Ο Χιμένεθ στον… αστερισμό του Σιμάνσκι

Ο Χιμένεθ στον… αστερισμό του Σιμάνσκι

Ο Πολωνός μέσος... φώναξε παρών, βάζοντας δύσκολα στον προπονητή της ΑΕΚ ενόψει της συνέχειας της ομάδας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Τους τελευταίους μήνες, ο Νταμιάν Σιμάνσκι έχει περάσει πολλά, με τον Πολωνό να κουβαλάει στην πλάτη του ένα χειρουργείο και την περιπέτεια με τον κορωνοϊό.

Στις 20 Αυγούστου του 2020, ο 25χρονος παίκτης πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, προκειμένου να βάλει τέλος σε ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε. Τότε, ο Πολωνός μέσος υποβλήθηκε σε επέμβαση καθαρισμού του αχίλλειου τένοντα, με τον ίδιο να γνωρίζει καλά μέσα του, πως είχε μια… ανηφόρα μπροστά του για να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.

Τελικά, η επιστροφή στα γήπεδα ήρθε μετά από τέσσερις μήνες και στο τελευταίο ματς του Μάσιμο Καρέρα στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο! Στις 21 Δεκεμβρίου και στη γκέλα της ΑΕΚ με τον Βόλο στη Ριζούπολη, ο Σιμάνσκι έκανε την επανεμφάνισή του, αγωνιζόμενος για 45 λεπτά.

Ωστόσο, η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα του παίκτη της Ένωσης, καθώς μετά από λίγες μέρες βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ξανά στα πιτς και ξανά αναμονή για την επιστροφή στη δράση.

Στο ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα, ο Σιμάνσκι πραγματοποίησε την τρίτη του εμφάνιση την εφετινή σεζόν, υπενθυμίζοντας τον λόγο για τον οποίο δαπανήθηκαν περίπου 1.3 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του από την Αχματ Γκρόζνι.

Μια επιπλέον (βαρβάτη) λύση στα χέρια του Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει κάθε λόγο να χαμογελά με την εμφάνιση του Νταμιάν Σιμάνσκι. Ουσιαστικά, ο Πολωνός βάζει έναν δύσκολο… γρίφο στον Ανδαλουσιανό τεχνικό ενόψει και των επόμενων κρίσιμων αναμετρήσεων της ομάδας.

Κόντρα στον Απόλλωνα, ο 25χρονος παίκτης ήταν κυριολεκτικά παντού. «Κατάπιε» πολλά χιλιόμετρα, έκλεψε πολλές μπάλες και έδινε βοήθειες σε όλους τους συμπαίκτες του. Ήταν ο Σιμάνσκι των πρώτων αγώνων με την κιτρινόμαυρη φανέλα, που ανάγκασε τους ανθρώπους της ΑΕΚ να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Ο Πολωνός χαφ συμμετείχε στην ανάπτυξη των «κιτρινόμαυρων», σημειώνοντας και το δεύτερο του γκολ με τη φανέλα της Ένωσης.

Ουσιαστικά, ο Μανόλο Χιμένεθ κατάλαβε με τον καλύτερο τρόπο πως έχει άλλο ένα… όπλο στα χέρια του για τον «κιτρινόμαυρο» άξονα. Με τους Σιμόες-Γαλανόπουλο σε εξαιρετική κατάσταση, τον Σάκχοφ διαρκώς να ανεβαίνει, θυμίζοντας τον παίκτη το πρώτων αγώνων και τον Νέναντ Κρίστιτσιτς από πίσω, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός… πονοκεφαλιάζει για τους παίκτες που θα επιλέγει στο χώρο του κέντρου. Πέντε δυνατές και βαρβάτες λύσεις για δίδυμο ή τριάδα στον κιτρινόμαυρο άξονα.

Μία τριάδα στα χαφ με Σιμάνσκι-Σιμόες-Γαλανόπουλο, θα δημιουργούσε μεγάλους… μπελάδες στον αντίπαλο, με τον Χιμένεθ να μην αποκλείεται να χρησιμοποιήσει αυτή την τριάδα στα επόμενα ματς.

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι αποτελεί μια… προίκα του Ίλια Ίβιτς στην ΑΕΚ. Έλα λαβράκι του πρώην τεχνικού διευθυντή της Ένωσης, που δείχνει πλέον πως βρίσκει ξανά τα πατήματά του. Η επανεμφάνιση του 25χρονου παίκτη προσθέτει ποιότητα στον άξονα του Δικεφάλου, με τον Μανόλο Χιμένεθ να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ