Άρης : Το ξεκάθαρο πρόβλημα στο γκολ και η ποικιλία στο σκοράρισμα

Άρης : Το ξεκάθαρο πρόβλημα στο γκολ και η ποικιλία στο σκοράρισμα

Ο Άρης μπορεί να έχει αρκετούς διαφορετικούς σκόρερ τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, όμως αυτό που λείπει από τους κίτρινους είναι ο παίκτης-σημείο αναφοράς στην επίθεση.

Ο Άρης ηττήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Κλεάνθης Βικελίδης από τον Παναθηναϊκό με 1-0 και έπεσε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, με τους πράσινους να πλησιάζουν την ομάδα του Άκη Μάντζιου απειλητικά. Οι κίτρινοι στα τελευταία παιχνίδια δεν μπορούν να μαζέψουν βαθμούς και μοιραία έπεσαν από τη δεύτερη θέση μετά τις ήττες από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Αυτό που είναι ανησυχητικό όμως στο στρατόπεδο του Άρη είναι πως η ομάδα εδώ και τρία ματς δεν μπορεί να βρει δίχτυα. Ήταν, συνάμα, το τέταρτο στα πέντε τελευταία ματς που οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν κάποιο γκολ. Ποικιλία στο σκοράρισμα υπάρχει, όχι όμως και κάποιος παίκτης-σημείο αναφοράς πέραν ίσως του Φακούντο Μπερτόλιο, ο οποίος δεν είναι επιθετικός και είναι μαζί με τον Μπρούνο Γκάμα και πρώτος σκόρερ της ομάδας με πέντε τέρματα.

Ο εντυπωσιακός πρώτος γύρος δεν συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο μετά τα Χριστούγεννα και η ομάδα δείχνει να έχει ανάγκη άμεσα από έναν παίκτη που θα την «ξεμπλοκάρει» επιθετικά. Οι κίτρινοι ε 22 γκολ ενεργητικό είναι μεν στην τέταρτη θέση της λίστας με την καλύτερη επίθεση, αλλά έχουν πτωτική πορεία στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 22 τέρματα το ένα είναι αυτογκόλ του Πασαλίδη (Αστέρας Τρίπολης), ενώ αλλα πέντε έχουν έρθει από την άσπρη βούλα, με τον Μπρούνο Γκάμα να έχει ευστοχήσει σε τέσσερα εξ αυτών και τον Χαβιέ Ματίγια στο άλλο. Ο Ισπανός έχει σημειώσει δύο γκολ, το άλλο με απευθείας φάουλ. Ο Γκάμα μαζί με τον Μπερτόγλιο είναι οι πρώτοι σκόρερ του Άρη στη φετινή Super League έχοντας αμφότεροι από πέντε γκολ – του Αργεντινού είναι όλα σε κανονική ροή αγώνα.

Από εκεί και πέρα, οι Ματίγια, Δημήτρης Μάνος και Λούκας Σάσα έχουν σημειώσει από δύο τέρματα, ενώ Μαντσίνι, Σαντέ Σίλβα, Κάτσε και Φετφατζίδης έχουν από ένα.

Αναλυτικά οι σκόρερ του Άρη τη φετινή σεζόν:

5 γκολ: Μπρούνο Γκάμα (4 πέναλτι), Φακούντο Μπερτόλιο.
2 γκολ: Χαβιέ Ματίγια (1 πέναλτι, 1 φάουλ), Δημήτρης Μάνος, Λούκας Σάσα.
1 γκολ: Κρίστιαν Λόπεθ, Ντάνιελ Μαντσίνι, Σαντέ Σίλβα, Έργκις Κάτσε, Γιάννης Φετφατζίδης (συνεχίζει στην Αλ-Κορ).
1 αυτογκόλ: Τριαντάφυλλος Πασαλίδης (Άρης – Αστέρας Τρίπολης 1-0).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ