Γιατί ο Μαρτίνς έκανε αλλαγή Φορτούνη, Μπρούμα στο ημίχρονο – Τι τους είπε

Γιατί ο Μαρτίνς έκανε αλλαγή Φορτούνη, Μπρούμα στο ημίχρονο – Τι τους είπε

Η διπλή αλλαγή του Μαρτίνς στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναιτωλικό με Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς αντί Φορτούνη, Μπρούμα προκάλεσε απορίες. Τι είπε στα αποδυτήρια ο Πορτογάλος.

Ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα δύσκολα στο Αγρίνιο, αλλά τελικά πέτυχε μια ακόμη νίκη στην προσπάθειά του να χτίσει διαφορά από τους αντιπάλους του και να διευκολύνει την κατάκτηση ου 46ου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες, αλλά έδειχναν ξεκάθαρα ότι «είχαν» το παιχνίδι. Και ότι αργά ή γρήγορα θα το τελείωναν.

Με το σφύριγμα της λήξης των πρώτων 45 λεπτών ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε εντολή στους Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς να κάνουν πιο εντατικό ζέσταμα, για να μπουν στο παιχνίδι. Και με την επανέναρξη τους έριξε στο παιχνίδι, αντί των Φορτούνη και Μπρούμα αντίστοιχα. Του σκόρερ και κορυφαίου παίκτη του αγώνα έως εκείνο το σημείο, αλλά και του Πορτογάλου εξτρέμ, που είχε ορισμένες πολύ καλές στιγμές και συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Ντρέγκερ.

Η αλλαγή «μπέρδεψε» κατά τι τον Ολυμπιακό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να πάρει μέτρα στο γήπεδο, να αναθαρρήσει και τελικά να ισοφαρίσει με το εκπληκτικό γκολ του Ταχάρ (48′). Αλλάζοντας τις συνθήκες και τα δεδομένα της αναμέτρησης και βάζοντας νέα προβλήματα στους Ερυθρόλευκους. Αλλά χωρίς να τους αποπροσανατολίσουν. Καθώς ακόμη κι έτσι, οι πρωταθλητές πήραν αυτό που ήθελαν. Με τον Βαλμπουενά, παρότι δεν είχε ρυθμό και δεν τον πήγε το παιχνίδι, να βγάζει μια καταπληκτική ασίστ στον Ελ Αραμπί και να τελειώνει τη γιορτή.

Εχει ενδιαφέρον, ωστόσο, να δούμε γιατί ο Μαρτίνς αντικατέστησε Μπρούμα και Φορτούνη. Προφανώς και δεν είχε κανένα παράπονο από τον τρόπο που αγωνίστηκαν. Το αντίθετο, μάλιστα. Και τους δύο τους συνεχάρη στο ημίχρονο της αναμέτρησης για την απόδοσή τους και τους ζήτησε να αλλάξουν και να ξεκουραστούν. «Μπράβο για τον τρόπο που παίξατε, κάθεστε και μπαίνουν Ματιέ και Λάζαρ», ήταν τα λόγια του.

Η αλλαγή, λοιπόν, δεν έγινε λόγω δυσαρέσκειας, κακής απόδοσης ή κάποιου λάθους από τους παίκτες. Αρα, είχε να κάνει με δύο λόγους. Πρώτον, την ξεκούρασή τους. Καθώς ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ σε μόλις τέσσερις ημέρες. Εάν αυτός ήταν ο λόγος, τότε σημαίνει ότι Μπρούμα και Φορτούνης θα είναι βασικοί στην Τούμπα.

Δεύτερον, για λόγους τακτικής και… δοκιμών. Ο Μαρτίνς ήταν πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο που έπαιξε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο και εάν δεν είχε επιδείξει ξανά τόσο μεγάλη αστοχία η ομάδα του, μπορεί να είχε καθαρίσει το ματς από νωρίς. Εντούτοις, με τις αλλαγές δεν αποκλείεται να ήθελε να δοκιμάσει πράγματα και για την Τούμπα. Καθώς ένα σχήμα με Βαλμπουενά, Μασούρα, Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί, δεν θα ήταν απίθανο να το δούμε.

Ωστόσο, αυτό που προκύπτει ως πληροφόρηση είναι ότι οι αλλαγές έγιναν για τον πρώτο λόγο. Καθώς ο Μαρτίνς θέλει να πάει στη μάχη της Τούμπας με τους πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ