έκτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο που οι κιτρινόμαυροι κερδίζουν με αυτό το σκορ. Εξι από τις οκτώ νίκες τους, ανεξάρτητου έδρας είναι με 1-0.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κάνει πρωταθλητισμό την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μόνο πίσω από τον Ολυμπιακό και απογοητεύει όσους περίμεναν να … ξεφουσκώσει.

Εκτός από το πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του ρόστερ, το όπλο του Άρη είναι ξεκάθαρα η αγωνιστική του ταυτότητα.

Ο Μπρούνο Γκάμα δήλωσε μετά το τέλος του ντέρμπι, οτι είναι πολύ δύσκολο να κέρδισει τον Άρη οποιοσδήποτε αντίπαλος και είχε απόλυτο δίκιο. Μόνο ο Ολυμπιακός τα κατάφερε, σε ένα παιχνίδι που βάση της εικόνας του θα μπορούσε κάλλιστα να λήξει ισόπαλο.

Ο Άρης έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε εφτά από τα έντεκα παιχνίδια που έχει δώσει στο πρωτάθλημα. Και σ’ αυτά τα παιχνίδια μετράει ισάριθμες νίκες.

Δεν είναι μόνο ότι δεν δέχεται εύκολα γκολ η ομάδα του Άκη Μάντζιου. Είναι πολύ δύσκολο για τον αντίπαλο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη εστία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατάφερε να κρατήσει εφτά φορές ανέπαφη την εστία του, με τέσσερα διαφορετικά δίδυμα κεντρικών αμυντικών.

Συγκεκριμένα έχουν παίξει στα στόπερ οι Ρόουζ-Δεληζήσης, οι Ρόουζ-Μπεναλουάν, οι Δεληζήσης-Μπεναλουάν και οι Ντάτκοβιτς και Ρόουζ.

Στην εξαίρετική αμυντική λειτουργία, βέβαια, του Άρη παίζει ρόλο και το γεγονός οτι η πίεση στον αντίπαλο ξεκινάει από τον επιθετικό κορυφής. Με αποτέλεσμα να αναγκάζει την αντίπαλη ομάδα να κάνει πολλά λάθη.

Είναι ξεκάθαρο οτι ο Άρης έχει περιθώρια βελτίωσης με βάση την ποιότητα του έμψυχου υλικού του. Είναι επίσης, ξεκάθαρο όμως οτι βαδίζει στον σωστό δρόμο.

Οι νίκες του Άρη

Αγωνιστική/παιχνίδι/σκορ

1η/ Άρης-Λαμία/3-1
2η/Βόλος-Άρης/0-1
4η/Παναθηναϊκός-Αρης/0-1
5η/Άρης-Απολλων Σμύρνης/1-0
6η/ΑΕΛ-Αρης/0-3
7η/Άρης-Αστερας Τρίπολης/ 1-0
9η/Παναιτωλικός-Αρης/0-1
12η/Άρης-ΠΑΟΚ/1-0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ