ΑΕΚ : Τη διαφορά στην άμυνα την κάνει ο… Τσιγκρίνσκι

ΑΕΚ : Τη διαφορά στην άμυνα την κάνει ο… Τσιγκρίνσκι

Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ είναι η μέρα με τη νύχτα όταν απουσιάζει από τα μετόπισθεν ο Ουκρανός στόπερ.

Στα εφετινά ματς της ΑΕΚ γίνεται μεγάλη κουβέντα για την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Μάσιμο Καρέρα.

Από… χιλιόμετρα φαίνεται το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ένωση στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα οι γκέλες και ήττες να είναι αναπόφευκτες για την ΑΕΚ. Πέρυσι, το «όπλο» του Δικεφάλου βρισκόταν κρυμμένο στην άμυνα, ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Κάποιες άστοχες μεταγραφικές επιλογές στα άκρα και η σιγουριά που αγνοείται στο κέντρο της άμυνας, πονοκεφαλιάζουν τον Καρέρα και την Ένωση ενόψει και της δύσκολης συνέχειας στις εγχώριες διοργανώσεις.

Μεσοεπιθετικά, η ΑΕΚ έχει πολλή ποιότητα και πολλούς παίκτες, που μπορούν να πάρουν μόνοι τους ένα ματς. Ωστόσο, το πρόβλημα βρίσκεται πίσω. Και γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, όταν απουσιάζει ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός στόπερ είναι η «κολόνα» των «κιτρινόμαυρων» και η συχνή απουσία του δημιουργεί τεράστιο θέμα στον Δικέφαλο. Ουσιαστικά, η άμυνα της ΑΕΚ είναι η μέρα με τη νύχτα όταν δε βρίσκεται στην ενδεκάδα ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός.

15 γκολ έχει δεχθεί η Ένωση με τον Τσιγκρίνσκι απόντα

Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, φάνηκε το πόσο λείπει από την άμυνα της ΑΕΚ ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Ο Ουκρανός είχε θετικότατη παρουσία, ήταν μέσα σε όλες τις μονομαχίες και προσέφερε ασφάλεια και σιγουριά στα «κιτρινόμαυρα» μετόπισθεν. Στοιχεία, που λείπουν από την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, όταν ο Ουκρανός στόπερ βρίσκεται στα πιτς.

Ο Τσιγκρίνσκι βρίσκεται στο 34ο έτος της ηλικίας του και αντιμετωπίζει κατά διαστήματα, διάφορα προβλήματα, όντας επιρρεπής στους τραυματισμούς.

Με τον Τσιγκρίνσκι στον πάγκο ή την εξέδρα, η ΑΕΚ έχει δεχθεί συνολικά 15 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Με τον 34χρονο αμυντικό στην ενδεκάδα, η εστία του Παναγιώτη Τσιντώτα έχει παραβιαστεί 12 φορές.

Τρία γκολ είναι διαφορά. Ούτε μεγάλη, ούτε και μικρή. Ωστόσο, το θέμα είναι η αμυντική συμπεριφορά της «κιτρινόμαυρης» άμυνας. Είναι τελείως διαφορετική, με τον Ουκρανό στα μετόπισθεν. Γενικά, όποιος τοποθετείται στο πλευρό του 34χρονου, δείχνει μεγαλύτερη ασφάλεια στο παιχνίδι του. Φάνηκε με τον Νεντελτσιάρου στο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου κόντρα στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Και αν επικεντρωθούμε μόνο στο πρωτάθλημα, με τον Τσιγκρίνσκι στα πιτς, η ΑΕΚ έχει δεχθεί 7 τέρματα. Αντιθέτως, η «κιτρινόμαυρη» εστία έχει παραβιαστεί τρεις φορές με τον Ουκρανό στο κέντρο της άμυνας.

Τα… παιδικά λάθη στην άμυνα αποφεύγονται όταν ο «Τσίγκρι» φωνάζει παρών και η νοοτροπία των «κιτρινόμαυρων» δείχνει διαφορετική.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι έχει πατήσει τα 34. Παραμένει όμως το Α και το Ω της άμυνας της ΑΕΚ. Ο Ουκρανός στόπερ ακόμα και σε αυτή την ηλικία αποτελεί πολυτέλεια για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα. Αναμφίβολα, όταν ο Ίλια Ίβιτς θα βγει στο μεταγραφικό παζάρι για ενίσχυση στα μετόπισθεν, θα έχει ως… παράδειγμα τον Τσιγκρίνσκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ