Ο Λιβάγια… στέλνει τον Μάνταλο στα άκρα

Ο Λιβάγια… στέλνει τον Μάνταλο στα άκρα

Δύο παίκτες... βαρόμετρα για την ΑΕΚ, με τον Μανόλο Χιμένεθ να τους χρησιμοποιεί σε διαφορετικούς ρόλους σε σχέση με τον Μάσιμο Καρέρα

Η τέταρτη θητεία του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ είναι γεγονός, με τον Ανδαλουσιανό τεχνικό να έχει ήδη σηκώσει… μανίκια για την αγωνιστική μεταμόρφωση των «κιτρινόμαυρων».

Ο 56χρονος κόουτς έρχεται σε μια περίοδο που τα πάντα πηγαίνουν… αριστερά για την Ένωση και με την ομάδα στο -8 από την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Χιμένεθ πέφτει κατευθείαν στα βαθιά, καθώς την Κυριακή (3/1) η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό. Ενας τελικός πριν τους υπόλοιπους τελικούς για τον Δικέφαλο, που έχει ένα… βουνό μπροστά του.

Αναμφίβολα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πως σκέφτεται να παρατάξει την Ένωση στο φαληρικό γήπεδο ο Μανόλο Χιμένεθ. Από τις προηγούμενες θητείες του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, άπαντες γνωρίζουν καλά τα δύο λατρεμένα συστήματα του Ανδαλουσιανού. Το 4-2-3-1 και το 3-5-2. Μάλιστα, ο σχηματισμός με την τριάδα στην άμυνα απέδιδε καρπούς στην ΑΕΚ και τον Χιμένεθ. Αντίθετα, ο Καρέρα δεν είχε τα ανάλογα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές που χρησιμοποίησε αυτή την τακτική.

ΑΕΚ : Τα τυπικά για την επιστροφή Χιμένεθ - to10.gr

Το δίδυμο Λιβάγια-Μάνταλος

Πέτρος Μάνταλος και Μάρκο Λιβάγια είναι τα δύο «κλειδιά» της ΑΕΚ. Ο Κροάτης μπορεί να μη βρίσκεται και στο καλύτερο φεγγάρι, ωστόσο παραμένει ένας από τους πιο καταλυτικούς παίκτες της Ένωσης. Και ασφαλώς, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως με τον Χιμένεθ στον πάγκο, έκανε… παπάδες στον αγωνιστικό χώρο.

Παράλληλα και ο αρχηγός της Ένωσης δε βρέθηκε και στην καλύτερη κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας, παρόλο που μέχρι στιγμής μετράει 7 ασίστ και 2 γκολ.

Ο Χιμένεθ γνωρίζει καλά ότι έχει στα χέρια του δύο «όπλα». Και είναι σημαντικό, πως πολλούς παίκτες τους γνωρίζει από τις προηγούμενες θητείες του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Σε σχέση με τον Καρέρα, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός διαχειρίζεται τελείως διαφορετικά τον Μάνταλο και τον Λιβάγια. Με τον Χιμένεθ στην άκρη του πάγκου, ο Κροάτης αγωνιζόταν πίσω από τον επιθετικό και σε μερικές περιπτώσεις, έπαιρνε θέση και στην κορυφή. Ετσι, ο Μάνταλος δεν ήταν το δεκάρι της ομάδας, με τον αρχηγό να μετακινείται στο αριστερό άκρο. Το αντίστροφο γινόταν με τον Μάσιμο Καρέρα στο τιμόνι της ΑΕΚ. Ο Μάνταλος ήταν το δεκάρι, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αναλάμβανε και ρόλο οχταριού στον «κιτρινόμαυρο» άξονα.

Η… συνταγή του Χιμένεθ με τον Λιβάγια πίσω από τον φορ και τον Μάνταλο στα άκρα απέδιδε. Ο Ανδαλουσιανός κόουτς έπαιρνε πολλά από τον Κροάτη, ενώ και ο 29χρονος μεσοεπιθετικός συνείσφερε αρκετά στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μοιάζει δεδομένο πως η τράπουλα θα ανακατευτεί. Με τον Χιμένεθ πιθανότατα να επιστρέφει στην παλιά, καλή τακτική. Αναμφίβολα, ο ένας επηρεάζει το παιχνίδι του άλλου. Ωστόσο, ο 56χρονος κόουτς κοιτάζει πάντα να παίρνει το καλύτερο από όλους τους παίκτες. Κάτι που θα επιδιώξει και στην τέταρτη θητεία του στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ