Πινακάς : 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το παιδί – θαύμα του ελληνικού ποδοσφαίρου (vids)

Πινακάς : 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το παιδί – θαύμα του ελληνικού ποδοσφαίρου (vids)

To10.gr ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του νέου… Βασίλη Καραπιάλη, όπως τον χαρακτηρίζουν στη Λάρισα και σας παρουσιάζει το νέο best thing της Superleague.

Είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ΑΕΛ τη φετινή σεζόν. Ενας πίνακας… ζωγραφικής, όπως το γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Ο παίκτης – αποκάλυψη. Ο λόγος φυσικά για τον Δημήτρη Πινακά. Ο 19χρονος επιθετικός της Λάρισας, που έχει τρελάνει κόσμο και κοσμάκι με τις εμφανίσεις του στην Superleague.

Ο νεαρός άσος κάνει εντυπωσιακή χρονιά και στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Ο Θεσσαλός επιθετικός «χόρεψε» τους Ινγκασον και Βαρέλα και «εκτέλεσε» τον Πασχαλάκη, αφήνοντας άπαντες με το στόμα ανοιχτό και αναγκάζοντας ακόμα και τους οπαδούς του Δικεφάλου του Βορρά να υποκλιθούν στο ταλέντο του. Αυτό μάλιστα ήταν το 6ο γκολ του Πινακά σε 12 παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα. Μια συγκομιδή που τον φέρνει στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ, μαζί με τον Κάρολ Σβιντέρσκι.

To10.gr ξετυλίγει το… κουβάρι της ζωής του Πινακά και σας παρουσιάζει 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το παιδί-θαύμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο παρομοιάζουν με τον τεράστιο Βασίλη Καραπιάλη!

1) Ο Δημήτρης γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2001 στη Λάρισα. Την εποχή που η Ελλάδα ετοιμαζόταν να υποδεχθεί τα Ευρώ και να αφήσει μια για πάντα πίσω της τις δραχμές. Εχει αδερφό τον Σταύρο, που είναι 15 ετών και μαθαίνει τα μυστικά του ποδοσφαίρου στην ακαδημία της ΑΕΛ.

2) Ο πατέρας του, Βασίλης, έχει παντοπωλείο 200 μέτρα μακριά από το Αλκαζάρ. Οταν ήταν μικρός πήγαινε στο γήπεδο και έβλεπε τους Βυσσινί να μεγαλουργούν και να κοντράρουν στα ίσα τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΑΕΛ ήταν η πρώτη του αγάπη. Μέσα από αυτήν αγάπησε το ποδόσφαιρο. Ονειρεύτηκε τον εαυτό του να παίζει. Να σκοράρει και να αποθεώνεται. Τον φαντάστηκε με επικαλαμίδες να κάνει… μαγικά. Οπως έκανε στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Οπως κάνει φέτος.

3) Τον Νοέμβριο του 2008, σε ηλικία μόλις 7 ετών, πάτησε για πρώτη φορά το χορτάρι του Αλκαζάρ. Μετά το ΑΕΛ-Παναθηναϊκός, το οποίο είχε λήξει 1-1 με τα γκολ των Ζουράφσκι και Κλέιτον. Ο Δημήτρης είχε μπει στο γήπεδο και μαζί με τους φίλους του είχαν παίξει για λίγα λεπτά ποδόσφαιρο. Σαν τους επαγγελματίες. Σαν αυτούς που έβλεπε στην τηλεόραση. Μόλις έφυγε από το Αλκαζάρ, έτρεξε στο παντοπωλείο του πατέρα του, που βρίσκεται δύο λεπτά μακριά και του… ανακοίνωσε ότι θα γίνει ποδοσφαιριστής.

4) Οι άνθρωποι της ΑΕΛ τον είχαν ανακαλύψει τον χειμώνα του 2015, όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ερασιτέχνης της θεσσαλικής ομάδας. Κάποιους μήνες αργότερα ο Πινακάς μετακόμισε από τους «Ατρόμητους» στην Λάρισα και ενσωματώθηκε στα τμήματα υποδομής του συλλόγου ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Αυτό έγινε μετά από επιθυμία του πατέρα του, Βασίλη, αλλά και των Βουτυρίτσα-Ζιάκα, χωρίς να υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση της ΠΑΕ απέναντι στο προηγούμενο σωματείο του.

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΛ, Θοδωρής Βουτυρίτσας, έχει συνεργαστεί με τον Πινακά και μάλιστα σε δηλώσεις που είχε κάνει τον είχε παρομοιάσει με τον Βασίλη Καραπιάλη! «Μπορεί όμως ο Πινακάς να παίξει στο 10 και ως δεύτερος επιθετικός. Θυμίζει Καραπιάλη γιατί έχει πολύ καλή τεχνική και ηρεμία, αλλά έχει και διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Βασίλη. Έχει πολύ καλή τοποθέτηση στην περιοχή», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Βουτυρίτσας.

5) Αρχικά ενσωματώθηκε στην Κ15 της ΑΕΛ. Εκεί τον είδε ο Αλέξης Κούγιας. Ο ισχυρός άνδρας της θεσσαλικής ομάδας εντυπωσιάστηκε από τον νεαρό άσο και έδωσε αμέσως εντολή να ανέβει στην Κ17. Μαζί με την προαγωγή, του έκανε δώρο και το πρώτο του συμβόλαιο. Το 2018 ανέβηκε στην ανδρική ομάδα και υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο. Με καλύτερες αποδοχές και μπόνους συμμετοχών. Πριν καν κλείσει τα 18 του ήταν στην πρώτη ομάδα. Το ταξίδι του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είχε ήδη αρχίσει.

6) Στις 30 Οκτωβρίου έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της ΑΕΛ. Οι Θεσσαλοί αντιμετώπισαν τον Ηρόδοτο για το Κύπελλο, με τον Πινακά να μπαίνει ως αλλαγή στο τελευταίο 15άλεπτο της αναμέτρησης. Παρά το μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε, κατάφερε να δείξει το ταλέντο του. Ηταν το βάπτισμα του πυρός για τον 17χρονο τότε Δημήτρη.

7) Οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιούσε με την ομάδα Νέων της ΑΕΛ έκαναν τον Γιάννη Γκούμα τον καλέσει στην εθνική ομάδα. Στις 19/12 του 2018 ο Πινακάς έγινε για πρώτη φορά διεθνής. Ηταν με την U18 σε ένα φιλικό παιχνίδι με την Ιταλία. Ηταν σε ηλικία 17 ετών, 3 μηνών και 17 ημερών.

8) Τη σεζόν 2019/2020 έγινε ενεργό μέλος της ανδρικής ομάδας της ΑΕΛ. Στις 30/10/2019 είχε παίξει ως αλλαγή στον αγώνα του Κυπέλλου με την Καλαμάτα. Στις 18/12/2019 έκανε το ντεμπούτο το στο πρωτάθλημα. Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, όπου αγωνίστηκε επίσης ως αλλαγή για 20 λεπτά. Στις 15/2/2020 έπαιξε ως αλλαγή στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Για 13 λεπτά. Στα πλέι άουτ άρχισε να παίρνει περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Επαιξε σε 6 ματς και παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο συνολικά 300 λεπτά. Στις 6 Ιουλίου αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός. Ηταν στον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής των πλέι άουτ με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Μιχάλης Γρηγορίου τον είχε καθιερώσει στην πρώτη ομάδα. Είχε γίνει ήδη το… πουλέν του Ελληνα τεχνικού.

Φέτος είναι βασικός και αναντικατάστατος. Εχει παίξει σε 12 ματς και έχει πετύχει 6 γκολ. Τα 3 εξ αυτών ήταν απέναντι σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Κόντρα στους Πράσινους ήταν το πρώτο του γκολ στη Superleague. Στις 28/9/2020 είχε ισοφαρίσει σε 1-1 το ματς και είχε δωσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ΑΕΛ. Επίσης, είχε πετύχει δύο γκολ στο 2-1 επί του ΠΑΣ στα Γιάννινα, στην πρώτη νίκη της Λάρισας στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και στο 1-1 με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στο ντέρμπι της Θεσσαλίας.

9) Τον περασμένο Νοέμβριο συμπεριελήφθη στην ψηφοφορία για παίκτης του μήνα. Ηταν ανάμεσα σε σπουδαίους ποδοσφαιριστές, όπως ο Φορτούνης, ο Μάνταλος και ο Χριστοδουλόπουλος. Στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Χθες, πέτυχε μια γκολάρα κόντρα στον ΠΑΟΚ και είναι ήδη ένα από τα καυτά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

10) Τον περασμένο Ιούλιο ο Αλέξης Κούγιας φρόντισε να «δέσει» τον νεαρό άσο με νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Με τις εμφανίσεις που κάνει φέτος ο Πινακάς, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφασή του. Αρκετές ομάδες έχουν στο στόχαστρό τους τον 19χρονο και μάλιστα φημολογείται ότι μεγάλος σύλλογος από το εξωτερικό έχει έκφράσει ήδη το ενδιαφέρον του για τον νεαρό άσο. Ο Αλέξης Κούγιας όμως δεν πρόκειται να τον… ξεπουλήσει. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ φέρεται να ζητάει τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει το παιδί – θαύμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον… διάδοχο του Βασίλη Καραπιάλη, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην Λάρισα. Ο ίδιος πάντως δηλώνει αφοσιωμένος στην ΑΕΛ και κλείνει τα αυτιά του στα μεταγραφικά σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ