Η μέρα που ο Αλσέους αντιμετώπισε τον Μέσι (vid)

Η μέρα που ο Αλσέους αντιμετώπισε τον Μέσι (vid)

Ο Μπράιαν Αλσέους έχει τη δική του ποδοσφαιρική ιστορία να διηγηθεί. Ένα βράδυ από εκείνα που ίσως να τον πρόσεξε ο Πιερ Ντρεοσί και τον σημείωσε στο μπλοκάκι του.

Ο Μπράιαν Αλσέους είναι το πρώτο όνομα που συνδέεται με τον Πιερ Ντρεοσί, απ’ όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψη του στον Παναθηναϊκό. Αναμφίβολα, το προφίλ του Αϊτινού χαφ δεν ενθουσιάζει. Ένας ποδοσφαιριστής με χαμηλό κόστος, ο οποίος δεν απέδωσε στη Γαλλία, έχει λίγες συμμετοχές στις μικρές κατηγορίες και κερδίζει τα προς το ζην στη Γκαζ Μοντάν της Ρουμανίας.

Από εκεί προέρχονται οι πληροφορίες για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ντρεοσί για τον Αλσέους. Διότι ο Αλσέους έχει προλάβει να ξεχωρίσει στο ρουμανικό πρωτάθλημα, παρότι παίζει λίγους μήνες. Ήδη, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η Στεάουα Βουκουρεστίου, η Κραϊόβα και η Κλουζ έχουν προσεγγίσει την Γκαζ Μοντάν για τον Αλσέους. Αλλά το ίδιο φέρεται να έπραξε ο Ντρεοσί, αφού ξέρει τον Αλσέους από τη συνεργασία τους στην Παρί FC.

Ωστόσο, έχει και ο Αλσέους τη δική του ποδοσφαιρική ιστορία να διηγηθεί. Κυρίως με την Εθνική Αϊτής, με την οποία έχει χριστεί διεθνής σε 18 αναμετρήσεις. Σε μία από αυτές, ο Αλσέους εκπλήρωσε ένα από τα όνειρα του, να αντιμετωπίσει τον Λιονέλ Μέσι. Μία μονομαχία που ο Αλσέους τη θυμάται λεπτό προς λεπτό.

Η Αϊτή είχε αντιμετωπίσει την Αργεντινή σε φιλικό παιχνίδι στις 30 Μαΐου του 2018, στο «Μπομπονέρα» του Μπουένος Άιρες. Οι «γκάουτσος» προετοιμάζονταν για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και οι Αϊτινοί αποδείχτηκαν μία ευκαιρία για ξεμούδιασμα. Το τελικό 4-0 έδειξε και τη διαφορά δυναμικότητας.

«Πριν το παιχνίδι είπα στον εαυτό μου να παίξω καλύτερα από ποτέ. Ήταν ένα ματς που μπορούσε να μου απογειώσει την καριέρα» θυμάται ο Αλσέους. «Μας παρακολουθούσαν 40.000 θεατές, ήταν φανταστικά» σχολίασε για την ατμόσφαιρα.

«Ο Μέσι δεν συμπεριφέρθηκε υπεροπτικά. Μου μίλησε, με ρώτησε τι γλώσσα μιλάω, σε ποια ομάδα παίζω. Χωρίς αυτόν δεν δεχόμασταν τέσσερα γκολ. Αλλά δυστυχώς δεν πήρα τη φανέλα του, με πρόλαβε ένας συμπαίκτης μου. Εγώ πήρα του Ντιμπάλα» τονίζει ο Αλσέους.

Εκτός από τη συνομιλία, ο Αλσέους χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον Μέσι αρκετές φορές. «Ήμουν ο αμυντικός χαφ και ο Μέσι κινήθηκε πολλές φορές στον χώρο μου. Οπότε, έπρεπε να τον μαρκάρω, να μην τον αφήσω να πάρει εύκολα τη μπάλα. Αλλά ήταν άλλο πράγμα. Μόλις επιτάχυνε ξαφνικά, τον έχανες» εξήγησε με νόημα ο Αλσέους…

Πάντως, υπάρχουν τα χάιλαϊτς του Αλσέους από εκείνο το παιχνίδι. Για να πάρουμε μία ιδέα από την απόδοση του Αϊτινού χαφ σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ