Παναθηναϊκός : Στο 13άρι του Μπόλονι επανήρθε σε τροχιά Ευρώπης

Παναθηναϊκός : Στο 13άρι του Μπόλονι επανήρθε σε τροχιά Ευρώπης

Ο Λάζλο Μπόλονι πήρε τον Παναθηναϊκό από το χείλος του γκρεμού και τον οδηγεί στα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ενώ σε 13 ματς έχει τόσα διπλά όσα είχε πέρυσι η ομάδα σε όλη την κανονική διάρκεια.

Ο Λάζλο Μπόλονι δεν έχει συμπληρώσει τρεις μήνες στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ο Ρουμάνος κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο στις 24 Οκτωβρίου, στην ισοπαλία 1-1 με τον ΝΠΣ Βόλο στο ΟΑΚΑ. Κλήθηκε να διαχειριστεί μία ομάδα που παρέπαιε στην κυριολεξία και το έργο του προμηνυόταν εξαιρετικά δύσκολο.

Ο Μπόλονι, διανύοντας την τρίτη δεκαετία του στην προπονητική, δεν υποσχέθηκε ότι θα μεταμορφώσει τον Παναθηναϊκό. Προτίμησε να θέσει πιο ρεαλιστικούς στόχους, όπως την επίτευξη νικών με κάθε κόστος και κατέστησε σαφές ότι το θέαμα είναι δευτερεύον στην παρούσα φάση. Προέχει η βαθμοθηρία και ο Μπόλονι έχει φανεί συνεπής στην υπόσχεση του.

Μετά από 2,5 μήνες περίπου και με 13 παιχνίδια στον Παναθηναϊκό, ο Μπόλονι έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίξει ότι έχει τηρήσει τα λεγόμενα του. Μάλιστα, το 13άρι του Λάζλο συνέπεσε με την επαναφορά του Παναθηναϊκού στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης και της συμμετοχής στα προκριματικά του Europa Conference League.

Όποιος θεωρεί ότι ο Μπόλονι δεν πέτυχε κάτι σημαντικό, μία σύγκριση αρκεί για να τον διαψεύσει… Με τον Μπόλονι ο Παναθηναϊκός έχει σημειώσει τέσσερα διπλά, όταν πέρυσι σε όλη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος 2019-2019, είχε τον ίδιο αριθμό. Επιπροσθέτως, ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει εκτός έδρας την ΑΕΚ και τον Άρη, έχοντας αρκετά χρόνια να περάσει αλώβητος ως φιλοξενούμενος από τις δύο έδρες.

Συνολικά, ο Μπόλονι σε 13 παιχνίδια έχει 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Οι δύο ήττες σημειώθηκαν από τους δύο προηγούμενους πρωταθλητές Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, σε «Καραϊσκάκης» και Τούμπα, αντίστοιχα.

Σε αυτές τις 13 αναμετρήσεις, ο Παναθηναϊκός του Μπόλονι διεκδίκησε 39 βαθμούς. Κέρδισε τους 26, με γκολ 15-7. Έχει δύο νικηφόρα σερί τριών παιχνιδιών, ενώ σε πέντε ματς κράτησε το «μηδέν». Μάλιστα, τώρα «τρέχει» τέσσερα διαδοχικά ματς.

Το ψεγάδι για τον Μπόλονι είναι οι χαμένοι βαθμοί στην έδρα του Τριφυλλιού, αφού ο Ατρόμητος νίκησε ως φιλοξενούμενοι, ενώ οι ΝΠΣ Βόλος και Αστέρας πήραν βαθμό.

Ο Μπόλονι έχει τα ελαφρυντικά του, επειδή δεν συγκρότησε ο ίδιος το ρόστερ και παρέλαβε ένα σύνολο χωρίς προσανατολισμό και ψυχολογία. Ο 67χρονος τεχνικός το αλλάζει σταδιακά, περνώντας τη φιλοσοφία του και συγκεντρώνοντας βαθμούς χωρίς να το… φωνάζει.

Επίσης, ο Μπόλονι λειτουργεί με δικαιοσύνη και δεν επηρεάζεται από ονόματα και συμβόλαια. Δεν διστάζει να αφήσει τους ακριβοπληρωμένους στον πάγκο, όπως συνέβη την Κυριακή στο «Βικελίδης». Μακέντα, Καρλίτος, Αϊτόρ δεν άρχισαν στην ενδεκάδα και πήραν ψήφο εμπιστοσύνης οι Ιωαννίδης, Εμμανουηλίδης και Καμπετσής.

Με τον Μπόλονι είναι όλα καλώς καμωμένα; Όχι. Έχει συγκρουστεί με παίκτες στα αποδυτήρια, το κοουτσάρισμα του πάσχει, έχει θέματα στη συνεργασία με το επιτελείο του. Ωστόσο, ο Ρουμάνος ανταποκρίθηκε στο χάος και επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να ανασυγκροτηθεί και να σώσει μία χρονιά που έμοιαζε χαμένη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ