ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 2-2 : Ματσάρα στα Γιάννενα και όρθιος με δέκα ο ΠΑΣ

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 2-2 : Ματσάρα στα Γιάννενα και όρθιος με δέκα ο ΠΑΣ

ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης ήρθαν ισόπαλοι στους Ζωσιμάδες (2-2), με τους γηπεδούχους να παίρνουν σημαντικό βαθμό, παρά το γεγονός πως αγωνίζονταν με δέκα παίκτες για πάνω από 35 λεπτά.

Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ματς της φετινής σεζόν στη Superleague, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης μοιράστηκαν από έναν βαθμό, καθώς αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 2-2 για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι δυο ομάδες προσέφεραν άφθονο θέαμα σε μια αναμέτρηση που τα είχε όλα και με τους γηπεδούχους να μένουν όρθιοι, παρά το γεγονός πως από το 54ο λεπτό αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Σιόντη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ευτύχησε να προηγηθεί με τον Παμλίδη, με τον Αστέρα όμως να κάνει την ολική ανατροπή στο 84ο λεπτό χάρη σε τέρματα των Μουνάφο και Φερνάντεθ, όμως η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με σκόρερ των Κριζμάν στο 86′ πήρε έναν πολύτιμο βαθμό έτσι όπως ήρθε η διακύμανση του σκορ. Πλέον ο Αστέρας με αυτή την ισοπαλία έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην πέμπτη θέση και πάνω από τον Παναθηναϊκό και παρέμεινε έκτος με 17 βαθμούς, ενώ από την άλλη ο ΠΑΣ με τον έναν βαθμό αυτόν έφτασε τους 13 και ανέβηκε στην 10η θέση.

Γεμάτο ευκαιρίες και γκολ του πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο ρυθμό, αλλά και οι δυο ομάδες ανέβασαν ρυθμούς μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Στο 11ο λεπτό και στο 13ο ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τις δυο πρώτες καλές στιγμές με σουτ του Σιόντη και του Νάουμετς, αλλά και τα δυο κόντραραν στα σώματα, ενώ στο 17ο λεπτό ο Αστέρας είχε δοκάρι με τον Ριέρα. Πιο συγκεκριμένα, ο Σίτο έδωσε στον Ριέρα αυτός έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής η μπάλα κόντραρε και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία έφυγε κόρνερ.

Στο 20 λεπτό ήταν η προειδοποιητική βολή του ΠΑΣ, όταν ο Ελευθεριάδης έκλεψε τη μπάλα, έκανε παράλληλη μπαλιά προς τον Κρίσμαν που προσπάθησε με τακουνάκι να τη στείλει στα δίχτυα, δεν τη βρήκε και αυτή πέρασε παράλληλα από το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου. Τρία λεπτά αργότερα όμως οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 με σκόρερ τον Παμλίδη. Σε μια ωραία επίθεση των γηπεδούχων με τον Σιόντη να δίνει στον Κρίζμαν αυτός πάσαρε στον Πίρσμαν που έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Παμλίδη από κοντά να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου. Ο Αστέρας αντέδρασε άμεσα, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 33ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσια, με τον Μουνάφο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική κάθετη πάσα του Ριέρα και έκανε το 1-1, αποτέλεσμα με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ματσάρα, γκολ και πολύτιμος βαθμός για τον ΠΑΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γιαννιώτες μπήκαν πιο δυνατά και στο 48′ είχαν την πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Κρίσμαν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και αριστερά με τον Σουάρεθ να διώχνει τη μπάλα με το κεφάλι. Στο 54ο λεπτό όμως οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν με τον Σιόντη να κάνει πολύ σκληρό μαρκάρισα πάνω στον Σίτο, με αποτέλεσμα ο Ευαγγέλου να δείχνει την απευθείας κόκκινη κάρτα, παρά τη χρήση του VAR και να αφήνει τον ΠΑΣ με δέκα παίκτες.

Φυσικά με παίκτη παραπάνω ο Αστέρας πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 62′ είχε καλή ευκαιρία, όταν ο Σίτο μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά αλλά ο Κρέσπι δεν μπόρεσε να μπει στη φάση. Στο 65′ ο Ριέρα είχε ακόμη μια καλή στιγμή για τον Αστέρα, ενώ στο 79′ οι παίκτες των Αρκάδων ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Λεό μετά από κόρνερ, με τον ρέφερι όμως και το VAR να μη βλέπουν παράβαση.

Στο 83′ και ενώ οι φιλοξενούμενοι πίεζαν αρκετά, ο Κώτσιρας πρόλαβε τη μπάλα από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα, ο Μπαράλες έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη. Ότι δεν κατάφερε στο 83ο λεπτό όμως ο Αστέρας το έκανε με τον Φερναντεθ ένα λεπτό αργότερα, με τον παίκτη που μπήκε ως αλλαγή με σουτ στην κίνηση να κάνει το 1-2 για τους Αρκάδες. Ωστόσο, δυο λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 86ο λεπτό ο ΠΑΣ έφερε το ματς στα ίσια με σκόρερ τον Κριζμάν, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλο. Το 2-2 δεν άλλαξε παρά το γεγονός ότι ο Αστέρας πίεσε για τη νίκη και η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, σε ένα ματς που είχε πολλά γκολ, δοκάρια, ευκαιρίες, αποβολές, τραυματισμούς και ένταση…

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (84′ Σάλιακας), Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Κάστρο (10′ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Νάουμετς (46′ Νάουμετς), Ελευθεριάδης (63′ Λιάσος), Παμλίδης (63′ Παντελάκης), Κρίζμαν.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Άλβαρες, Σουάρεθ, Καστάνιο, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (40′ Βαλιέντε), Σίτο, Ριέρα (74′ Φερνάντες), Κρέσπι (74′ Τιλίκα), Μπαράλες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ