Ολυμπιακός : Μετά το αυριανό, έρχεται… βουνό

Ολυμπιακός : Μετά το αυριανό, έρχεται… βουνό

18 ματς σε δύο μήνες, για τρεις διοργανώσεις. Το 2021 ανεβάζει πολύ τον συντελεστή δυσκολία για όλους. Κυρίως για τον Ολυμπιακό.

Είθισται εκείνο το κλισέ των προπονητών να μεταφέρει το βλέμμα… αποκλειστικά στο επόμενο παιχνίδι. Καλή ώρα λοιπόν και ο Πέδρο Μαρτίνς σε μια σχετική ερώτηση κάτι τέτοιο θα έλεγε: «Κοιτάζουμε τη Λάρισα» κλπ. Λογικό. Κατανοητό. Όχι όμως και ρεαλιστικό αν σκεφτεί κανείς τι ακριβώς έρχεται τους επόμενους δύο μήνες. Όχι μόνο για τον Ολυμπιακό. Αλλά πρωτίστως για εκείνον από τη στιγμή που πρόκειται για τη μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στα κύπελλα Ευρώπης.

Και αν τα πλει-οφ προφανώς έχουν αλλάξει το format στη Σούπερ Λιγκ και τέλος πάντων προσφέρουν πάντα το δικαίωμα για να επανορθώσεις τυχόν λάθη; Η αίσθηση που προκύπτει απλά και μόνο από μια ανάγνωση στο πρόγραμμα λέει την ιστορία λιγάκι διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός που κλείνει το 2020, επιβάλλεται να μπει φουριόζος στο ΄21. Εκεί που ως τα τέλη Φλεβάρη επί της ουσίας θα παίξει τους τρεις στόχους της σεζόν. Ναι, φέτος η υπόθεση με το lockdown και η φιλοδοξία της διεξαγωγής του Euro έχουν πιέσει ακόμη περισσότερο το καλεντάρι των ομάδων. Σε τέτοιο βαθμό που για παράδειγμα οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να το πάρουν απόφαση πως από τις 3 Ιανουαρίου φιλοξενώντας την ΑΕΚ ως την 1η Μαρτίου που αντιμετωπίζουν στο Βόλο την ομώνυμη ομάδα τους περιμένουν τόσα ματς όσα έχουν δώσει ως εδώ από την αρχή της σεζόν: 20 οι αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις ως εδώ, 21η η αυριανή. Ακριβώς 18 σχηματίζουν ναρκοπέδιο για το διάστημα που συζητάμε.

ΑΕΚ (3/1, εντός), Αστέρας Τρίπολης (6/1, εκτός), Παναιτωλικός (9/1 εκτός), ΠΑΟΚ (13/1, εκτός), ΠΑΣ Γιάννενα (17/1 εντός) είναι οι 5 αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ που χωρούν σε δύο εβδομάδες. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός θα πάει και περιοδεία «σπάζοντας» την άτυπη συμφωνία της Σούπερ Λιγκ που έθετε στην αφετηρία ως προαπαιτούμενο να μη βρεθεί ομάδα με τρία διαδοχικά εκτός έδρας. Στις 20 Γενάρη υπάρχει κύπελλο με ρεβάνς στις 3 Φεβρουαρίου. Ανάμεσα στις 24/1 (Ατρόμητος-Ολυμπιακός), 27/1 (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ) και 31/1 (Απόλλωνας-Ολυμπιακός) χωρούν άλλες τρεις αγωνιστικές Σούπερ Λιγκ. Και μεταξύ μας; Ακόμη δεν είδαμε τίποτε. Μετά τη ρεβάνς κυπέλλου (3/2), οι Πειραιώτες υποδέχονται τον ΟΦΗ (7/1) και πριν πάνε στη Λεωφόρο για να παίξουν με τον Παναθηναϊκό (14/2) θα έχουν και άλλη υποχρέωση στο κύπελλο (10/2) αν λογικά προκριθούν στην 3η φάση της διοργάνωσης. Στις 18/2 μπαίνει στην εξίσωση το Γιουρόπα Λιγκ (Αιντχόφεν εντός) και πριν το ταξίδι για τη ρεβάνς στην Ολλανδία (25/2) υπάρχει το εντός έδρας ματς με τον Άρη (21/2). Ο ανήφορος κλείνει τη πρώτη Μαρτίου όταν μετά το Αιντχόφεν ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάει απευθείας στον Βόλο.

Το πρόγραμμα είναι εξοντωτικό. Δύο μήνες όπου υπάρχει ματς κάθε τρεις ημέρες. Που υπάρχουν μπόλικα ταξίδια. Και που φυσικά θα πρέπει ο κύκλος του rotation να είναι έτοιμος και ικανός να δώσει πολλές λύσεις. Διόλου τυχαία ο Μαρτίνς μετά το αυριανό με την ΑΕΛ δίνει μια ολόκληρη εβδομάδα ξεκούρασης στους ποδοσφαιριστές του. Ξέρει πολύ καλά, τι ακολουθεί. Και πως δεν θα έχει για δύο ολόκληρους μήνες την πολυτέλεια να προσφέρει στην ομάδα του ούτε ρεπό μιας ημέρας.

Όλα αυτά φέρνουν μια ώρα αρχύτερα μπροστά και τα μεταγραφικά. Ανοίγει το παράθυρο στις αρχές του χρόνου. Έχει σημασία λοιπόν εκείνοι που θα επιλεγούν να ανέβουν στο Ερυθρόλευκο τρένο να είναι εδώ νωρίς. Να ενταχθούν σταδιακά. Να μπορούν σύντομα να προσφέρουν λύσεις. Δεν είναι τυχαίο πως έχει φουντώσει η κουβέντα για τον αριστερό μπακ που αποτελεί αυτή τη στιγμή την απόλυτη προτεραιότητα. Θέλουν οι Πειραιώτες να κινηθούν γρήγορα. Δεν είναι όμως μονάχα θέμα διάθεσης. Είναι και αντικειμενικών συνθηκών. Επιβάλλονται οι επιλογές και οι κινήσεις να γίνουν άμεσα.

Τα καλά νέα είναι πως σύντομα επιστρέφει ο Ματιέ Βαλμπουενά. Πως ο Μπρούμα είναι ήδη πολύ καλύτερα και αναμένεται να πάρει ευκαιρίες σύνταξης. Ότι σε αυτό το διάστημα που ξεκίνησε από τις 21 Νοέμβρη ως εδώ προέκυψαν προσθήκες τύπου Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι και πως κατέθεσαν διαπιστευτήρια ποδοσφαιριστές όπως ο Ανδρούτσος, ο Σουντανί και ο Κάιπερς. Καλό είναι επίσης με έναν τρόπο και ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ο Ολυμπιακός κατάλαβε μια ώρα αρχύτερα πως δεν μπορεί να υπολογίζει στον Βινάγκρε, εξ ου και η αναζήτηση αριστερά. Χρειάζεται μεγάλο rotation. Χρειάζονται λύσεις από πολλούς για να βγουν τα πολλά ματς που έρχονται. Γιατί αν κοιτάξει κανείς πίσω από το… αυριανό, θα διαπιστώσει πως έρχεται βουνό!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ