Χασάν : Τα buzzer beater και το εξωπραγματικό 22/22 στο πρωτάθλημα! (vids)

Χασάν : Τα buzzer beater και το εξωπραγματικό 22/22 στο πρωτάθλημα! (vids)

Δεύτερη φορά φέτος και τέταρτη συνολικά που σκοράρει buzzer beater ο Αχμέντ Χασάν – Εξωπραγματικό 22/22 για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, όποτε βάζει γκολ ο Αιγύπτιος!

Χασάν και… τέζα. Ο Ολυμπιακός με γκολ του Αιγύπτιου επιθετικού στο 90+3’ έκαμψε την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε την πολυπόθητη νίκη με 1-0. Ο Αφρικανός επιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο 66’ και στις καθυστερήσεις του αγώνα «λύτρωσε» τους πρωταθλητές Ελλάδας. Όπως έχει κάνει πάρα πολλές φορές τα τελευταία δυόμιση χρόνια που αγωνίζεται στο μεγάλο λιμάνι.

Αυτό ήταν το 6ο γκολ του Αφρικανού φορ στη φετινή σεζόν και το πρώτο του μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, ύστερα από την περιπέτεια υγείας που πέρασε λόγω του κορωνοϊού. Παράλληλα, αυτό ήταν το 29ο γκολ που σκοράρει ο υψηλόσωμος στράικερ με την ερυθρόλευκη φανέλα, την οποία έχει φορέσει σε 64 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εντυπωσιακά στατιστικά για τον 27χρονο επιθετικό, που δικαίωσε για μια ακόμα φορά τον Πέδρο Μαρτίνς.

Τον άνθρωπο που τον έφερε στον Ολυμπιακό το 2018. Τον άνθρωπο που ζήτησε επιτακτικά την απόκτησή του με κανονική μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι. Οι Ερυθρόλευκοι έδωσαν 2.5 εκατ. ευρώ στην Μπράγκα, μετά την εισήγηση του Πέδρο Μαρτίνς και έκαναν δικό τους τον Χασάν. Έναν πραγματικό killer, όπως απέδειξε περίτρανα και στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αυτό ήταν το δεύτερο παιχνίδι στη φετινή σεζόν στο οποίο σκόραρε ο Χασάν στις καθυστερήσεις και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Το πρώτο ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο με την Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη, για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Μάλιστα και στα δύο ματς σκόραρε με τον ίδιο τρόπο. Με κεφαλιά. Σήμερα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη και στο παιχνίδι με τους Μασσαλούς μετά από σέντρα του Ματιέ Βαλμπουενά.

Των δύο μαέστρων του Ολυμπιακού. Ο Αφρικανός εκμεταλλεύτηκε τις μπαλιές τους και οδήγησε σε μεγάλες νίκες την ομάδα του. Σε μια ευρωπαϊκή νίκη, με την οποία ουσιαστικά οι Πειραιώτες πέρασαν στους «32» του Europa League, αλλά και σε μια νίκη εντός των τειχών, που κρατάει τον Ολυμπιακό σε μεγάλη απόσταση από τους διώκτες του.  Δύο σπουδαίες νίκες, με την υπογραφή του Αχμέντ Χασάν.

Τα δύο παιχνίδια που προαναφέραμε, ωστόσο, δεν είναι τα μοναδικά που έχει κρίνει ο πανύψηλος επιθετικός. Με δικό του γκολ στις καθυστερήσεις είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός το 2018 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2018 οι Κυανέρυθροι είχαν υποδεχθεί τους Πειραιώτες για την 4η αγωνιστική της Superleague. Οι δύο ομάδες ήταν κολλημένες στο 0-0 μέχρι το 90’, όταν ο Αχμέντ Χασάν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μανοϊλοβιτς και έκανε το 0-1.

Πέρσι, ο Αφρικανός έκανε το… θαύμα του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, για την 23η αγωνιστική της Superleague. Στις 9/2/2020 η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήρε μεγάλη νίκη στα Δυτικά Προάστια με το γκολ που πέτυχε ο Αιγύπτιος επιθετικός στο 90’. Και πάλι με κεφαλιά. Ο Βαλμπουενά είχε σηκώσει την μπάλα και ο 27χρονος στράικερ με κεφαλιά είχε κάνει το 0-1.

Την υπογραφή του Αχμέντ Χασάν φέρει επίσης και η νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός τον περασμένο Ιούλιο στο ματς με τον ΟΦΗ για τα πλέι οφ της Superleague. Ένα παιχνίδι, στο οποίο οι Πειραιώτες είχαν κερδίσει με 2-1. Ο Αιγύπτιος είχε ανοίξει το σκορ στο 27’, αλλά οι Κρητικοί είχαν ισοφαρίσει στο 45’ με τον Σακόρ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση και κρατούσαν την ισοπαλία μέχρι το 82’, όταν ο Αιγύπτιος έκανε το 2-1. Ο Ομάρ έβγαλε την ασίστ στον θηριώδη στράικερ και αυτός με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Σωτηρίου.

Ο διεθνής επιθετικός τα δυόμιση χρόνια που αγωνίζεται στο μεγάλο λιμάνι έχει σκοράρει σε 25 παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε αυτά οι Ερυθρόλευκοι έχουν πετύχει 22 νίκες! Μάλιστα, οι Πειραιώτες έχουν κερδίσει σε όλα τα ματς πρωταθλήματος που έχει σκοράρει ο Αιγύπτιος φορ.

Οι δύο ισοπαλίες είναι μία στο Κύπελλο και μία στο Europa League, ενώ η ήττα είναι από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων για τα ημιτελικά. Στη ρεβάνς βέβαια η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επικράτησε με 2-0 και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. Από εκεί και πέρα, η μία ισοπαλία ήταν 6/2/2019 στο 3-3 με την Λαμία στην πόλη της Φθιώτιδας και η άλλη στις 14/2/2019 στο εντός έδρας 2-2 με την Ντιναμό Κιέβου για τους «32» του Europa League.

Οποτε σκοράρει ο Χασάν στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός παίρνει νίκη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αιγύπτιος έχει πετύχει μια φορά χατ-τρικ και τρεις φορές από δύο γκολ. Το χατ-τρικ ήταν στις 25 Φεβρουαρίου του 2019 στην εντός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ με 5-1 για την 22η αγωνιστική, ενώ από δύο γκολ πέτυχε στις 31/10/2020 απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης (2-0), την 1/7/2020 στο ματς με τον ΟΦΗ (2-1) και στις 8/7/2020 στην εκτός έδρας νίκη των Πειραιωτών κόντρα στον Αρη (4-2). Ο Αιγύπτιος επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο μετά την περιπέτεια υγείας που πέρασε και πλέον είναι δυνατός και έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στις μάχες που έχει μπροστά του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ